Malatya

Malatya Haberleri

Korona virüs oto lastik sektörünü de vurdu

Dünya ekonomisini yaralayan ve Türkiye'de de sıkıntılara yol açan korona virüs, oto lastik sektörünü de olumsuz etkiledi.

Kaymakam Çalışır maske dağıttı

Malatya'nın Darende ilçesinde maske dağıtılarak, karantina altına alınan yerde gıda yardımında bulunuldu.

Malatya'da günde 2 milyon adet maske üretiliyor

Korona virüs salgını ile birlikte büyük bir ihtiyaç haline dönüşen cerrahi maskenin temini noktasında Malatya Büyükşehir Belediyesinin koordinesinde kentte 13 firma günde 2 milyon adet maske üretiyor.

Eğitim Bir Sen'in hedefi kampanyada Malatya plakası

Eğitim Bir Sen Malatya 1 Nolu Şube'nin 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm kampanyası için Malatya'nın plakası olan 44 ve katları ile katılarak alt limit hedefinin ilk etapta toplam 444 bin 444.44 TL olduğu bildirildi.

Bu mahallede korona virüs vakası yok

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs vakalarına Türkiye'de neredeyse tüm il ve ilçelerde rastlanıyor. Ancak Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi'nde virüs vakası yok.

Rektör Karabulut'an Özal mesajı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın vefatının 27'nci yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, 'Özal, halkın beklentilerinin ve özlemlerinin karşılık bulduğu bir liderdi' dedi.

Turgut Özal Mahallesi Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi onaylandı

Malatya'da Turgut Özal Mahallesi Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp, resmi gazetede yayımlandı.

Toplu taşımaya korona virüs sıkı kontrolü

Malatya'da, yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında toplu taşıma araçlarına fazla yolcu alınmaması için sıkı kontrol yapılıyor.

Malatya balık pazarında korona virüs alarmı

Malatya Balık Sebze Meyve pazarında korona virüs önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Pazarda ateşi ölçülen esnaf ve vatandaşlara maske de dağıtılıyor

Yeşiltepe Sosyal Tesisleri ve Halı Saha yapılıyor

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi alanına Sosyal Tesisleri ve Halı Saha yapılıyor.

Doğanşehir'de sokak hayvanları unutulmadı

Korona virüs tedbirleri kapsamında gerekli önlemlerin en üst seviyede alındığı ve bundan dolayı birçok vatandaşın evde kalarak tedbirlere uyduğu dönemde sokak hayvanları da unutulmadı.

Su ürünleri yasağına sıkı kontrol

Malatya'da, yasak dönemde jeneratör ve balık ağı ile balık avcılığı yapan 2 kişiye, ayrı ayrı 10 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandı.

Arapgir'de taksi şoförlerine maske dağıtımı

Malatya'nın Arapgir ilçesinde korona virüse taksi şoförlerine maske dağıtıldı.

Malatya'da 478 hükümlünün tahliye işlemleri başladı

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte Malatya'da 1 kapalı ve 2 açık cezaevinden toplam 478 hükümlünün tahliyeleri başladı.

Malatya Sebzeciler ile Kasap Pazarına sınırlı izin

Malatya'da, yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında bugünden itibaren kapatılmasına daha önce karar verilen Sebzeciler ile Kasap Pazarına sınırlı açılma izini getirildi.

Akçadağ'da hükümlüler tahliye edilmeye başlandı

Yeni İnfaz Yasası'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilmesinin ve Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından Akçadağ Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliyeler başladı.

Teknik Lisede günlük 6 bin maske üretiliyor

MALATYA (İHA) – Malatya'da korona virüs ile mücadele kapsamında Halk Eğitim Merkezlerine bağlı 30 usta öğretici tarafından meslek lisesinde günlük 6 bin maske ile 60 adet cerrahi önlük üretiliyor.

Malatya'da çöp evden 8 kamyon çöp çıkarıldı

Malatya'da çevreye yayılan kötü koku nedeniyle mahallelinin şikayet ettiği bir evden 8 kamyon çöp çıkartıldı.

Yoğun bakımdan alkışlarla servise alındı

Malatya'da yeni tip korona virüs nedeniyle yoğun bakımda tedavisi tamamlanan hasta, servise alkışlarla alındı.