Malatya

Malatya Haberleri

Ünlü şeften İtalya'ya 'ayakkabı ile evlere girmeyin' çağrısı

Korona virüs nedeniyle Türkiye'de bulunan evinden çıkmadığını söyleyen Ünlü İtalyan Yemek Şefi Giovanni Terraccıano, salgın nedeniyle zor süreçler geçiren ülkesindeki insanlara ise evlere ayakkabılar ile girilmemesi için çağrıda bulundu.

Malatya'da fotokapan ayı yakaladı

Malatya'da biyoçeşitliliği gözetleme amacıyla doğaya kurulan fotokapanlar sayesinde birçok yaban hayvanı görüntüleniyor. Son olarak fotokapana doğada gezen bir ayı ile kuş türleri yansıdı.

Yeşilyurt Belediyesi Yeşilyurt TV'yi yayına sundu

Malatya'nın Yeşilyurt ilçe Belediyesi, resmi internet sayfası www.yesilyurt.bel.tr adresi üzerinden faaliyete sunduğu, sosyal medya hesaplarından da takip edilebilen Yeşilyurt TV'yi yayın hayatına sundu.

Temizlik işçilerine 1 Mayıs müjdesi

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde görevi başında olan temizlik işçilerini ziyaret etti. Ziyarette Başkan Güder, temizlik işleri personellerine birde müjde vererek, önümüzdeki üç ay boyunca gıda yardımı yapılacağını belirtti.

Online sınava giremeyenler için mazeret sınav hakkı

Malatya İnönü Üniversitesi'nde (İ.Ü) eğitim görüp de, yeni tip korona virüs salgını önlemleri nedeniyle online sınava giremeyenler için mazeret sınav hakkı getirildi.

Jandarma'dan kara yolunda sıkı denetim

Yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Malatya'da jandarma görevlileri, şehirlerarası yollarda seyahat kısıtlaması konusunda kontrollerini yapıyor.

Meyvelerde kabuklu bit uyarısı

Sert çekirdekli meyve ağaçlarında zarar yol açan kabuklu bit hastalığı, bu yıl iklimin yağışlı ve değişkenlik göstermesi nedeniyle halen bir potansiyel tehlike olarak görülüyor.

Hekimhan'a yerli kırmızı mercimek ekimi yapıldı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, bitkisel üretim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla deneme amaçlı yerli kırmızı mercimek ekimi yapıldı.

Bahçeşehir Kolejinden sağlıkçılara siperlik desteği

Malatya Bahçeşehir Koleji bünyesinde görev yapan öğretmenler 'Yüz siperi ' üretimine başladı. Günde 400 adet üretilen yüz siperlikleri, sağlık ve güvenlik çalışanlarına ücretsiz dağıtılıyor.

Malatya'da 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla Malatya sokakları boş kaldı.

Kiraz: 1 Mayısı meydanlarda kutlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz

Kiraz: 1 Mayısı meydanlarda kutlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz

Gürkan iftar yemeği dağıttı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan ayı dolayısıyla Taştepe mahallesini ziyaret ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemeği dağıttı.

İlçede akaryakıt istasyonu bulunmuyor

Malatya'nın Arguvan ilçesinde akaryakıt istasyonu eksikliğini gidermek için Arguvan Belediyesi Akaryakıt İstasyonu yaptırıyor.

AK Parti Arguvan'da maske dağıttı

AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından Malatya'nın Arguvan ilçe esnaflarına ve vatandaşlara maske dağıtıldı.

Hukukçulardan Ankara Barosu'na suç duyurusu

Malatya'da Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, Ankara Barosu hakkında Diyanet İşleri Başkanı hakkında yaptığı açıklama nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Malatya'da Çavuşoğlu Millet Kıraathanesi yapılıyor

Malatya'nın Çavuşoğlu Mahallesinde Millet Kıraathanesi yapılıyor.

Darende'de zirai don ve monilya hastalığı kayısılarda sorun

Malatya'nın Darende ilçesinde zirai don ve monilya hastalığından dolayı birçok kayısı ağaçlarının olumsuz etkilediği ileri sürüldü.

Hekimhan'da Ramazan yardımı

Malatya'nın Hekimhan İlçesinde, hayırseverlerin bağışladığı yardımlar ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

Milletvekili Fendoğlu'ndan jandarmaya teşekkür

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya İl jandarma Komutanlığı görevlilerinin, yeni tip korona virüs sürecinde yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.