Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Çetintepe Barajının yüzde 99'u tamamlandı

2013 yılında Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Fırat Nehri'nin kollarından Göksu Çayı üzerinde temeli atılarak inşaatına başlanan Gaziantep ve Adıyaman için çok önemli projelerden birisi olan Çetintepe Barajının fiziki çalışmalarının yüzde 99'unun tamamlandı.

Adıyaman'da emniyet kemeri denetimleri artırıldı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde emniyet kemeri uygulamaları hızla devam ediyor.

Vatandaşların refaha kavuşacağı proje başladı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kentsel dönüşüm resmen başladı. Vali Münir Karaloğlu, 'Yeni mahalleyle gerçekten insani koşulları yükselmiş, parkıyla, bahçesiyle, sosyal donatısıyla, evlerinin kalitesiyle, burada yeni bir cazibe merkezi oluşacak' dedi.

KPSS'den yeterli puanı alamayınca baba mesleğine yöneldi

Elazığ'da yaşayan ve Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği Bölümünden 2002 yılında mezun olan Sedat Ağaçkıran, KPSS'den yeterli puan alamayınca baba mesleği olan yorgancılığa yöneldi. Çeyrek asrı aşkın bir süredir yorgan yapmayı sürdüren Ağaçkıran, yanlarında çalıştıracak çırak bulamadıkları için mesleklerinin son demlerini yaşadığını söyledi.

İmkander'den 400 yetim çocuğa kışlık giyim yardımı

İmkander Gaziantep Şubesi Suriye'nin Elbab kentindeki 400 yetim çocuğa kışlık giyim yardımında bulundu.

Başkan Çınar, festival' de gençlerle buluştu

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, festivalde yaptığı konuşmada, 'Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yatırımlarından dolayı takdim ettiği başarı ödülümüzü gençlerimize hediye ediyoruz. Gençlik Festivalinde en güzel şekilde faydalanıp, ülkemizin farklı kentlerinden gelen gençlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz' diye konuştu.

Malatyalı depremzedeler yeni yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

20 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki Elazığ Sivrice depreminin ardından büyük hasarın meydana geldiği Malatya'da, depremzedeler için yapılan konutlarda yaşam başladı. Evlerine taşınan depremzedeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

Gaziantep'te 'Endüstri 4.0 ve sanayide dijital dönüşüm' toplantısı düzenlendi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş. iş birliğinde Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nde (GSO-MEM), 'Endüstri 4.0 ve Sanayide Dijital Dönüşüm Toplantısı' gerçekleştirildi.

Öğretmenler ayak tenisi ve masa tenisi oynadı

Şahinbey Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenler arası ayak tenisi ve masa tenisi turnuvaları düzenledi.

NCR Hospital'dan şehitler adına açılacak su kuyularına destek

Gaziantep NCR International Hospital, Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği ile birlikte Afrika'da su sıkıntısı yaşanan bölgelerde şehitler adına açılacak su kuyularına destek veriyor. Projeye destek olan NCR International Hospital'a plaket takdimi yapıldı.

Bağlar Belediyesi, Diyarbakır'ın tanıtım ve kültür elçiliğini yapıyor

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen 'Gençlik Festivalinde Diyarbakır'ı temsil eden Bağlar Belediyesinin standı büyük ilgi gördü. Bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra binlerce vatandaşın ziyaret ettiği stantta ziyaretçileri karşılayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır'ın meşhur kadayıf tatlısını ikram ederek çocukları ağırladı. Beyoğlu, kentin güzelliklerini yaşamak üzere vatandaşları Diyarbakır'a davet etti.

Milletvekili Taş'tan tütün açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, Adıyaman tütünü ile ilgi meclis kürsüsünde açıklamalarda bulundu.

Parklar, minikler için hazırlanıyor

Adıyaman Belediyesi tarafından şehir genelindeki parklarda gerçekleştirilen yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Adıyaman'da oturma bankları yenileniyor

Adıyaman Belediyesi tarafından şehir merkezindeki oturma banklarında bakım ve onarım çalışması yapılıyor.

Gölbaşı'nda Hurma fidanı dağıtıdı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 2021 yılı içerisinde dağıtılması planlanan 50 bin adet hurma fidanın 3 bin 500 tanesi dağıtıldı.

Jandarmadan 'Bi hareketine bakar hayat' denetimi

Trafikte emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığı koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak başlatılan Bi hareketine bakar hayat uygulaması kapsamında Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı tarafından emniyet kemeri kontrolü gerçekleştirildi.

Gaziantep'te 'Tam Bana Göre' Festivali

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ankara'da düzenlenen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali 'Tam Bana Göre Festival'de gençlerle buluştu. Büyükşehir, festival alanında kurduğu stantla gençler için hayata geçirdiği projelerini anlatma fırsatı buldu.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti: Soğan kebabı

Gastronomi şehri Gaziantep'in eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı; lezzetinin yanı sıra kış aylarında gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklığı güçlendirdiği için de vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye başladı.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden gençlere 3 müjde

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yatırım envanterine Fırat Üniversitesi Genç Ofis, eskirim salonu ve bocce sahasını da dahil etti.