Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Kapalı köy yolları tek tek açılıyor

Adıyaman'da, birkaç gündür etkili olan kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yolları il özel idaresi ekiplerinin çalışmalarıyla tek tek açılıyor.

Bağlar Belediyesi tüm imkanlarıyla 24 saat vatandaşların hizmetinde

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, olumsuz hava koşulları nedeniyle dışarı çıkamayan hasta vatandaşlar ile yeni çocukları doğan aileleri evlerinde ziyaret ederek moral verdi.

Fadıloğlu: 'Şehit Mehmet Kamil, çok önemli bir şahsiyettir'

Antep Savunması'nın simge isimlerinden Şehit Mehmet Kamil'in vefatının 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Gazi şehrimizin kurtuluş meşalesini yakan, namusu uğruna minik göğsünü süngüye siper eden, ilçemizde adını gururla taşıdığımız kahraman şehit Mehmet Kamil'i şehadetinin 102. yılında rahmetle yad ediyorum' ifadesini kullandı.

Yedi Başak'tan 'acil yardım' çağrısı

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Suriye'de yaşanan drama dikkat çekerek, acil yardım çağrısında bulundu.

Kar Araban'da hayatı olumsuz etkiliyor

Gaziantep'in Araban ilçesine yıllar sonra yağan yoğun kar hayatı olumsuz etkiliyor. Kırsal mahallelerde yollar ve çatılar karla kaplanırken vatandaşlar yağan karı güçlükle temizliyor.

Cahide karda can dostların yanında

Gaziantep'te, Canlı Hayatını İyileştirme Derneği kar ve dondurucu soğukların etkili olduğu kentte yiyecek bulmakta güçlük çeken kedi ve köpekler için yaklaşık 2,5 tona yakın mama ve yemek artığı, kuşlar için ise 5 farklı noktaya 500'er kilo yem dağıttı.

Ekipler, karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı çift için zamanla yarıştı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamayan Topaluşağı köyünde karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı çifte 12 saatlik uzun uğraşlar sonucunda ulaşıldı. Yaşlı çift, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yeni evlerine kavuşan depremzede: 'Konutlar, gerçekten muazzam. Devletimize ne kadar teşekkür etsek azdır'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde evi yıkılan ve ardından yeni evine kavuşmanın mutluluğu yaşayan iki çocuk babası Ayhan Aygün, 'Konutlar, gerçekten muazzam. Biz devletimize ne kadar teşekkür etsek azdır' dedi.

2 metre boyundaki kardan adam ilgi odağı oldu

Malatya'da bir vatandaş tarafından yapılan yaklaşık 2 metre boyundaki kardan adam çocukların ilgi odağı oldu.

Adıyaman'da aç kalan kuşlar unutulmadı

Adıyaman'da, birkaç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan kuşlar için vatandaşlar pencerelerinin önüne yiyecek bırakıyor.

Adıyaman'da tüm köy yolları kapandı

Adıyaman'da bir haftadan beri etkili olan kar ve tipi nedeniyle tüm köy yolları kapandı.

Vali Çuhadar, çocuk bakım merkezlerini inceledi

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşları ziyaret etti.

Yaşlı ve kimsesizlerin damı küreniyor

Adıyaman'da yaşlı ve kimsesizlerin toprak damları belediye ekipleri tarafından kürenerek temizleniyor.

Gölbaşı'nda mahsur kalanlara sıcak ortam

Adıyaman'ın Gölbaşı Belediyesi otogarda mahsur kalan vatandaşları zabıta noktasında misafir ederek onlara sıcak bir ortam sunuyor.

Yenişehir Belediyesinin 'Yanıbaşınızdayız' projesi 257 çocuğu sevindirdi

Yenişehir Belediyesi tarafından Diyarbakır'da ilk kez hayata geçirilen 13 maddelik 'Yanıbaşınızdayız' sosyal destek projesi, sevindirmeye devam ediyor.

Yaban hayvanları için karlı dağlara yem bırakıldı

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından dağlara yaban hayvanları için yem bırakıldı.

Hem bağımlılıktan kurtuluyorlar hem de iş sahibi oluyorlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Oya Bahadır Yüksel Psikiyatri Kliniği'nde tedavi gören uyuşturucu madde bağımlısı 18 yaş altındaki çocuklar, klinikte hem tedavi görüyor hem de meslek sahibi oluyor.

Jandarmadan karda mahsur kalanlara gıda yardımı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde de kar nedeniyle mahsur kalan köylülere Kahta ilçe jandarma personelleri tarafından gıda yardımı yapıldı.

Diyarbakır otogarındaki yolcular otellere yerleştirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dün gece yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerine devam edemeyerek Diyarbakır Otogarında kalan transit yolcuları otellere yerleştirdi.