Malatya

Malatya Haberleri

Engelli çocuktan korona virüsün bitmesi için duygulandıran dua

Malatya'da, engelli bir çocuk korona virüs hastalığının bitmesi için yaptığı dua, dinleyenleri duygulandırıyor.

Turgut Özal Tıp Merkezinden korona virüs klibi

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında, 'Covid-19 günlerinde İnönü Tıp'tan' başlıklı bir klip hazırladı. Klipte, Karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın en yakın olduğu zamandır' ifadeleri yer aldı.

Darende'de yen korona virüs önlemleri

Malatya'nın Darende ilçesinde, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle ilçe merkezi araç trafiğine kapatıldı.

Baro Başkanı Han'dan Turgut Özal mesajı

Malatya Barosu Başkanı Av Enver Han, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vatandaşlar sokağa çıkma yasağına ekmek pişirerek hazırlandı

Bu gece başlayacak sokağa çıkma yasağı öncesi Malatya'da bazı vatandaşlar evlerde ekmek pişirerek yasağa hazırlanıyor.

Malatya'da maske üretimi günlük 3 milyon'a çıkarılacak

Malatya'da, yeni tip korona virüsü önlemek amacıyla kullanılan maske üretimi yapan tekstil firmalarının günlük yaptıkları 2 milyon üretimi günlük 3 milyon'a çıkarılacakları bildirildi.

Belediye Başkanları Özal ve Fendoğlu'nu andı

Malatya'da 3 belediye başkanı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Malatya Belediyesi eski Başkanlarından ve Malatya eski milletvekili Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

10 kez kan bağışladı bronz madalya ve berat aldı

Malatya'da Kızılay'a 10 kez kan bağışında bulunan düzenli bağışçı Mehmet Mustafa Ünlü'ye bronz madalya ve beratı verildi.

Evde 23 Nisan' Şiir Yarışması düzenlenecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle zamanlarını evde geçiren çocuklara özel olarak 'Evde 23 Nisan' Şiir Yarışması düzenlenecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden kan kampanyasına destek

Korona virüs vakalarından sonra kan bağışında yüzde 80 düşüş yaşanmasından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Personeli 'Bir Ünite Kan, Kızılay'a Can' kampanyasına destek vererek kan bağışında bulundu.

Güder'den esnafa maske

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder, uyulması zorunlu kurallar çerçevesinde kapatma kararının kaldırıldığı Kasap, Balık ve Sebze Pazarı'ndaki esnafları ziyaret ederek, koruyucu maske dağıttı.

Kampanyaya burs parasını bağışladı

Çin'de başlayarak Dünya'yı etkisi altına alan yeni tip korana virüs salgını sonrasında başlatılan kampanyaya bir öğrenci burs parasını bağışlayarak örnek oldu.

BİMYAD Başkanı Apohan'dan 'Evinde kal haber olma' uyarısı

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD) Genel Başkanı Selim Apohan, Çin'de görülen ve tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüsün Türkiye'de de can almaya devam ettiğini belirterek, 'Evinde kal haber olma' dedi.

MTB Başkanı Özcan'dan Özal ve Fendoğlu mesajı

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatya eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıl dönümleri dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Kızılay'dan immun plazma tedavisi bilgilendirmesi

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İmmun plazma tedavisi ile ilgili bilgilendirmeye devam ediyor.

Çınar asfalt çalışmasını yerinde inceledi

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt'un birçok noktasında yol bakım, iyileştirme, sıcak asfalt ve kaldırım yenileme çalışması gerçekleştiren Yeşilyurt Belediyesi, Çilesiz mahallesinde de asfalt yaptı.

Malatya Milletvekili Tüfenkci'den Özal ve Fendoğlu mesajı

AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Belediye eski Başkanı Hamit Fendoğlu'nun önemli şahsiyetler olduğunu bildirdi.

Rektör Karabulut'tan Fendoğlu mesajı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya eski milletvekili ve dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nun 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı suikaste uğramasının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Korona virüs oto lastik sektörünü de vurdu

Dünya ekonomisini yaralayan ve Türkiye'de de sıkıntılara yol açan korona virüs, oto lastik sektörünü de olumsuz etkiledi.