Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

AB’den Kosova’daki saldırılara kınama

Avrupa Birliği (AB) Kosova'nın Mitroviça kentinde meydana gelen saldırıları kınayarak, bölgede gerilimin azaltılması çağrısında bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: '6'lı masanın da sicili bozuk'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, '6'lı masanın da sicili bozuk. Kılıçdaroğlu dokunulmazlıklara 'evet' dedi. Meral Akşener AK Parti'nin kurucusu. Davutoğlu ve Babacan orada 15 sene bakanlık, başbakanlık yaptı' dedi.

İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

İngiliz yetkililerin İran'ın içişlerine yönelik açıklamaları nedeniyle İngiltere Büyükelçisi Simon Shercliff, Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Samsun klibi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya hesabından paylaşılan Samsun klibi büyük beğeni aldı.

Bakan Bozdağ: “Yunanistan’ı, Amerika’sı, İsrail’i gördü ama 6’lı masa yok, görmüyor”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6'lı masanın Türkiye'de gelişen olaylara karşı duyarsız kaldıklarından bahsederek 'Yunanistan'ı gördü, Amerika'sı gördü, İsrail'i gördü ama 6'lı masa yok, görmüyor' dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce: 'Muhalefet tarafından gündeme getirilen başörtü sorunu çözülmüş bir sorun'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 'Bir bakıyorsunuz bir başörtüsü meselesi gündeme geliyor. Bunda da hatayı yapan muhalefet bu konu geçmişte bizim genç çocuklarımız ve kızlarımız üniversitelerde sorunlar yaşadılar bunlar doğrudur. Ama bu sorun çözüldü, isteyen herkes başörtüsünü takabilir' dedi.

Azerbaycan’dan Ukrayna’ya 45 transformatör ve 50 jeneratör

Azerbaycan yönetimi, savaş nedeniyle zarar gören elektrik altyapısının onarılması amacıyla Ukrayna'ya 45 transformatör ile 50 jeneratör gönderiyor.

Bolu Belediye Başkanı Özcan Bolu Belediyesi’nde sigara içmeyenler daha fazla maaş alacak

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sigarayı bıraktığını duyurmasının ardından Belediye'de yeni bir uygulama başlatacağını açıkladı. Başkan Özcan, ocak ayından itibaren sigara içmeyenlerin daha fazla maaş alacağını belirtti.

Zelenskiy:

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusu tarafından atılan füzelerin yüzde 62'si sivilleri hedef aldı dedi.

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani: “Sırp polisi ve askeri, Kosova topraklarına bir daha asla ayak basmayacak”

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırbistan yönetiminin Kosova'ya güvenlik gücü konuşlandırma açıklamalarına tepki göstererek, Sırp polisi ve askeri, Kosova topraklarına bir daha asla ayak basmayacak dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazprom Başkanı Miller’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller'i kabul etti. Görüşmede, Rus gazının Türkiye'ye arzı ve Türkiye'de gaz merkezi oluşturulma ihtimalleri ele alındı.

Putin ve Paşinyan, Kırgızistan’da görüştü

Kırgızistan'da düzenlenen Yüksek Avrasya Ekonomik Konseyi toplantısı öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan görüşme gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li basketbolcu Brittney Griner ile silah kaçakçısı Viktor Bout'un takas edilmesinin ardından ABD ile yeni mahkum takası mümkün dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bulgaristan ile ortak hedefimiz ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 'Düzensiz göçün idaresinde etkin iş birliğine gidilmesi gerektiği üzerinde durduk. Görüşmelerimizde ekonomik ve ticari ilişkilerimizi de ayrıntılı şekilde ele aldık. Geçen sene ticaret hacmimiz 6 milyar dolara ulaştı. Ortak hedefimiz ise bugünkü görüşmelerden sonra bunu 10 milyar dolar seviyesine kısa sürede çıkarmak' dedi.

Fendoğlu, 'Kırsal bölgeye yatırım destekleri verilmeli'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve partinin MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada, 'Kırsal bölgeye yatırım destekleri verilmeli' diyerek, çiftçilerin sorun ve taleplerini dile getirdi.

Şahinbey sosyal tesislerde saç bakım hizmeti

Şahinbey Belediyesine bağlı Binevler Sosyal Tesisi'ne gelen kadınlar kuaförlük kursunda saçlarına bakım yaptırarak mutluluğunu yaşıyor.

Başkan Çınar gençlik buluşmasına katıldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı ile birlikte 'Gençlik Buluşmaları' programına katılarak gençlerin talep ve isteklerini dinledi.

Kreş ve anaokulu müdürlüğü personeline yangın eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kreş ve Anaokulu Müdürlüğü personeline Sivil Savunma Uzmanı Hanife Eyyüp tarafından yangın eğitimi verilerek, yangın tatbikatı çalışması yapıldı.

Macera dolu etkinlikler kış aylarında da devam ediyor

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı, günlük hayatın rutininden biraz uzaklaşıp, yaşamına farklı deneyimler katmak isteyen gençleri, kış mevsiminde ağırlamaya devam ediyor. Gençler Doğada Buluşuyor Projesi çerçevesinde her ay 3 binin üzerinde öğrenci, macera dolu etkinliklerde bir araya geliyor.