Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Malatya'da çöken binada 13 vatandaşı kurtaran personele ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İtfaiye Daire Başkanlığına giderek, çöken binadaki 13 vatandaşı kurtaran personeli ziyaret etti. Gürkan, personele Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tebrik mesajını iletti.

Beykent Mahallesi'nde asfalt çalışmaları başladı

Şehitkamil Belediyesi, Beykent Mahallesi'nde yeni imara açılan bölgelerde yol açma çalışmaları ve alt yapısı tamamlanan yollarda asfalt çalışmasına başladı. Kısa sürede tamamlanması hedeflenen asfaltlama çalışmaları memnuniyetle karşılandı.

Kendisi öldü, ödüllü fotoğrafları arşivde kaldı

Malatya'da korona virüse yenilerek hayatını kaybeden Ziraat Mühendisi Fuat Yetkin'den geriye ödüllü fotoğrafları kaldı.

Oğlunu PKK'dan kurtardı, şimdi askere gönderecek

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan annelerden Ayşegül Biçer, kanser hastası olmasına rağmen verdiği mücadele ile 3 ay önce PKK'nın elinden kurtardığı oğlunu askere göndermek için kına etkinliği düzenledi. Dağdaki örgüt mensuplarına da çağrıda bulunan anne Biçer, 'Bugün oğlumu asker ediyorum ve asker kınasını yakıp askere göndereceğim. Gelin sizler de teslim olun, anne ve babanızın kucağına geri dönün' dedi.

Yeni otobüsler dualarla hizmete başladı

Adıyaman Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımında kullanılması amacıyla belediyeye kazandırılan 5 yeni otobüs, dualarla ilk seferine başladı.

Büyükşehir, soğuk kış günlerinde de yaşlıların gözü kulağı, eli ayağı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından yardıma muhtaç aileler ve yaşlıların kış mevsiminde yuvalarını sıcak tutmak amacıyla soba kurulumları yapılıyor, zehirlenme ihtimaline karşı hane halkı bilgilendiriliyor.

Yardım etmek istedikleri yaralı domuzun tepkisi karşısında neye uğradıkları şaşırdılar

Elazığ'ın Baskil ilçesinde boş sulama havuzuna düşen yaralı domuz, kendisini kurtarmak isteyen vatandaşlara saldırmaya çalıştı. Vatandaşlar domuzun havuzda olmasına rağmen panikle kaçıştı.

Şehit ve gazi çocuklarına jandarma şevkati

Malatya'da şehit ve gazi çocukları tiyatroya götürülerek hediyeler verildi

Marketlerdeki fiyata kızdı, 20 dönümlük sebze tarlasını vatandaşlara ücretsiz açtı

Elazığ'da marketlerdeki fiyata kızıp tarlasını vatandaşlara açan üretici Fethi Çakmak, 20 bin TL değerinde 7 tonluk sebzeyi ücretsiz bir şekilde dağıtıyor. Tarlasında halen tonlarca sebze olduğunu dile getiren Çakmak, ihtiyaç sahibi herkesi beklediğini söyledi.

Başkan Kılınç, mahallelerin sorunlarını muhtarlardan dinledi

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek mahallelerin eksikleri ve ihtiyaçlarının çözümü için istişarelerde bulunmaya devam ediyor.

Elazığ'da İpek Yolu Gençlik Merkezi gönüllülerinden lavanta parkı

Elazığ'da İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından 30 dönüm araziye 40 bin kök lavanta ekimi yapıldı.

Diyetisyen Bora'dan, 6 besinle depresyondan kurtulma önerisi

Diyetisyen Zehra Bora, besinlerle depresyondan kurtulma imkanının olduğunu belirterek, insan psikolojisi üzerinde etkileri olan bu besinler hakkında bilgi verdi.

Kadının azmi

Malatya'nın Darende İlçesi'nde hayvancılık yaparak ev bütçesine katkıda bulunan Sevda Semerci isimli kadın, kadınların evlerine mahkum olmamalarını isteyerek iş hayatına atılmalarını önerdi.

Jandarmadan şehit ve gazi çocuklarına piknik

Gaziantep'te askerlerle piknikte bir araya gelen şehit ve gazi çocukları, jandarma karakolunda düzenlenen piknikte unutulmaz bir gün yaşadı.

Evlat nöbetindeki baba HDP ve PKK'ya ateş püskürdü

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 804. gününde devam ediyor. 6 yıl önce oğlu terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan Süleyman Aydın, 'HDP zaman zaman yaptıkları açıklamalarda diyor ya, 'doğuda zulüm var.' Doğrudur HDP ve PKK zulmü vardır. 15 yaşındaki çocukları dağa göndermek zulüm değil midir?' dedi.

Başkan Beyoğlu, hafta sonunu Bağlar sokaklarında geçirdi

Hafta sonunu esnaf ve ev ziyaretlerine ayıran Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, sokak sokak gezerek vatandaşları dinledi.

Tutşi, VASKİ ve ŞUSKİ genel müdürleriyle bir araya geldi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, VASKİ ve ŞUSKİ genel müdürleriyle bir araya gelerek 3 kentte, yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Besni Alperen Ocaklarında görev değişimi

Yaklaşık bir buçuk yıldır Besni Alperen Ocakları Başkanlığını yürüten Dursun Ayverdiata görevi İsrafil Yalçın'a devretti.

Samsun protokolü Şehitkamil Belediyesinin projelerini inceledi

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın, T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte Bilim Şehitkamil'i incelediler.