Eğitim

Eğitim Haberleri

GKV'de Model Birleşmiş Milletler konferansı

GKVMUN'22 (GKV Model Birleşmiş Milletler) Konferansı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında yurdun değişik illerinden ve farklı ülkelerden gelen 200'ü aşkın öğrenci, öğretmen ve idarecinin katılımıyla gerçekleştirildi. İki gün süren etkinliklerde öğrenciler değişik projeleri birlikte gerçekleştirdi.

En büyük köy kütüphanesine kitap desteği bekleniyor

'Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız' sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Diyarbakır'da 100 köy okulunun kütüphane ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanmaya devam ederken, Türkiye'nin en büyük köy okulu kütüphanesine kitap desteği bekleniyor.

Finalist öğrencilere oryantasyon eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Halı Tasarımcıları Derneği (HATAD) ortaklığı ile düzenlenen Tasarlayın Dokuyalım yarışmasında finalist olarak seçilen öğrencilerin oryantasyon eğitimi başladı.

Üniversitelerde kalite yönetim süreçleri HKÜ'de masaya yatırıldı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ile YÖKAK Akademik Uzmanı Doç. Dr. Salih Bardakcı'nın konuşmacı olarak katıldığı, 'Üniversitelerde Kalite Yönetim Süreçleri' paneli, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde öğrencilerin ve öğretim elemanlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kahta'da Alman sokağı

Adıyaman'ın Kahta GAP Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından okulun koridor duvarlarının Almanca dili görselleri ile donatıldığı Almanca Sokağı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Polisten öğrencilere hediye

Malatya'da Toplum Destekli Polis ekipleri genel güvelik konusunda bilgilendirdiği öğrencilere hediye dağıttı

Serbest hükümlülere sürü yöneticiliği kursu

Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile Elazığ Denetimli Serbestlik Müdürlüğündeki serbest hükümlülere yönelik sürü yöneticiliği kursu verildi.

Gazeteci yazar Kılınç gençlere Kudüs'ü anlattı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yeniler Topluluğu tarafından hazırlanan, konuşmacılığını Gazeteci Yazar Taha Kılınç'ın yaptığı Kudüs konulu söyleşi, çok sayıda öğrencinin katılıyla gerçekleşti.

Elazığ'da Fırat Fest tüm hızıyla sürüyor

Elazığ'da devam eden Fırat Fest çerçevesinde öğrenciler Baskil ilçesi ve kanyonları gezdi.

MUSEM Akademi'nin yeni müfredatı Milli eğitim Bakanlığı'ndan onay aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk ve Gaziantep mutfağının gastronomi geleneğini yaşatmak ve genç şeflerin istihdamına destek vermek amacıyla kurulan Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) Akademisi'nin hazırlamış olduğu 'Gaziantep Yöresel Mutfağı Müfredatı' Milli Eğitim Bakanlığı Onaylanmış Çerçeve Programları'na kabul edildi.

İlk defa gerçekleşen açık hava sinemasına öğrenciler akın etti

Fırat Üniversitesinde başlayan 'Fırat Fest' etkinlikleri çerçevesinde üniversitede ilk defa düzenlenen açık hava sinemasına öğrenciler akın etti.

Kahta'da yabancı dil festivali düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Geleneksel Yabancı Dil Festivali düzenlendi.

Uğur Okulları Malatya'da açılıyor

Yarım asrı aşkın deneyim ve başarısıyla eğitime devam eden Uğur Okulları, Malatya'da açılacak kampüsüyle yeni eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek. Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek, 4 kıtada 9 ülkede üniversiteleri ve okulları bulunan BAU Global Ailesinin bir üyesi olan Uğur Okulları'nın global eğitim ağını Malatya ile buluşturmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Üniversite öğrencilerine başarının sırrı anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından hazırlanan, konuşmacılığını Prof. Dr. Sıtkı Göksu'nun yaptığı Hayatta Başarı konulu konferansı düzenlendi.

Elazığ'da ailelere 'Değerler Eğitimi' eğitimi verildi

Elazığ'da Sosyal Hizmet Merkezi tarafından hizmet modellerinden faydalanan ailelere yönelik Aile Eğitim Programı çerçevesidne '

Erasmus Programı'nın 35'inci yılı HKÜ'de kutlandı

'Erasmus+ 35. Yıl Kutlamaları' çerçevesinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) düzenlenen etkinlikte, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet üniversite öğrencileri ile buluştu.

İnönü Üniversitesi'ne öğretim üyeleri alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi'ne sınavla 11 öğretim üyesi alınacak.

Simülasyon toplantısı Malatya'da yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Model Birleşmiş Milletler simülasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Lise öğrencileri ''Çevre Bilinci ve Sıfır Atık'' için ter döktü

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Çevre Bilinci ve Sıfır Atık' ödüllü bilgi yarışması düzenlendi.

Toplam 3459 haber.