Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Başkan Turanlı Mersin temaslarını değerlendirdi

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, hafta sonu Mersin'de faaliyet gösteren hemşehri dernekleri, iş insanları, siyasi parti temsilcileri ve hemşehrileriyle bir araya gelerek istişare toplantıları düzenledi.

TDP Lideri Sarıgül: “Kadınların ve gençlerin önünü kesen, siyasi partilerin genel merkezinde olan siyaset baronları ve delege ağaları”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kadınların ve gençlerin önünü kesen kim? Kadınların ve gençlerin önünü kesen, siyasi partilerin genel merkezinde olan siyaset baronları ve delege ağaları dedi.

Gaziantep'e yeni göç müdürü

Kocaeli'nde 4 yıldır görev yapan Mehmet Erkoç, Türkiye'nin en çok Suriyeli bulunduğu şehirlerinin başında gelen Gaziantep'e İl Göç İdaresi Müdürü olarak atandı.

Seçilmiş kadınlar ilklerin kadını Fatma Şahin ile buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıl dönümü dolayısıyla 81 vilayetten gelen seçilmiş kadınlarla bir araya geldi.

Bakan Soylu, engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya gelerek samimi anlar geçirdi.

İsrail’den Bahreyn’e Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk ziyaret

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi ziyaret kapsamında Bahreyn'e geldi. Söz konusu ziyaret, İsrail'den Bahreyn'e Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olarak kayıtlara geçti.

Milletvekili Tutdere'den suya yapılan zamma tepki

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Meclisi tarafından alınan su zammı kararına tepki gösterdi.

Büyükşehir, ODTÜ mezunları derneği iş birliğinde 5 bin metrekarelik alanı ağaçlandırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ Mezunları Derneği iş birliğinde 'Yeşil Gaziantep Projesi' çerçevesinde 5 bin metrekarelik alan ağaçlandırıldı.

Belediyeden hediye yağmuru

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya üzerinden sorulan sorulara doğru cevap veren ve kurayla isimleri belirlenen vatandaşlara bisiklet ve tablet hediye etti.

Fadıloğlu, Karayılan'ın doğum günü davetine icabet etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, görme engelli Gürsel Karayılan'ın doğum günü davetine duyarsız kalmadı. Karayılan, '3 Aralık, benim doğum günüm. Sağ olsun Başkanımız davetimizi kırmadı. Bugün evimi ziyaret ederek beni ziyadesiyle mutlu etti' dedi.

Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6'lı masa için Cumhurbaşkanı adayının belirlemesinin zamanı olmadığını belirterek, Özellikle ortak politikalar metni bitmeden cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini de sakıncalı buluyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan pamuk ve ay çiçek müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pamuk ve ayçiçeği üreticilerine müjde vererek Pamuk desteğini dekarda 76 liradan yüzde 257 artışla 271 liraya çıkarıyoruz. Kilogram başına düşen fark ödenmesi desteğini 1 TL 10 kuruştan 1 TL 60 kuruşa yükseltiyoruz. Yağlı ay çiçeği için mazot ve gübre desteğini dekar başına 37 liradan yüzde 195 artışla 109 TL, fark ödemesinde ise kilogramda 50 kuruştan 70 kuruş seviyesine yükseltiyoruz. Ayçiçeğinde toplam destek dekarda 297 lirayı, kilogramda 1 lira 11 kuruşu buluyor. dedi.

Rusya ve Belarus, bölgesel güvenlik anlaşmasında değişiklik öngören protokolü imzaladı

Rusya ve Belarus arasında imzalanan bölgesel güvenlik anlaşmasında değişiklik yapılmasını öngören bir protokol imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Tatlıses ile birlikte türkü söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da gençlerle buluşmasında ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile birlikte türkü söyledi.

Muharrem İnce: 6’lı masa Tayyip Erdoğan hayranıdır

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 6'lı masa, Tayyip Erdoğan hayranıdır dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Akdeniz Bakanlar Diyaloğu Toplantısı’na katıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İtalya'nın başkenti Roma'da MED Akdeniz Diyalog Forumu çerçevesindeki Gıda Güvenliği Krizine İlişkin Akdeniz Bakanlar Diyaloğu Toplantısı'na katıldı.

Kremlin Sözcüsü Peskov:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa Birliği ve G7 ülkelerinin Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulamasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da minibüs odaları başkanları ve şoförlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da minibüs odaları başkanları ve şoförleriyle Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde bir araya geldi.

AK Partili Çalık Malatya’ya 39 milyar TL’lik yatırım yaptık

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya son 20 yılda 39 milyar TL’lik yatırımı kazandırdıklarını ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Malatya’ya son gelişinde 19 milyar TL’lik yatırımın açılışını gerçekleştirdi. 12 milyar TL’lik yatırım ise devam ediyor” dedi.