Eğitim

Eğitim Haberleri

Tales Matematik Yarışması'nda Sanko gururu

SANKO Okulları öğrencisi Ceren Keltaş, 7. Ulusal Tales Matematik Yarışması'nda Türkiye dördüncüsü oldu.

İlkokul ögrencilerinde mezuniyet coşkusu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Gaziantep Üniversitesi Mavera salonunda düzenlenen coşkulu bir kep töreniyle ortaokula uğurlandı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kep töreninde duygusal anlar yaşandı.

Diyarbakır'da '4. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Finali' başladı

Türkiye geneli 76 ilden 756 sporcu, 7 farklı oyunda şampiyon olmak için 2 gün boyunca yarışacak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi; 'Bizim sorunlar karşısında çözüm bulabilen fikir üreten, akıl üreten ve fark oluşturan gençliğe ihtiyacımız var. Bu nesilden çok beklentimiz var' dedi.

Elazığ'da usta kuaförler, özel çocukların bakımlarını yaptı

Elazığ'da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan usta öğretici kuaförler, özel bireylerle bir araya gelerek kişisel bakımlarını gerçekleştirdi.

Meşaleli mezuniyet kutlaması

Malatya'nın Darende ilçesindeki Hacı Naciye Ateş Anadolu Lisesi'nin 15. mezuniyet töreninde öğrenciler meşale yakarak sevinçlerini gösterdi.

Halı atığından izolasyon malzemesi üretimi projesi

SANKO Okulları öğrencileri, geliştirdikleri 'Üleksit Katkılı Halı Atığından İzolasyon Malzemesi Üretimi ve Kullanılabilirliğinin Araştırılması' projesiyle Özel Ege Lisesi tarafından düzenlenen '19'uncu Fen Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu.

Şahinbey'in çevreci okullarına ödül yağdı

Şahinbey Belediyesi 5-12 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde çevreye duyarlı olan okulları ödül yağmuruna tuttu.

Münazara yarışmasında kazananlar belli oldu

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Liseler Arası Münazara Yarışması'nın finali yapıldı. 23 lisenin katılım gösterdiği yarışmanın kazananı, Gaziantep Anadolu Lisesi oldu. kazanan öğrencilere çeşitli armağanlar verildi.

Malatya'da bağımsız anaokulları yaygınlaştırılacak

Malatya'da bir okul bünyesinde değil de, bağımsız anaokulu ve yeni ana sınıflarının açılması konusunda karar alındı.

GAÜN'de yurt dışına gidecek öğrenciler bilgilendirildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Uzmanı Ebru Çayırgan Göktekin tarafından Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Oryantasyon Programı'yla yurt dışına gidecek öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

Dereceye giren iletişimcilere plaket

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesinde dereceye girerek mezun olan öğrencilere plaket ve hediye verildi.

Bakanlar Varank ve Kasapoğlu öğrencilerin çalışmalarını inceledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlik merkezinde öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

Her şey bir örgü ile başladı

Malatya'da elinde örgü ile okula giden Yasemin öğretmen öğrencilerine ilham kaynağı oldu. Müzikle de birleşen örgü hevesi tüm sınıfta bir tutkuya dönüştü.

GİBTÜ'de mezuniyet heyecanı

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Öğrenciler ve aileler Sanatçı Uğur Işılak'ın sahne aldığı mezuniyet töreninde unutulmaz bir gün yaşadılar.

Yeşilyurt'ta 'minikler yarışıyor' programına ilgi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulduğu 2015 yılından bugüne kadar binlerce çocuğa teorik ve pratik olarak trafik eğitimlerin verildiği Çocuk Trafik Eğitim Parkında düzenlenen 'Minikler Yarışıyor' etkinliği renkli anlara sahne oldu.

AFAD 'tan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü personeline eğitim

Diyarbakır İl Afet Acil Durum Müdürü (AFAD) İlami Çakmak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin ve kurum çalışanlarının katılımıyla afet farkındalık eğitimi, deprem anı, tahliye tatbikatı, AFAD mobil uygulaması ve toplanma alanı uygulaması eğitimleri ve tanıtımı yapıldı.

Akçadağ'da 12 derslikli okul törenle eğitime başladı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 12 derslikli olarak inşa edilen Akmercan Ortaokulu'nun açılışı törenle yapıldı.

GAÜN'de tasarım süreçleri söyleşisi düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan konuşmacılığını Monastır Üniversitesi Moda Yüksek Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Walid Zarrad'ın yaptığı 'Tasarım Süreçleri Söyleşisi' düzenlendi.

Üniversiteli gençler ortaokul öğrencileri ile oyun oynadı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı ile Bilgisayar Teknolojileri Programı öğrencileri, Oğuzeli Yatılı Bölge Ortaokulunda (YİBO) çocuklara eğitsel oyunlar oynadı.

Toplam 3464 haber.