Malatya

Malatya Haberleri

Hekimhan ve Kuluncak'ta zirai don

Malatya'nın Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde, 23 Nisan'ı 24 Nisan'a bağlayan gece zirai don hadisesi yaşandığı ve ilçenin yüksek kesimlerindeki kayısı çiçeklerinin dondan zarar gördüğü belirtildi.

Asırlık Nineye doğum günü sürprizi

Malatya'da Asırlık Nineye doğum günü sürprizi yapılarak, yaş pasta ile doğum günü kutlandı.

Rektör Karabulut'tan Ramazan ayı mesajı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ramazan ayının, İslam alemine ve dünyaya sağlık, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederek, 'İçinde yaşadığımız bu zor dönemde oruç ibadetinin bize sunacağı kazanımlar, Korona virüs ile mücadele noktasında başarı düzeyinin en üst düzeye çıkmasına da imkan sağlayacaktır' dedi.

Korona virüs kadınların maharetini ortaya çıkardı

Korona virüs (Covid-19) kadınların maharetini ortaya çıkardı. Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlanınca, kadınlar da evde ekmek yaparak doğal beslenmeye başladı.

Malatya'da hayvancılık destek ödemeleri

Malatya'da koyun keçi gibi hayvancılık destek ödemeleri hakkında bilgi aktarıldı.

Kızılay sağlık çalışanlarının çocuklarını unutmadı

Türk Kızılayı Yeşilyurt Şubesi, 23 Nisan'da görev başında olan sağlıkçıların çocuklarını bu özel günde yalnız bırakmayarak hediye götürdü.

Karadağ vatandaşları sahura kaldırdı

Ramazan ayının 'çalar saati' olarak tabir edilen davulcular, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde mahalle sakinlerini Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ile birlikte sahura davet ettiler.

Seyahat başvuruları Alo 199'a yapılacak

Şehirlerarası seyahat başvurularının Alo 199'a yapılacağı bildirildi.

Battalgazi Belediyesi önünde İstiklal Marşı coşkusu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve görevli personellerle birlikte Battalgazi Belediyesi önünde Türk bayraklarıyla istiklal Marşı okudu.

Malatya'da 23 Nisan coşkusu evlerde yaşandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılını kutlamak isteyen Malatyalılar saatler 21.00'i gösterdiğinde balkon ve camlara çıktı, kimileri ise oturdukları sitenin içerisinden havi fişek atıp meşale yakarak bu günü coşkuyla kutladı.

Battalgazi Belediyesi'nden çocuklara özel 23 Nisan kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel bir program hazırlayan Battalgazi Belediyesi, rengarenk hazırladığı üstü açık tur otobüsüyle evlerinden çıkamayan çocukların bayramını kutlayarak, çeşitli hediyeler dağıttı.

Yeşilyurt'ta yardım kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, Ramazan Ayı nedeniyle Korona virüs salgınından mağdur olanlara gıda ihtiyaçlarını karşılanmak amacıyla hazırlanan 200 adet gıda ve yardım kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Gürkan yol yenileme çalışmalarını inceledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yenileme çalışmaları kapsamında Gülümser Caddesinin asfaltını yeniliyor.

Jandarmadan çocuğa doğum günü kutlaması

Malatya'da jandarma, Öyküm Bostancıoğlu isimli çocuğa, 23 Nisan Çocuk Bayramı gününde doğum günü kutlaması yaptı.

Malatya'da 3 başkandan Ramazan mesajı

Malatya'da 3 belediye başkanı Ramazan ayı dolayısıyla yayımladıkları mesajlarında, bu günlerin iyi değerlendirilmesini temenni ettiler.

Kızılay'dan evden çıkamayan çocuklara 23 Nisan sürprizi

Korona virüs salgını gölgesinde 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı evlerinde geçiren çocuklar, Türk Kızılay Yeşilyurt Şubesi ile neşelendi. Çocukların evlerini süsleyen Kızılay, 13 yaşındaki Osman Yumuk'un da bisiklet hayalini gerçekleştirdi.

Video konferans görüşmesi ile başkanın koltuğunu devir aldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 2.sınıf öğrencisi Günay Ecrin Kalaycı ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Arguvan'da 23 Nisan kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Malatya'nın Arguvan ilçesinde Nazım Hikmet meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile kutlandı. Bu yıl virüs salgını tehdidi nedeniyle törene öğrenciler katılmazken, ilçede birçok etkinlikte virüs nedeniyle iptal oldu.

Sesli drone ile sokağa çıkanlar uyarılıyor

Korona virüs salgını nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında polis ekipleri drone ile dışarıda olanlara sesli uyarıda bulunuyor. Havadan görüntülenen Malatya'nın sokaklarının ve caddelerinin boş olduğu görülüyor.