Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Kraliçe 2. Elizabeth’in nedimesi ırkçı soruları sonrası istifa etti

İngiltere'nin eski Kraliçesi 2. Elizabeth'in nedimesi ve Prens William'ın vaftiz annesi olan Leydi Susan Hussey, siyahi Ngozi Fulani'ye yönelik ırkçı sorularının ardından Buckingham Sarayı'ndaki görevinden özür dileyerek istifa etti.

ABD Temsilciler Meclisinde Demokratların yeni lideri Hakeem Jeffries oldu

ABD Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğunun Cumhuriyetçilere geçmesinin ardından Demokratların yeni lideri Hakeem Jeffries oldu. Jeffries, ABD tarihinde Senato veya Temsilciler Meclisindeki herhangi bir partinin lideri olarak seçilen ilk siyahi oldu.

Bakan Çavuşoğlu: “Savaşın etkilerini en çok Polonya ve Türkiye gibi bölge ülkeler hissediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya'da Türkiye'nin Lodz Fahri Başkonsolosluğu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Savaşın etkilerini en çok Polonya ve Türkiye gibi bölge ülkeler hissediyor dedi.

Milletvekili Fırat, Adıyaman'ın il oluşunu kutladı

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman'ın il oluşunun 68. yılını kutladı.

Başkan Zelyurt, belediye hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu

Malatya Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, İhlas Haber Ajansı Bürosunu ziyaret ederek, belediyede yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk DEGS Diyarbakır Temsilcisi Kaymaz: 'Yunanistan silahlanmaya tam gaz devam ediyor'

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, Yunanistan'ın tam gaz silahlanmaya devam ettiğini ifade ederek, 'Yunanistan'ın Larissa şehrinde yer alan hava üssüne, ABD'nin 8 adet gelişmiş MQ-9 Reaper tipi silahlı insansız hava aracı konuşlandırdığı söyleniyor' dedi.

Milletvekili Tutdere, TBMM'de Adıyaman'ın 68'inci il oluş yıldönümünü kutladı

TBMM Başkanlık Divanı ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, Adıyaman'ın il oluşunun 68'inci yıl dönümü kutladı.

Ağbaba: Sözleşmeliler Arasında Ayrımcılık Yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba iktidarın sözleşmeli personellere yönelik kadro düzenlemesi hakkında açıklamada bulundu. Ağbaba “Kadro düzenlemesinde iktidar sözleşmeli personellerin arasında ayrımcılığa başvurmuş, sözleşmeli personellerin tamamına memuriyet hakkı tanımamıştır.

TBMM Başkanı Şentop, Viyana’da Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’tan 6’lı masanın açıkladığı Anayasa taslağına ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 6'lı masanın Anayasa taslağına ilişkin, Bu getirdiğiniz sisteme parlamenter sistem değil, en iyi ihtimalle yarı başkanlık sistemi derler. Önce ne getirdiğinize iyi çalışın dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “Başkan Putin kışı silah olarak kullanmaya çalışıyor”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Romanya'nın başkenti Bükreş'te NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ilk günkü oturumunun ardından düzenlediği basın toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kışı silah olarak kullanmaya çalıştığını belirterek, 'Ukrayna'da kalıcı bir barış sağlamanın en iyi yolu askeri destek sağlamak dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, İsrail Savunma Bakanı Gantz ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Cravinho ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya'nın başkenti Bükreş'te Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Cravinho ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Şentop, Avusturya Meclis Başkanı Sobotka ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avusturya Meclis Başkanı Sobotka ile bir araya geldi. Şentop, 'Rusya ile muhtelif görüşmeler konusunda Türkiye'nin arabulucu, kolaylaştırıcı rolü devam ediyor' dedi.

Çin’in Londra Büyükelçisi, İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Çin'in Londra Büyükelçisi Zheng Zeguang, Çin'deki Covid-19 protestolarını takip eden BBC muhabirinin tutuklanması üzerine İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Bakan Akar, Fransız mevkidaşı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Milletvekili Tutdere, sağlıktaki eksiklikleri Bakan Koca'ya iletti

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Plan ve Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenerek, Adıyaman'da henüz yapımına başlanmayan projelere gerekli kaynakların aktarılarak, bir an önce çalışmalara başlanılmasını istedi.

Eski Bakan Veysel Eroğlu: 'PKK, Kürtlerin savunucusu değil, en büyük düşmanıdır'

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti. Eroğlu, 'PKK, dünyanın en lanet terör örgütüdür. PKK, Kürtlerin savunucusu değil, Kürtlerin en büyük düşmanıdır' dedi.

Gül ile Şahin, Şehitkamil'deki projeleri yerinde inceledi

Gaziantep Valisi Davut Gül ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu beraberinde ilçedeki yatırımları yerinde inceledi. Projelerin detaylarına ilişkin Vali Gül ile Başkan Şahin'i bilgilendiren Başkan Fadıloğlu, projelerin en kısa sürede tamamlanarak halkın kullanımına sunulacağını söyledi.