Eğitim

Eğitim Haberleri

Battalgazi'deki bilgi yarışması büyük finalle sona erdi

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından gençler arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak, gençlere yarışma kültürünü kazandırmak amacıyla düzenlenen ödüllü bilgi yarışması, gerçekleşen büyük finalle sona erdi. Rekabet dolu anlara sahne olan ve 5 grubun yarıştığı finalde, 14 soruya doğru cevap veren Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi grubu birinci olmayı başardı.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda 19 Mayıs Coşkusu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen bir dizi etkinlikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 103. yıl dönümü kutlandı.

GAÜN'de 19 Mayıs'ların anlamı ve önemi anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi, Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından hazırlanan, konuşmacılığını Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Ayışığı'nın yaptığı ''19 Mayısların Anlamı ve Önemi Konferansı düzenlendi

Okullararası futbol turnuvası başladı

Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kahta Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Öğretmenler Arası Futbol Turnuvaları' büyük bir heyecanla başladı.

SANKO Liseleri bilim fuarı düzenledi

SANKO Okulları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bilimi de vurgulamak amacıyla SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrenci projelerinin yer aldığı 'Bilim Fuarı' düzenledi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 4 yaşında

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ), 4.yaşını kutluyor.

Elazığ'da öğrencilerden anlamlı etkinlik

Elazığ'da lise öğrencileri toplantıya gelen velilerin kan şekeri, ateş ve tansiyonlarını ölçerek bilgilendirmede bulundu.

FÜ proje önerisi en fazla kabul edilen 5'inci üniversite oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri tarafından sunulan 217 projeden 108'i kabul edildi. Bu sonuçla FÜ, Türkiye'de en fazla proje önerisi kabul edilen 5'inci üniversite oldu.

Diyarbakır Radikal Okullarında coşkulu mezuniyet kutlaması

Diyarbakır'ın en güçlü eğitim kurumlarından biri olan Radikal Eğitim Kurumlarında ortaokul öğrencileri, zorlu geçen bir eğitim öğretim dönemi sonunda diplomalarını aldı. 2021-2022 mezunları heyecanla keplerini havaya fırlattı.

GKV Özel İlkokulu öğrencileri Ankara'da

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri düzenledikleri Ankara gezisiyle yakın tarihimiz için büyük önem taşıyan mekanları ziyaret etti. Gezi çerçevesinde Anıtkabir, birinci ve ikinci meclisin yanı sıra Ankara'da bulunan birçok müzeyi de ziyaret ettiler.

SANKO, Gaziantep ve bölgenin ilk ve tek IB PYP dünya okulu

SANKO Okulları, 159 ülkedeki 2 bin 126 okulun anasınıfı ve ilkokul kademelerinde uygulanan Uluslararası Bakalorya İlk Yılları Programı (PYP) yetkilendirme belgesini alarak Gaziantep'in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek IB PYP Dünya Okulu oldu.

Türk ve Suriyeli çocuklar yemekte bir araya geldi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES), çerçevesinde Suriyeli ve Türk öğrenciler ile velilerinin sosyalleşmesi amacıyla yemek organizasyonu düzenlendi.

GAÜN'de bağımsız idari otoriteler söyleşisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından hazırlanan konuşmacılığını Cartage Üniversitesi Hukuk, Siyasal ve Sosyal Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nouha Chaouachı'ın yaptığı 'Bağımsız İdari Otoriteler' söyleşisi düzenlendi.

SANKO Üniversitesi'nde Hemşirelik Haftası kutlandı

SANKO Üniversitesi'nde Hemşirelik Haftası kutlamaları çerçevesinde Hemşirelik Bölümü akademisyenlerine gül takdim edildi.

Diyarbakır'da 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliği

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul SANLAB (Sanayi Laboratuvarı) Simülasyon Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ortaklığında Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi'nde 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliği düzenlendi.

Elazığ'da belediye personeline Kamu İhale Kanunu eğitimi verildi

Elazığ Belediyesi personellerine Kamu İhale Kanunu eğitimi verildi.

GAÜN hastanesinde bağımlılıkla mücadele semineri

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi'nde Bağımlılıkla Mücadele konulu eğitim seminerinde konuşan Prof. Dr. Aysun Baransel Isır, maddeye bağlı suç oranının artmasına dikkat çekti.

'Şehitkamil yarışıyor' liselerarası bilgi yarışması düzenlendi

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğince 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Şehitkamil Yarışıyor Liseler Arası Bilgi Yarışması düzenlendi. 100 liseden finale kalan 4 lise, birinci olmak için kıyasıya mücadele etti.

Sinanoğlu ve Metinalılardan İHA'ya iki plaket

Metina Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği ve Yazar-Şair Devran Yiğit Sinanoğlu, bölgedeki çocuklar ile gençlere yönelik yaptıkları eğitim projesine destek veren İhlas Haber Ajansına (İHA) iki plaket verdi.

Toplam 3459 haber.