Malatya

Malatya Haberleri

Kasap esnafına maske dağıtıldı

Malatya'da, korona virüs salgınına karşı, kasap esnaflarına maske dağıtımı gerçekleştirildi.

50 yıldır evlere huzur veren gazete: Türkiye Gazetesi

22 Nisan 1970 yılında yayın hayatına başlayan Türkiye Gazetesi 50 yıldır her sabah binlerce eve huzur getiriyor. Malatya'da 35 yıldır aksatmadan aboneliğini sürdüren 70 yaşındaki Hüseyin Bostan'ın tüm ihtiyaçları gazete dağıtıcısı tarafından karşılanıyor. Bostan'a 35 yıllık aboneliği nedeniyle de İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören'in teşekkür belgesi de takdim edildi.

Müzik öğretmenleri ve öğrenciler 23 Nisan klibinde

Malatya'da 23 müzik öğretmeni ve öğrenciler hazırladıkları klip ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun 100. yılını kutladı.

Gözyaşları içerisinde bin TL'sini bağışladı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Vahap Ertan, dışarı çıkamaması nedeniyle Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla Milli Dayanışma Kampanyası'na bin TL bağışladı. Bağış sırasında duygulanarak gözyaşlarına hakim olamayan Vahap Dede, 'Ölmezsem yine yardım edeceğim' dedi.

İşsiz kalan ve yardıma muhtaç kişilere Türk Kızılay'ı el uzattı

Korona virüs tedbirleri kapsamında işsiz kalan ve yardıma muhtaç kişilere Türk Kızılay'ı el uzattı. İhtiyaç sahipleri tespit edilerek yardım kolileri ev ev teslim edildi.

Battalgazi'de 5 bin aileye yardım ulaştırıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Vefa Sosyal Destek Grubu, 5 bin civarında aileye yardım ulaştırdı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, olağanüstü toplandı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesindeki iş ve işlemlerin aksatılmaması amacıyla Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı neticesinde olağanüstü toplanarak, gündemdeki komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karar bağladı. Toplantının başında, yeni tip korona virüs ( Covid-19) salgınıyla mücadele anlamında çalışan sağlık personelleri, Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Meclis Üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

Gazetecilerden kan bağışına destek

Korona virüs salgını ile birlikte ciddi oranda düşen kan bağışları ile birlikte azalan kan stoklarına destek için Malatya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri de kan bağışında bulundu.

Darende'de korona virüs önlemleri

Malatya'nın Darende ilçesinde korona virüs önlemleri sürüyor. İlçe merkezi araç trafiğine kapatılırken, güvenlik güçleri de pazarlarda sosyal mesafe kurallarına uyulması noktasında halkı uyarıyor.

Ben Evdeyim Ama Eserim Sokakta etkinliği 23 Nisan'da

Malatya'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100'ncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Malatya'da 200 ekiple 1,5 milyon maske dağıtılıyor

Malatya'da, yeni tip korona virüs salgınını önlemek amacıyla 200 ayrı ekiple ve sivil toplum kuruluşlarıyla 1,5 milyon maske dağıtılıyor

TÜMSİAD Başkanı Gümüş'ün acı günü

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Malatya Şube Başkanı ve AK Parti Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Murat Gümüş'ün kayınpederi Hikmet Güllü vefat etti.

Kapıda ödeme vatandaşları memnun etti

Malatya'nın Arguvan ilçesinde yaşlılık ve engelli maaşı ödemeleri ile emekli sandığı, BAĞ-KUR ve SSK ödemelerini vatandaşın kapısına kadar götüren PTT görevlilerinin bu hizmeti memnun ediyor.

Malatya'nın sevilen yüzü 'Mercedes Kadir' son yolcuğuna uğurlandı

Çocukluğundan bu yana üzerine bindiği 3 metrelik sırığı ile Malatyalıların gönlüne taht kuran 'Mercedes Kadir' lakabı ile tanınan Fatih Kaydı, sevenleri ve kent protokolünün katılımı ile kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi. Kaydı'nın uzun yıllar araç niyetine bindiği sırığı da tabutun yanıbaşına konuldu.

65 yaş üstü yalnız yaşayanlara ücretsiz yemek

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, 65 yaş üstü yalnız yaşayanlara ücretsiz yemek verilmeye başlandı.

Sebze Halinde Esnaflara Mesafe Çizgileri

Sebze Halinde Esnaflara Mesafe Çizgileri

Korona virüsten kurtulan anne ve oğlu taburcu oldu

Malatya'da anne ve oğlu birlikte Korona virüs (Covid-19 ) hastalığını yenerek hastaneden taburcu oldular.

Yeşilyurt'ta kan bağış kampanyasına destek

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediyesi personelleri, Türk Kızılay'ı tarafından sürdürülen 'Kan Ver Hayat Kurtar' kampanyasına destek verdi.

Mersedes Kadir'in ismi doğduğu sokağa verilecek

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi, vefatıyla herkesi üzüntüye boğan Malatya'nın renkli simalarından, Mercedes Kadir lakaplı Fatih Kaydı'nın ismini doğduğu sokağa verme kararı aldı.