Malatya

Malatya Haberleri

Mercedes Kadir'in hayatı beyaz perdeye taşınıyor

Vefatı ile sevenlerini yasa boğan Mercedes Kadir lakabıyla ün salan Fatih Kaydı'nın hayatı sinema filmi olacak.

Kuklapella Korosu 23 Nisan için söyledi

İnönü Üniversitesi Çok Sesli Korosu tarafından oluşturulan 'Kuklapella' korosu bu seferde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için sahne aldı.

Özal Tıp Merkezi'nde 50 hastanın sonucu pozitif çıktı

Malatya İnönü üniversitesi (İ.Ü) Turgut Özal Tıp Merkezi'ne, korona virüs şüphesiyle 2 bin 922 hasta başvurduğu, bu hastalardan 1703'üne PCR testi yapıldığı ve bunlardan 50'sinin sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.

Yazıhan'a yerli kırmızı mercimek ekimi yapıldı

Marjinal tarım arazilerinin değerlendirilmesi amacıyla Malatya'nın Yazıhan ilçesi Erecek mahallesinde 10 dekarlık alanda yerli kırmızı mercimek ekimi gerçekleştirildi.

Malatya' da evler Türk Bayraklarıyla donatılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Malatya Gençlik kolları tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle evlere Türk Bayrağı dağıtıldı.

Malatya'da kayısı ağaçlarındaki monilya hastalığıyla ilgili rapor hazırlandı

Malatya'da bazı bölgelerdeki kayısı ağaçlarında görülen monilya hastalığı ile ilgili hazırlanan sonuç raporunda hastalığın yüzde 1-2 civarında olduğu tespit edildi.

Malatya Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin 3 gün açık kararı iptal edildi

Malatya Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin 3 gün açık kalması yönündeki karar iptal edildi.

Başkan Güder'den 23 Nisan mesajı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, korona virüs salgını nedeniyle bu yıl evde kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi bir kutlama mesajı yayımladı

Kiraz Cumhuriyet Halk Partisi Olarak 100 Yıldır Önemli Bir Mücadele Veriyoruz

Kiraz Cumhuriyet Halk Partisi Olarak 100 Yıldır Önemli Bir Mücadele Veriyoruz

Malatya'da havuzda mahsur kalan köpek kurtarıldı

Malatya'da bir evin havuzuna düşerek mahsur kalan köpek kurtarıldı.

Malatyalılar Covid-19 ‘İnat Sokaklarda

Dünya genelinde tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını alınan tedbirlerle kontrol altına alınmaya çalışılsa da Malatya da vatandaşların umursamaz tavırları pes dedirtiyor.

Başkan Çınar'dan kamu kaynaklarını verimli kullanıyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediyesi, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasıyla amacıyla yapılan uygulamalar neticesinde 3 milyon 970 bin TL gelir elde etti.

Pazar yerinde korona virüs denetimi

Malatya Valisi Aydın Baruş, semt pazarlarını denetleyerek, dünyayı ve Türkiye'yi derinden etkileyen korona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemleri yerinde inceledi.

Malatya'da evlere maske dağıtılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesinde görevli 200 ekip tarafından Malatya genelindeki hanelere maske dağıtımı devam ediyor.

Başkan Gürkan'dan 23 Nisan mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yeşilyurt'ta ilk güneş enerji santrali 850 evin günlük enerjini karşılayacak

Yeşilyurt Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarından üst seviyede faydalanmak amacıyla ilçenin beş farklı noktasına Güneş Enerji Santrali kurma çalışmalarını hızlandırdı. Belediye Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilçedeki ilk güneş enerji santralinin bölgedeki 850 evin günlük enerji ihtiyacının karşılayacak kapasiteye sahip olacağını söyledi.

Arapgir'de fidanlar toprakla buluştu

Malatya'nın Arapgir ilçesi'nde bin 500 dut fidanı toprakla buluştu.

Rektör Karabulut'tan 23 Nisan mesajı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, yayımladığı mesaj ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Minibüsçü ve taksici esnafına törenle maske dağıtımı yapıldı

Malatya genelinde hizmet veren minibüsçü ve taksici esnafına Büyükşehir Belediye Binasını önünde düzenlenen program ile yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında maske dağıtımı gerçekleştirildi.