Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

TDP Genel Başkanı Sarıgül, 'Türk ve Kürt kardeştir, ABD kalleştir'

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Güneydoğu Anadolu Diyarbakır Bölge Toplantısında, 'Türk ve Kürt kardeştir, ABD kalleştir' dedi.

Erdoğan: İstemezükçülük dışında bir şey de söylemiyorlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ' Türkiye eskiden yürütmede iki başlılığı kaldıramadığı için ağır bedeller ödediği siyasi, sosyal, ekonomik krizler yaşamıştır. Bunlar iki de değil, 6 başlı bir yürütme peşinde koşuyorlar. Allah akıl fikir izan versin. Ortada vizyon namına program, proje namına hiçbir şey olmadığı için istemezükçülük dışında bir şey de söylemiyorlar dedi.

AK Parti'de aday adaylığı açıklamaları başladı

Elazığ'da avukat Cengiz Gülaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' sözünden etkilenerek AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, ittifaklara kapıyı kapadı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Milli Görüş prensiplerine uygun hareket iktidar olunduğunda yapılmayacaksa bizim herhangi bir ittifakın içerisinde yer almamızın hiçbir anlamı yok. Görünen o ki bu şartlarda bu temel prensiplere sahip olan tek parti olarak seçimlere tek başımıza gireceğimiz gözüküyor' dedi.

Rusya Dron iddiası, Batı’nın Viyana görüşmelerini durdurmak için uydurduğu bahane

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Mikhail Ulyanov, Batı'nın Ukrayna savaşında kullanılmak üzere İran'ın insansız hava araçlarını Rusya'ya gönderdiği iddiasıyla ilgili, Dron iddiası, Batı'nın Viyana görüşmelerini durdurmak için uydurduğu beceriksizce bir bahanesi dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Ekosistemi Buluşması’na katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'na katılarak stantları gezdi.

AK Parti'li Boyraz: 'Milletin derdi bizim derdimizdir'

AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz, 'Her alanda milletin çıkarlarını önceleyen bir parti olan iktidarımız, gelecekte de milletinin hizmetinde olmaya devam edecektir' dedi

Kahta'da 100. Yıl cami ibadete açıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi tarafından ilçenin en işlek yerlerinden biri olan 100. Yıl Parkı'nda inşa edilen cami ibadete açıldı.

Muharrem İnce’den 6’lı masaya eleştiri: ’Sekretarya bir Cumhurbaşkanı istiyorlar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde esnaf ziyareti yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, altılı masayı eleştirerek Sekretarya bir cumhurbaşkanı istiyorlar dedi.

Bakan Kurum: Orta gelirli vatandaşlarımız 4 bin 400 TL’den başlayan taksitle ev sahibi olabilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sosyal konut ile başladığımız alt gelir grubuna hitap eden projenin dışında şimdi de orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için 81 ilimizde kampanya başlatıyoruz. İlk etapta 100 bin evi olmayan orta gelirli kardeşlerimiz ev sahibi olabilmeleri için bu projeyi yürütüyoruz. Çalışma çerçevesinde 15 Ocak itibariyle kampanyamız başlayacak. 1 milyon liralık örnek ödeme tabloya baktığımız zaman 4 bin 400 TL'den başlayan taksitle ev sahibi olabilecekler. Bu süreçte fiyat artışlarına asla müsamaha etmeyeceğiz dedi.

AK Partili Çalık: Türkiye yüzyılını gençlerimizle inşa edeceğiz

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye yüzyılını gençlerle birlikte inşa edeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: İmamoğlu’nun kılını bile teslim etmeyeceğiz

Anadolu Yakasında 3 önemli metro hattını birbirine bağlayan Dudullu-Bostancı Metrosu'nun açılışı CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. 13 istasyonu bulunan metro hattı ile alakalı konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, 'Güncel değeri 12 milyar lirayı aşmış bir projeden bahsediyoruz' dedi. Ayrıca İmamoğlu'nun YSK üyelerine 'ahmak' dediği iddialarının yer aldığı siyasi polemiğe yorumda bulunan Akşener, 'Benim daha dokunulmazlığım yok. Ben de ahmak dedim' dedi.

Çınar: 'Cumhur ittifakı daha da güçleniyor'

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bir ziyaret programında, 'Cumhur ittifakı her geçen gün daha da güçleniyor' dedi.

Almanya ve ABD Ukrayna’ya zırhlı araç gönderecek

Beyaz Saray ve Almanya Başbakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamalarda, Almanya ve ABD'nin Ukrayna'ya zırhlı araç vereceği aktarılarak, Almanya'nın zırhlı araçlara ek olarak Patriot hava savunma sistemi göndereceği ifade edildi.

Türkiye ve Bulgaristan’dan mülteci kaçakçılarına karşı eş zamanlı operasyon

Bulgaristan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, gelecek hafta Türkiye makamlarıyla eş zamanlı olarak yasa dışı göçmen ve mülteci kaçakçılarına karşı ortak özel operasyon başlatılacağı belirtildi.

Kanal Boyu 2. Etap Parkında sona gelindi

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi tarafından, Menderes Mahallesi'nde başlatılan Kanal Boyu Parkı'n devamı olan ikinci etap kısmında çalışmalar bitme aşamasına geldi.

Erdoğan: “(Dezenformasyon Yasası) Birileri yasanın bazı maddelerinin iptali için AYM’ye koştu ama mecliste öyle yapmadılar oy birliğiyle çıktı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dezenformasyon Yasası'nın iptali için Anayasa Mahkemesine başvuranlara ilişkin, 'Gerçi biliyorsunuz birileri hemen bu yasanın bazı maddelerinin iptalinin için Anayasa Mahkemesi'ne koştu. Ama mecliste öyle yapmadılar oy birliği ile çıktı. Hemen ardından Anayasa Mahkemesi'ne gittiler. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' dedi.

ABD Temsilciler Meclisi’nde 4. turda da Başkan seçilemedi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanlık seçiminde yaşanan krizin ardından 4. turda da başkan seçilemedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'in uyguladığı sansürle ilgili, Türkiye'yi sansürcülükle suçlayanlar sansürün daniskasını yapanlar hakkında tek bir kelime dahi etmiyorlar. Milyarca insanın iletişim hakkını gasp edenler hiçbir şey olmamış gibi demokrasi ve özgürlüklerden de vurmaya devam ediyor dedi.