Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Enver Kiraz CHP'den Milletvekili Aday Adayı Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz bugün düzenlediği basın toplantısıyla parti il başkanlığından ayrılarak milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu: Türkiye düşündüğümüzden çok güzel bir ülke. Herkes burada üretecek ve burada kazanacak

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlara hitap etti. Kadınlar Buluşması'nda konuşan Kılıçdaroğlu, Allah nasip eder iktidar olursak, kırsalda çalışanların kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğim. Her kadın kazanacak dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere Erzurum'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum havalimanından kent merkezine gelişi sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'Lice'de 21 ila 24 arası terörist olduğunu biliyoruz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır, Bingöl, Muş ve Batman'da Eren Abluka Sonbahar Kış-18 Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan Operasyonunun başlatıldığını duyurdu.

Çin’den ABD’li yetkililere yaptırım

Çin, ABD'nin Tibet'te görev yapan iki Çinli yetkiliye yaptırım uygulayacağını açıklamasının ardından iki ABD'li yetkiliye yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Bakan Kirişci:

Sel felaketinin yaşandığı Antalya'nın Kumluca ilçesinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Derelerin ıslahı konusunda hızlı bir şekilde ne yapılması gerekiyorsa yapalım. 3 gün sonra vatandaş unutur, hepimiz unuturuz. Unutmayalım. Burası afet bölgesi ilan edilmişken bu sorunları çözeceğiz. Böyle söyleyip de sonra gidip unutan bir bakan olarak tarihe geçmek istemiyorum dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay EYT ile ilgili sorunu 1-2 haftada çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, asgari ücrette 2022 Ocak ayına göre kıyaslandığında yüzde 100 artış yaptıklarını dile getirerek, 'Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sorunu da söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız' dedi.

Lavrov:

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile gerçekleştirdiği basın toplantısında Karabağ'daki maden yataklarına değinerek, Bölgedeki maden yataklarında anlaşmazlıkların çözülmesinden yanayız dedi.

İletişim Başkanı Altun:

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye ve Libya'nın Batı'nın dezenformasyon kampanyalarına maruz kaldığını ifade ederek, Çünkü Türkiye ve Libya, birilerinin bölge üzerine yaptığı hesapları bozmuştur ve kendi çıkarları doğrultusunda sahici oyunlarını kurmuşlardır dedi.

İtalya Başbakanı Meloni’den Bağdat’a ziyaret

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Irak'ın başkenti Bağdat'a düzenlediği resmi ziyarette, 'Güçlü bir Irak olmadan Orta Doğu bölgesinde istikrar ve refah sağlanamaz' dedi.

Bakan Varank: Yeni asgari ücret, 20 yıllık iktidarımızın en yüksek dolar kuru

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 8 bin 506 lira, dolar kuru anlamında 20 yıllık iktidarımızda en yüksek dolar kuru olan asgari ücret' dedi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov:

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gersimov, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda son duruma değinerek, Donetsk topraklarının kurtarılmasına odaklandık dedi.

MHP Malatya İl Başkanlığında Gökhan Gök Dönemi

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı'na atanan Gökhan Gök, Parti İl Binasında düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Mesut Samanlı'dan görevi devraldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yıllarca suni kavgalar ve çekişmelerle bu ülkenin vaktini ve enerjisini heba edenlere inat eser ve hizmet çıtasını daha yukarıya taşıyoruz. Ülkemizi kendi sorunlarını çözmüş olarak önce bölgesel liderliğe yükselttik, şimdi de küresel öncülüğe çıkarıyoruz' dedi.

Başkan Dağtekin: 'İmamoğlu Türkiye'nin en başarısız belediye başkanı'

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Besni İlçe Başkanlığının teşkilat toplantısına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ABD’de

Rusya'nın saldırılarının ardından ilk kez yurt dışı ziyareti gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i taşıyan uçak ABD'nin başkenti Washington DC'de bulunan Joint Base Andrews Askeri Havaalanı'na indi.

ABD’den Ukrayna’ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardım

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'ya içerisinde Patriot hava savunma sistemlerinin dahil olduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardım yapılacağı duyuruldu.

İsveç Dışişleri Bakanı Billström: “Türk tarafının iade davalarına müdahil olması doğal”

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, terör örgütü FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade edilmesinin İsveç yargı makamları tarafından reddedilmesine değinerek, 'Türk tarafının iade davalarına müdahil olması doğal' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Senegal ile 2021 yılında ikili ticaret hacmimiz önceki yıla göre yüzde 42 bir artışla 380 milyon dolardan 540 milyon dolara ulaştı. Şimdi kendimize yeni hedef belirledik, dedik ki; en kısa sürede bunu 1 milyar dolara çıkaralım' dedi.