Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Darıcı, AK Parti Araban Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atandı

Ak Parti Araban ilçesi Ak parti Gençlik Kolları Başkanlığı'na Eyüp Darıcı atandı.

Milletvekili Tutdere'den yasama rekoru

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Başkanlığı'na bin 150 adet yazılı soru önergesi, 62 adet araştırma önergesi, 38 adet kanun teklifi sundu.

Fadıloğlu, ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Görev süremiz boyunca, 'İhtiyaçta Çözüm, Çözümde Kalite' sloganıyla kaynakları; verimli, etkili ve ekonomik kullanarak; ulaşımdan çevreye, sağlıktan eğitime, kültür-sanattan spora kadar pek çok alanda halkımızın hayat standardını arttıracak çalışmalar gerçekleştirdik' dedi.

Almanya Başbakanı Scholz, eyalet başbakanları ile bir araya geldi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, başbakanlık binasında eyalet başbakanlarıyla yaptığı görüşmede küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyecek yardım paketinin finansmanını ve güncel konuları ele aldı.

Peru’nun eski Devlet Başkanı Castillo’nun Meksika’ya sığınma talebinde bulunduğu ortaya çıktı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Peru'nun eski Devlet Başkanı Pedro Castillo'nun siyasi kriz sırasında Meksika'ya sığınma talebinde bulunduğunu açıkladı.

TBMM Başkanı Şentop, Sırbistan’da Sancak bölgesi toplum temsilcileriyle bir araya geldi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sırbistan'ın Sancak bölgesi toplum temsilcileriyle görüşme gerçekleştirdi.

MHP Malatya İl Teşkilatının 'Komşum Nasılsın?' Programlarına Büyük İlgi

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı 'Komşum Nasılsın?' Temalı Programları Yoğun İlgi Görüyor

Başkan Güder: 'Hemşehrilerimizle birlikte güçlüyüz'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Orduzu Kaldırım Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Tahmazoğlu: 'Vatandaşlarımızın rahatlığı ve fikirleri bizim için önemli'

Göreve geldiği günden bu yana sayısız projelere imza atan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ilçe halkının konforu ve huzuru için imza attığı projelerle ilgili vatandaşları bilgilendirerek fikir alışverişinde bulunuyor.

CHP’den ihraç edilen Tanju Özcan beraat ettiğini açıkladı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Partili meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik ifadeleri sebebiyle hakkında açılan davalardan beraat ettiğini söyledi. Özcan, Benden özür dilenmezse hakkımı helal etmeyeceğim. Size ayrıca manevi tazminat davası açacağım dedi. Meclis Üyesi Hacer Çınar ise kendisine beraat kararının tebliğ edilmediğini belirtti.

Borrell:

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Kritik savunma yeteneklerine sahip değiliz dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic:

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye'yi Batı Balkanlar'da barış ve istikrarın korunmasının yanı sıra altyapı ve enerji alanında büyük projelerin gerçekleştirilmesinde önemli bir partner olarak gördüğünü ifade etti.

MHP’li Kalyoncu: Çevre Korumaya Duyarlı! Çevresel Terörün De Farkındayız!

TBMM Genel Kurulu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmelerinde MHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu’nun konuşmasından başlıklar şöyledir;

Kurtulmuş'tan asgari ücret ve EYT açıklaması!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan canlı yayında asgari ücret ve EYT konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Şahin, dünya engelliler farkındalık günü programına katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde, Ceyda Düvenci'nin sunumuyla gerçekleşen 'Dünya Engelliler Farkındalık Günü' programına katıldı.

AB Komisyonu Rusya’ya yönelik 9’uncu yaptırım paketini hazırladı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya yönelik 9'uncu yaptırım paketini hazırladıklarını belirterek, 'Şimdiye kadar uygulamaya koyduğumuz sekiz yaptırım paketi şimdiden can yakıyor. Bugün dokuzuncu yaptırım paketiyle Rusya üzerindeki baskıyı artırıyoruz dedi.

Peru Devlet Başkanı Castillo kongreyi feshetti, OHAL ilan edildi

Peru Devlet Başkanı Pedro Castillo'nun Cumhuriyet Kongresi'ni feshetmesinin ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilerek sokağa çıkma yasağı getirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, '20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik; 81 il 922 ilçede 250 bin konutumuzu canla başla yenilemeye devam ediyoruz' dedi.

Putin:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ellerinde nükleer silah olmasına rağmen bu silahları ilk kullanan tarafın kendilerinin olmayacağını belirtirken, Rusya yalnızca düşman saldırısına yanıt vermek için nükleer silah kullanır dedi.