Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Bakan Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bölgemizde önemli bir lojistik ve üretim üssüyüz. Önemli pazarlara doğrudan erişimimiz var. Nitelikli bir iş üçüne sahibiz. Ticaret Bakanlığımız öncülüğünde bu potansiyeli hayata geçirecek politikalar izliyoruz dedi.

Milletvekili Aydın, Bahçelievler Mahallesindeki kadınları dinledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Bahçelievler Mahallesinde yaşayan kadınlarla bir araya gelerek onları dinledi.

G7 ve AB, Rusya’dan Zaporijya Nükleer Santrali’ni Ukrayna’ya devretmesi istedi

Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD'den oluşan G7 ülkeleri Avrupa Birliği (AB) ile birlikte yayınladıkları ortak bildiride, Rusya'dan Zaporijya Nükleer Santrali'nin kontrolünü Ukrayna'ya devretmesi istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Slovenya ile savunma sanayinde iş birliği mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İki başbakan sıfatıyla 11 yıl önce, imzaladığımız stratejik ortaklık anlaşması ülkemiz arası ilişkilerde çarpan etkisi yaptı. Slovenya ile dostluk, müttefiklik ve stratejik ortaklık temelinde gelişen dayanışmamızın, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin AB'ye katılım süreci dahil her alanda daha da güçleneceğine inanıyorum. 2 NATO müttefiki olarak savunma sanayi alanında atacağımız pek çok ortak adım olduğu kanaatindeyim' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü.

Trump, New York Başsavcılığındaki sorgusunda susma hakkını kullandı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, mülklerinin değerleri konusunda açılan soruşturma çerçevesinde New York Başsavcılığında yemin altındaki sorgusunda ABD Anayasasının 5'inci ek maddesi bağlamında kendi aleyhine tanıklık etmeyi reddettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor’u resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor'u resmi törenle karşıladı.

Milletvekili Tutdere, esnafın sorunlarını dinledi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Çelikhan ilçesinde esnafların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Başkan Yıldırım'ın Erzurum çıkarması

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'da bir dizi temaslarda bulundu.

Milletvekili Aydın, Sincik spor kompleksini inceledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, Sincik ilçesinde yapımı devam eden spor kompleksinde incelemelerde bulundu.

Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetiminden Türkiye Değişim Partisine Ziyaret

Malatya Pancar ekicileri Kooperatif Başkanı Celal Şerefhanlı ve yönetim Kurulu üyeleri Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

ABD’de göçmenlere uygulanan “Meksika’da Kal” programına son verildi

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump döneminde göçmenlere uygulanmaya başlayan Göçmen Koruma Protokolleri (MPP) diğer adıyla 'Meksika'da Kal' programına son verildiğini açıkladı.

ABD Başkanı Biden, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımına onay veren belgeleri imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen imza töreni ile Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımına onay veren belgeleri imzaladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Edirne’de esnafla buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Saraçlar Caddesi'nde esnafla buluştu.

Biden, 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasasını imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, çip üretimi için daha önce ABD Kongresi tarafından onaylanan 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasası'nı imzaladı.

AK Parti Gaziantep hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor

AK Parti Gaziantep çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci başkanlığında AK Parti Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe Belediye Başkanları ve İl-İlçe teşkilatları şehrin her köşesine ziyaretler gerçekleştiriyor.

Rusya, Yeni START anlaşmasının tüm unsurlarının denetiminden çekildi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve ABD arasında imzalanan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (Yeni START) tüm unsurlarının denetiminden geçici olarak çekildiklerini ABD'ye iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cemevinde Alevi dedeleriyle birlikte iftar yaptı

Ankara'da Hüseyin Gazi Türbesi'ni ve hemen yanındaki cemevini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muharrem ayının 10'uncu günü dolayısıyla Alevi dedeleriyle birlikte iftar yaptı.

İran: “Tüm taraflar, anlaşmanın nihai sonucuna ulaşmak için kararlılık ve ciddiyet göstermelidir”

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da sona eren nükleer anlaşma müzakerelerine ilişkin, 'Tüm taraflar, anlaşmanın nihai sonucuna ulaşmak için kararlılık ve ciddiyet göstermelidir' dedi.