Eğitim

Eğitim Haberleri

Darende'den Bükreş'e staj

Malatya'nın Darende ilçesinden bir grup öğrenci, Romanya'nın Bükreş şehrine staj ve eğitim için gidecek.

LGS öncesi öğrencilere sınav kaygısı ve motivasyon eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yapılacak LGS'ye (Liselere Giriş Sınavı) girecek olan öğrencilere yönelik 'Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri' semineri düzenledi.

Tazelenme Üniversitesi'nde ilk ders heyecanı

Yaşlı bireylerin sağlıklı ve kaliteli bir yaşlılık geçirmeleri amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 60 yaş ve üzeri bireylere yönelik yürütülen '60 artı Tazelenme Üniversitesi' projesine Doğu Anadolu bölgesinde ilk katılan üniversite olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ) ilk ders heyecanı yaşandı.

Malatya'da hedef 100 bin kursiyer

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayat boyu öğrenme haftası şenliği başladı. Halk Eğitim olarak hedefin 100 bin kursiyere eğitim vermek olduğu vurgulandı. Törende, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonu Hatice Akbaş'a ödüller de verildi.

Çiftlik gibi okul

Malatya'daki proje ve Ar-Ge okulları arasında yer alan Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan bin 500 kanatlı hayvan kapasiteli atölyede 500 tavuk yetiştiriliyor. Okuldaki öğretmen ve öğrenciler hem uygulamalı ders işliyor hem de para kazanıyor.

Radikal Eğitim Kurumlarından coşkulu yıl sonu balosu

Diyarbakır'da eğitim sistemine yenilikler getirerek birçok ilke imza atan Radikal Eğitim Kurumları dershane öğrencileriyle birlikte yıl sonu balosu düzenledi.

MTÜ'de mezuniyet töreni

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Battalgazi yerleşkesinde, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı çerçevesinde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Acil sağlıkçılara adli vakalar eğitimi

Malatya'da, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Personellerine, 'Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım Eğitimi verildi

GAÜN Tıp Fakültesi öğrencilerinin bilimsel çalışmaları sergilendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Danışmanlığında Türkçe ve İngilizce Tıp Programları Dönem I Öğrencileri tarafından Geleneksel Bilim Modülü etkinliğinin dördüncüsü gerçekleştirildi.

GAÜN yürütücülüğünde proje toplantısı gerçekleşti

Gaziantep Üniversitesi'nin yürütücüsü olduğu 'Dünya Vatandaşı Olma Yolunda Mültecilerin Ortak İnsani Değerler Konusunda Temel Yeterliliklerini Destekleme ve Geliştirme Projesi'nin üçüncü uluslararası toplantısı Portekiz'in Lousada şehrinde gerçekleştirildi.

HKÜ dünyanın en büyük Uluslararası Yükseköğretim Fuarı Nafsa'da

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Uluslararası Eğitimciler Birliği (Association of International Educators) tarafından ABD'de düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası yükseköğretim zirvesi olan NAFSA Konferans ve Fuarına katıldı.

Sınava girecek öğrencilere moral ziyareti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, LGS ve KPSS'ye girecek 5 öğrenciyi evlerinde ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden ve öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Başkan Fadıloğlu, sınava girecek tüm öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Elazığ'da 'okullarda gıda güvenilirliği ve israfı ile gıdanı koru' eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 2018-2023 Stratejik Planında yer alan okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek konulu eğitimler devam ediyor.

MTÜ'de Bahar Şenliği coşkusu

2021-2022 akademik yılı mezuniyeti çerçevesinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ) bahar şenliği gerçekleştirildi.

LGS'ye girecek 50 bin öğrenciye kalem seti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından son 3 yıldır düzenli olarak Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) giren öğrencilere dağıtılan kalem seti desteğine bu yıl da devam edildi. Sınava girecek tüm öğrenciler için hazırlanan yaklaşık 50 bin kalem seti, öğrencilere teslim edilmek üzere okullara gönderildi.

Gaziantep'teki psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenleri etkinlikte buluştu

SANKO Üniversitesi Kariyer Günleri nedeniyle düzenlenen etkinlikte Gaziantep'teki psikolojik danışman ve rehber öğretmenleri bir araya geldi.

Ev kadınları ve genç kızlar meslek sahibi oluyor

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerde açılan bayan kuaförlüğü kursunda, kalifiye bayan kuaförleri yetiştiriliyor. Kuaförlük kursuna katılan kadınlar hem meslek sahibi oluyorlar hem de aldıkları sertifikayla işletme açarak, aile ekonomisine katkıda bulunabiliyorlar.

Gaziantep'te 3. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri sempozyumu tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ile Marmara Üniversitesi iş birliğinde 'Yerel Yönetimlerde Çocuk Kütüphaneleri' temasıyla düzenlenen 3'üncü Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu tamamlandı.

Malatya'nın 2 üniversitesinde toplu mezuniyet töreni

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile Malatya İnönü Üniversitesi'nde toplu mezuniyet töreni düzenlenecek.

Toplam 3464 haber.