Malatya

Malatya Haberleri

Yoğun bakımdan alkışlarla servise alındı

Malatya'da yeni tip korona virüs nedeniyle yoğun bakımda tedavisi tamamlanan hasta, servise alkışlarla alındı.

Suudi Arabistan'dan gelen 344 kişi Malatya'da karantinaya alındı

Suudi Arabistan'da bulunan 344 Türk vatandaşı özel uçakla getirildikleri Malatya'da, KYK yurtlarında 14 günlük karantina altına alındı.

Şahnahan'a yeni park alanı yapılacak

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Şahnahan Mahallesindeki 100 dönümlük alanın, kamp merkezleri, mesire ve dinlenme alanlarına dönüştürülüp, iç ve dış turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Yeni Kongre ve Fuar Merkezi bu yıl tamamlanacak

Geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde düzenlenen bir törenle Mişmişpark Fuar alanında temeli atılan Kongre ve Fuar Merkezi İnşaat çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Başkan Çınar, birim müdürleriyle telekonferans üzerinden görüşüyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, küresel bir tehdit haline dönüşen yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle yaptığı koordinasyon toplantılarını telekonferans yöntemi üzerinden yürütüyor.

Milletvekili Fendoğlu yerel medyanın sorunlarını dile getirdi

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, yerel medyanın sorunlarını dile getirerek önerilerde bulundu.

Malatya'da parklara sokak hayvanları için ekmek bırakılıyor

Malatya'da yeni tip korona virüs salgını nedeniyle sokakta yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları için şehrin belli bölgelerine ekmek bırakılıyor. Yeni uygulama ile bayat ekmekler değerlendirilirken hem israfı hem de sokak hayvanların aç kalması önleniyor.

Battalgazi'de hijyen denetimlerini arttırıldı

Yeni tip korona virüs salgınına karşı tedbirlerini artıran Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediyesi, halkın sağlığının korunması ve hijyen şartlarının sağlanması amacıyla ilçede bulunan fırın ve unlu mamuller satış noktalarında gerçekleştirdiği denetimlerini sıklaştırdı.

Akçadağ'da dezenfekte çalışmaları sürüyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde korona virüs önlemleri kapsamında dezenfekte çalışmaları sürdürülürken ekipler tarafından vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı yapılıyor.

Arguvan Belediyesi, yaşlıların ihtiyaçlarını karşılıyor

Arguvan Belediyesi, korona virüs önlemleri kapsamında dışarı çıkamayan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Doğanşehir'de esnaflara yüz koruyucu siper dağıtılıyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde esnaflara yüz koruyucu siper dağıtılıyor.

Malatya'da yeni korona virüs önlemi

Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Korona Virüs önlemleri kapsamında alınan yeni karar ile birlikte Sebze ve Meyve Toptancı Hali artık sadece haftanın 3 günü hizmet verebilecek.

Malatya yaşlılarına sahip çıkıyor

Korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasakları bulunan 65 yaş üstü yaşlılar için Malatya Valiliği bünyesinde kurulan Vefa Destek Gurupları aracılığıyla yaşlılara gıda yardımları sürüyor.

Korona virüs sonrası kelle paçaya ilgi arttı

Dünyayı etkisine alan korona virüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de yaygınlaşması ile birlikte, bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen kelle paça gibi sakatat ürünlerine talep 2 kat arttı.

Çukurdere Mahallesi kitap kafe hizmete hazırlanıyor

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt'ta Çukurdere Mahallesi Kitap Kafe projesi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Fırın ve unlu mamul satış noktalarına sıkı denetim

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde korona virüs ile mücadele kapsamında fırın ve unlu mamuller satış noktaları sürekli denetlenerek, kontrol altında tutuluyor.

Malatya'da Bakan Soylu için koç kesildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifayı kabul etmemesi Malatya'da sevinçle karşılandı. İş adamı Mustafa Kırteke tarafından 2 koç kesildi.

Kaymakam Şahin, korona virüs önlemlerini denetledi

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, korona virüs tedbir uygulaması ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin tarafından denetlendi.

Pazarcı esnafından örnek davranış

Malatya'da sebze meyve pazarındaki esnafların desteği ile toplanan ürünler, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.