Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Kahta Belediyesi'nden köy okullarına yardım eli

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi Engelleri Aşalım Hayatı Paylaşalım projesi çerçevesinde ilçe bağlı köy okullarına giyim ve kırtasiye yardımı yaptı.

Bakan Soylu Şu ana kadar 110 bin kaçak göçmeni ülkesine gönderdik

Türkiye'nin yasa dışı göçe yönelik başarılı adımlar attığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '2022'de Avrupa'da yakalanan kaçak göçmen ve geri gönderilen göçmen sayısı 55 bin. Sadece Türkiye'de şu ana kadar 110 bin kaçak göçmeni ülkesine gönderdik' dedi.

ABD: “Ukrayna’yı sınırlarının ötesine saldırmaya teşvik etmiyoruz”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya topraklarına düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırılarına değinerek, Ukrayna'nın sınırlarının ötesine saldırmasına destek vermiyoruz, Ukrayna'yı sınırlarının ötesine saldırmaya teşvik etmiyoruz dedi.

Kosova’nın Türk partisinden Ankara’ya ziyaret

Yenilikçi Türk Hareket Partisi (YTHP) Genel Başkanı Ertan Simitçi, Türkiye ziyaretine ilişkin, 'Amacımız, hem Kosova'daki Türk toplumumuzun mevcut durumunu, siyasi durumunu anlatmak hem de Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapmak' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enflasyon, şubat ayından itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin, iyileşmenin sürdüğünü gösterdiğini belirterek, 'İnşallah yılbaşı ile bu iyileşme hızlanacak. Özellikle önümüzdeki şubat ayından itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecektir' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Parti Grup Başkanvekillerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Parti Grup Başkanvekillerini kabul etti.

Hikmet Tanrıverdi İyi Parti'ye Katıldı

Eski Malatyaspor Külübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi İYİ Partiye Katıldı.

Geleneksel Gaziantep Alışveriş Günleri 9 Aralık'ta başlıyor.

Gaziantep Ticaret Odası organizasyonunda, yüzlerce firmanın katılımıyla büyük indirimlerin yapılacağı geleneksel Gaziantep Alışveriş Günleri 9 Aralık'ta başlıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede'den Şahin'e ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

İsveç Başbakanı Kristersson’dan Türkiye karşıtı eski milletvekiline cevap:

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye karşıtlığı ile tanınan eski Sosyal Demokrat Milletvekili Nalin Pekgül'e yazdığı mektupta, Türkiye'nin teröre karşı kendini koruma hakkı var ifadelerini kullanarak, İsveç terör üssü haline gelmemeli dedi.

Putin saldırı sonrası onarılan Kırım Köprüsü’nü ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bomba yüklü kamyonun infilak etmesiyle kısmen çöken Kırım Köprüsü'nün onarılmasının ardından köprüyü ziyaret ederek, üzerinde araç kullandı.

Başkan Turanlı Mersin temaslarını değerlendirdi

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, hafta sonu Mersin'de faaliyet gösteren hemşehri dernekleri, iş insanları, siyasi parti temsilcileri ve hemşehrileriyle bir araya gelerek istişare toplantıları düzenledi.

TDP Lideri Sarıgül: “Kadınların ve gençlerin önünü kesen, siyasi partilerin genel merkezinde olan siyaset baronları ve delege ağaları”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kadınların ve gençlerin önünü kesen kim? Kadınların ve gençlerin önünü kesen, siyasi partilerin genel merkezinde olan siyaset baronları ve delege ağaları dedi.

Gaziantep'e yeni göç müdürü

Kocaeli'nde 4 yıldır görev yapan Mehmet Erkoç, Türkiye'nin en çok Suriyeli bulunduğu şehirlerinin başında gelen Gaziantep'e İl Göç İdaresi Müdürü olarak atandı.

Seçilmiş kadınlar ilklerin kadını Fatma Şahin ile buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıl dönümü dolayısıyla 81 vilayetten gelen seçilmiş kadınlarla bir araya geldi.

Bakan Soylu, engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya gelerek samimi anlar geçirdi.

İsrail’den Bahreyn’e Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk ziyaret

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi ziyaret kapsamında Bahreyn'e geldi. Söz konusu ziyaret, İsrail'den Bahreyn'e Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olarak kayıtlara geçti.

Milletvekili Tutdere'den suya yapılan zamma tepki

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Meclisi tarafından alınan su zammı kararına tepki gösterdi.

Büyükşehir, ODTÜ mezunları derneği iş birliğinde 5 bin metrekarelik alanı ağaçlandırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ Mezunları Derneği iş birliğinde 'Yeşil Gaziantep Projesi' çerçevesinde 5 bin metrekarelik alan ağaçlandırıldı.