Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Şahin, dünya engelliler farkındalık günü programına katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde, Ceyda Düvenci'nin sunumuyla gerçekleşen 'Dünya Engelliler Farkındalık Günü' programına katıldı.

AB Komisyonu Rusya’ya yönelik 9’uncu yaptırım paketini hazırladı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya yönelik 9'uncu yaptırım paketini hazırladıklarını belirterek, 'Şimdiye kadar uygulamaya koyduğumuz sekiz yaptırım paketi şimdiden can yakıyor. Bugün dokuzuncu yaptırım paketiyle Rusya üzerindeki baskıyı artırıyoruz dedi.

Peru Devlet Başkanı Castillo kongreyi feshetti, OHAL ilan edildi

Peru Devlet Başkanı Pedro Castillo'nun Cumhuriyet Kongresi'ni feshetmesinin ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilerek sokağa çıkma yasağı getirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, '20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik; 81 il 922 ilçede 250 bin konutumuzu canla başla yenilemeye devam ediyoruz' dedi.

Putin:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ellerinde nükleer silah olmasına rağmen bu silahları ilk kullanan tarafın kendilerinin olmayacağını belirtirken, Rusya yalnızca düşman saldırısına yanıt vermek için nükleer silah kullanır dedi.

ABD’li Büyükelçi Flake Hatay’da

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Medeniyetler Bahçesi temasıyla hayat bulan ve 2 milyon 150 bin kişinin ziyaret ettiği EXPO'21 Hatay'ı tüm dünyaya barış gelsin diye yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Hepimiz güvende olmadan, hiçbirimiz güvende olmayacağız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Biz kendi dış politikamızın 100'üncü yılımıza girerken, inşa ederken ve uygularken bütün unsurları dikkate alarak sadece kendi çıkarlarımız için değil, bölgesel, küresel barış ve istikrara da katkı verecek şekilde adımlar atmaya çalışıyoruz. Hepimiz güvende olmadan, hiçbirimiz güvende olmayacağız' dedi.

Matbaa, ajans ve reklamcılar GTO'da Buluştu

'Matbaa, Ajans ve Reklamcılık' sektörü temsilcileri Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meslek Komiteleri Sektör Buluşmalarında bir araya geldi.

Kahta Belediyesi'nden köy okullarına yardım eli

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi Engelleri Aşalım Hayatı Paylaşalım projesi çerçevesinde ilçe bağlı köy okullarına giyim ve kırtasiye yardımı yaptı.

Bakan Soylu Şu ana kadar 110 bin kaçak göçmeni ülkesine gönderdik

Türkiye'nin yasa dışı göçe yönelik başarılı adımlar attığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '2022'de Avrupa'da yakalanan kaçak göçmen ve geri gönderilen göçmen sayısı 55 bin. Sadece Türkiye'de şu ana kadar 110 bin kaçak göçmeni ülkesine gönderdik' dedi.

ABD: “Ukrayna’yı sınırlarının ötesine saldırmaya teşvik etmiyoruz”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya topraklarına düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırılarına değinerek, Ukrayna'nın sınırlarının ötesine saldırmasına destek vermiyoruz, Ukrayna'yı sınırlarının ötesine saldırmaya teşvik etmiyoruz dedi.

Kosova’nın Türk partisinden Ankara’ya ziyaret

Yenilikçi Türk Hareket Partisi (YTHP) Genel Başkanı Ertan Simitçi, Türkiye ziyaretine ilişkin, 'Amacımız, hem Kosova'daki Türk toplumumuzun mevcut durumunu, siyasi durumunu anlatmak hem de Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapmak' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enflasyon, şubat ayından itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin, iyileşmenin sürdüğünü gösterdiğini belirterek, 'İnşallah yılbaşı ile bu iyileşme hızlanacak. Özellikle önümüzdeki şubat ayından itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecektir' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Parti Grup Başkanvekillerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Parti Grup Başkanvekillerini kabul etti.

Hikmet Tanrıverdi İyi Parti'ye Katıldı

Eski Malatyaspor Külübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi İYİ Partiye Katıldı.

Geleneksel Gaziantep Alışveriş Günleri 9 Aralık'ta başlıyor.

Gaziantep Ticaret Odası organizasyonunda, yüzlerce firmanın katılımıyla büyük indirimlerin yapılacağı geleneksel Gaziantep Alışveriş Günleri 9 Aralık'ta başlıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede'den Şahin'e ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

İsveç Başbakanı Kristersson’dan Türkiye karşıtı eski milletvekiline cevap:

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye karşıtlığı ile tanınan eski Sosyal Demokrat Milletvekili Nalin Pekgül'e yazdığı mektupta, Türkiye'nin teröre karşı kendini koruma hakkı var ifadelerini kullanarak, İsveç terör üssü haline gelmemeli dedi.

Putin saldırı sonrası onarılan Kırım Köprüsü’nü ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bomba yüklü kamyonun infilak etmesiyle kısmen çöken Kırım Köprüsü'nün onarılmasının ardından köprüyü ziyaret ederek, üzerinde araç kullandı.