Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 milyar bütçeli toplam 532 yatırımın açılışını gerçekleştirmek için Şanlıurfa'ya geldi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, AB-Batı Balkanlar Zirvesi’ne katılmama kararını gözden geçirecek

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 6 Aralık'ta Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenecek AB-Batı Balkanlar Zirvesi'ne katılmama kararını gözden geçireceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Lübliyana Büyükelçiliğinde Sloven vatandaşlarla buluştu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Slovenya'da Türkiye'de eğitim almış Slovenyalı vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan’dan yerli üretime destek

Dünyanın sayılı kam mili üretimi yapan sanayi kuruluşlarından ESTAŞ fabrikasını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, firmanın dökme demirden ürettiği tavaları inceledi.

Tüfenkci, 'Türkiye ekonomik terörle de mücadele ediyor'

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Parti binasında düzenlenen Halk Gününde yaptığı konuşmada, Türkiye bir yandan terörle mücadele ederken, bir yanda da ekonomik terörle mücadele ediyor' dedi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dere etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, 24 Temmuz 2015 yılından bugüne kadar Irak ve Suriye dahil 35 bin terörist, bu yıl içinde ise 4 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Başkan Dağtekin'den Dünya Engelliler Günü mesajı

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Turanlı'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı yayımladı.

Başkan Aydın'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Diyarbakır valisi muhtarların istek ve taleplerini dinledi

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Yenişehir ilçe değerlendirme toplantısında muhtarlarla bir araya geldi, istek ve taleplerini dinledi.

Çin’den İngiltere’ye “iç işlerine müdahale” suçlaması

Çin'in Londra Büyükelçiliği, İngiliz milletvekillerinden oluşan bir heyetin Tayvan'ı ziyareti nedeniyle İngiltere'yi Çin'in 'iç işlerine müdahale' ile suçladı.

MGK’de terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından açıklanan MGK bildirisinde, Bölgemizde; sınırlarımızı, şehirlerimizi, vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi hedef alan hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır denildi.

Stoltenberg: “(Rusya-Ukrayna Savaşı) Ukraynalılar bunun bedelini canlarıyla öderken biz parayla ödüyoruz”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle artan gıda ve enerji fiyatlarına dikkat çekerek, 'Ukraynalılar bunun bedelini canlarıyla öderken biz parayla ödüyoruz' dedi.

Biden ve Macron Beyaz Saray’da bir araya geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Macron, Biden döneminde ABD'ye ilk devlet ziyaretini yapan lider oldu.

Bakan Çavuşoğlu, Roma’da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8. Akdeniz Diyaloğu Forumu'na katılmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'ya geldi.

Başkan Turanlı'dan Adıyaman'ın il oluşunun 68'inci yıl dönümü mesajı

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Adıyaman'ın il oluşunun 68. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Taş, siyasete atıldı

Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, muhtarlarla ortak açıklama yaparak siyasete atılacağını açıkladı.

AK Parti merkez ilçe teşkilatı üye ziyaretlerini tamamladı

AK Parti Genel Merkezi tarafından tüm Türkiye'de başlatılan üye ziyaret programı Adıyaman'da 30 Kasım'da sonuçlandı.

Fransa’nın Tahran Büyükelçisi İran Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Fransa'nın Tahran Büyükelçisi Nicolas Roche, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın açıklamaları nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.