Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Çalık Türkiye Yüzyılı'nı Başlattık

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı bir büyüme sürecine sokarak, kalkınmada ve ekonomik bağımsızlıkta tarihi bir dönüşümü gerçekleştirdik. Türkiye Yüzyılı'ını başlattık” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den yeni yıl kutlama mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Demokrasi 2023'ün yol haritasını net olarak çizecek, millet iradesi kararını tayin edecek, zafer Türk milletine mensubiyet duyan Türkiye sevdalılarının hanesine yazılacaktır' ifadelerini kullandı.

Açlık sınırı 8 bin 130 lira oldu

Türk-İş 2022 Aralık ayı araştırma sonuçlarına göre, açlık sınırı 8 bin 130 lira, yoksulluk sınırı 26 bin 485 lira olarak açıklandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu:

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ramazan Şerif, İran'a yönelik askeri bir müdahaleye hiçbir ülkenin cesaret edemeyeceğini belirterek, En ufak bir hatada işgalci siyonist İsrail rejimini yok ederiz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasal düzenleme metnini Meclis’e gönderdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ana muhalefetin başındaki zat ne dedi, 'Gelin başörtüsüyle ilgili yasal düzenleme yapalım.' Yasal düzenlemeye gerek yok ki. Bize tuzak mı kurmak istiyorsun? Eğer samimiysen gel Anayasa değişikliğini yapalım. Anayasal düzenleme metnini Meclis'e gönderdik' dedi.

Diyarbakır'da Mekke'nin fethi kutlandı

Erbakan Vakfı tarafından geleneksel olarak kutlanan 'Mekke'nin Fethi' programı, Diyarbakır'da Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Trump’ın vergi beyannameleri açıklandı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi beyannameleri kamuoyuna açıklanmasının ardından görevinin son yılı olan 2020'de hiç gelir vergisi ödemediği ortaya çıktı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani:

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail, İran'a karşı asılsız iddialarını tekrarlayarak 70 yıldır kimlik kazanmak için soykırım yapıyor. Filistin yok edilemez dedi.

MHP İl Başkanı Gökhan Gök’ten Çarpıcı Açıklama

Malatya ve Türkiye’de büyük bir oy patlaması yaşayacaklarını açıklayan MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, bu seçimi ne olursa olsun Cumhur İttifakı’nın kazanması gerektiğini kaydetti.

Bakan Akar ve TSK komuta kademesinden “Rüzgar Alayı”na ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Gökçeada'daki askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Brezilyalı futbolcu Pele için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kolon kanseri sebebiyle hayatını kaybeden Brezilyalı efsane futbolcu Pele için sosyal medya hesabı üzerinden başsağlığı mesajı yayınladı.

Milletvekili Tutdere'den yeni yıl mesajı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yeni yıl dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Putin:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği görüşmede, Rusya ve Çin ordusu arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyoruz dedi. Xi ise, Çin, Ukrayna krizinin barışçıl bir şekilde çözülmesinde yapıcı rol oynayacak ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Akar ve komuta kademesinden Gökçeada’ya ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Gökçeada'ya gitti.

Fatih Erbakan: '6'lı masanın ayaklarından çatırtılar geliyor'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan 'Anadolu Buluşmaları' çerçevesinde Diyarbakır'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erbakan, '6'lı masanın ayaklarından çatırtılar geliyor' dedi.

Bolivya’da muhalif lider Camacho’ya 6 aylık hapis istemi

Bolivya'da Savcı Omar Mejillones, gözaltına alınan ana muhalefet lideri ve Santa Cruz Valisi Luis Fernando Camacho için mahkemeden 6 aylık hapis cezası talep ettiğini açıkladı.

Bakan Yardımcısı Ersoy’dan İBB personeli Muharrem Kılıç’la ilgili açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, belediyelerdeki soruşturma kapsamında terörle bağlantısı ortaya çıkan Muharrem Kılıç'ın tüm soruşturmalardan ret cevabı almasına rağmen İBB tarafından işe alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye erken doğum günü sürprizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye erken doğum günü sürprizi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği Bahçeli'nin yeni yaşını üç hilalli pastayla kutladı.

Emine Erdoğan’dan kanser hastası çocuklara moral ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesinde tedavi gören kanser hastası çocukları, TRT Çocuk'ta yayınlanan çizgi film kahramanlarının maskotlarıyla ziyaret ederek moral verdi.