Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Sahipsiz köpeklere baba ile kızı sahip çıktı

Malatya'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan köpeklere baba ve kızı sahip çıktı.

Turanlı: 'Kar yağışı tarım alanlarına zarar verdi'

Adıyaman'ın Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, aşırı kar yağışından dolayı zarar gören vatandaşların geçimini sağladığı ahır ve seralarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gerger'de öğrencilerden örnek davranış

Adıyaman'ın Gerger Çok Programlı Lise öğrenci ve öğretmenleri, ilçe merkezi ve köylerde 1 metreyi aşan kar ve devamında oluşan tipi nedeniyle, yiyecek bulamayan hayvanlara yönelik yem ve mama etkinliği düzenledi.

Araban Umum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na Ahmet Karakuş 3'üncü kez seçildi

Gaziantep'in Araban ilçesinde, Araban Umum Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 15'inci olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut başkan Ahmet Karakuş 3'üncü kez başkan seçildi.

Cezaevinden ailesi için mektup yazarak destek istedi, Başkan Beyoğlu sahip çıktı

Adli suçtan dolayı cezaevinde bulunan F.Y. isimli hükümlü, ailesinin zor durumda olduğunu dile getirerek, AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'ndan destek istedi. Bu talebe sessiz kalmayan Başkan Beyoğlu, ayni ve nakdi destek sağladığı ailenin diğer sorunlarının çözümü için de ilgili kurumlar üzerinden girişim başlattı.

Gölbaşı itfaiyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Adıyaman'ın Gölbaşı Belediyesi İtfaiye Ekipleri kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için belirli noktalara mama bırakıyor.

Gaziantep'te kamu görevlilerine idari izin

Gaziantep'te yoğun kar yağışı nedeniyle engelli, hamile ve 3 yaş altı çocuğu bulunan kamu görevlilerine 5 günlük idari izin verilirken, halk eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de tatil edildi.

Kar nedeniyle yolları kapanan köylüler at ile erzak taşıdı

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Palu ilçesine bağlı Güllüce köyünün sakinleri, aldıkları yaşam malzemelerini yükledikleri atlarla 5 kilometrelik yolu kat etti.

Yol kardan kapandı, ekipler Berfin bebek için seferber oldu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kar ve tipi nedeniyle 4 gündür ulaşım sağlanamayan Altınuşağı Doğanlar mezrasındaki 1 buçuk aylık Berfin bebeğin ihtiyaçları ekiplerin uzun uğraşları sonucu giderildi.

Üzerinden 2 yıl geçen Elazığ depremine ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 2 yıl geçerken, dehşet anlarına ilişkin yeni görüntülere İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi ulaştı. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde kaydedilen görüntülerde vatandaşların hastanenin acil bölümünden koşarak çıkmaya çalıştığı görülürken, ambulansların ve kameraların uzun süre sallanması depremin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Karlı günlerde ayakkabı tercihi önemli

Malatya'da ayakkabı profesörü olarak tanınan 38 yaşındaki ayakkabı tamircisi Mehmet Ceyhan, altı tırtıklı ayakkabıların tutucu özellikleri sayesinde kaymaya dayanıklı olduğunu ifade etti.

Karaciğer nakli için cezaevindeki yeğeninin çıkmasını bekliyor

Elazığ'da yaklaşık 25 yıldır karaciğer hastası olan Ramazan Kalkan, nakil için cezaevinde bulunan yeğeninin çıkmasını bekliyor.

Büyükşehir tesislerini kar yağışı için açıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken sokakta kalan vatandaşlar için tesislerini seferber etti.

Kaymakam Demir'den kar uyarısı

Adıyaman Besni Kaymakamı Nazlı Demir Pazar gününden itibaren etkisini göstermesi beklenen kar yağışı ve soğuk hava ile ilgili vatandaşları uyardı.

Ayağı kırılan katıra vatandaşlar sahip çıktı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde kar birikintileri arasında ayağı kırık halde bulunan katıra vatandaşlar sahip çıktı.

Şofördü, inşaat mühendisi oldu

Malatya İl Sağlık Müdürlüğünde şoför olarak görev yaparken inşaat mühendisi olan Mehmet Dündar Ulutaş'a plaket verildi.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu'ndan Sedef Kabaş'a tepki

Gazeteci Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamına ağır hakaretlerde bulunmasına tepkiler sürüyor. Sedef Kabaş'a bir tepki de Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu'ndan geldi.

Ekipler 2 yaşındaki Yusuf için seferber oldu

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle hastaneye gidemeyen küçük çocuk için kurumlar alarma geçti.

Sincik Malatya karayolunda kar kalınlığı 2 metreyi geçti

Adıyaman'ın Sincik ilçesi ile Malatya karayolunda iki metreyi geçen kar nedeniyle ulaşım 4 gündür sağlanamıyor.