Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Başkan Erdoğan: 'Ekiplerimiz 24 saat esaslı çalışıyor'

Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, İl Özel İdare ekiplerinin karla mücadelede dur durak bilmeden 24 saat esaslı çalıştıklarını kaydetti.

Kızılay ve AFAD, gece Fis Ovasında vatandaşları yalnız bırakmadı

Yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanması üzerine Diyarbakır'ın giriş yollarında bekletilen araç sürücülerine Türk Kızılayı Diyarbakır Şube Başkanlığı ile AFAD tarafından sıcak çorba ve ekmek arası kavurma ikram edildi.

Elazığ depreminin simgesi 'Yüsra Bebek' büyüdü, kendisini kurtaran jandarma ile ilk kez görüştü

Elazığ'da iki yıl önce meydana gelen depremde eşini ve oğlunu kaybeden, 28 saat sonra kızı Yüsra ile birlikte JAK tarafından kurtarılan Ayşe Yıldız'ın kendilerini kurtaran jandarma ile tanışma isteğine İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız kayıtsız kalmayarak sürpriz bir ziyaret gerçekleştirip JAK ekibi ile Ayşe Yıldız ve kızını görüntülü görüştürdü. Ayşe Yıldız'ın, uzun zamandır ilk kez eşinin jandarma ile birlikte rüyasına geldiğini ve sabahında jandarmanın kendisini ziyaret ettiğini söylemesi ise başta Albay Ali Yıldız ve eşi Gülçin Yıldız olmak üzere duyanları hayrete düşürdü.

Başkan Kılınç, karla mücadeleyi değerlendirdi

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, kentteki karla mücadele çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İtfaiye eri hasta kadını sırtında taşıdı

Gaziantep'te bir itfaiye personeli, yoğun kar yağışı nedeniyle ameliyat olması gereken hastaneye gidemeyen hasta kadını 500 metre sırtında taşıyarak önce itfaiye aracına bindirdi, sonra da hastaneye yetiştirdi.

Şahin'den çatıları çöken iş yeri sahiplerine ziyaret

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te meydana gelen kar yağışı nedeniyle çatıları çöken iş yeri sahiplerini ziyaret etti.

Yoğun kar, Mahrukatçılar Sitesi esnafını vurdu

Gaziantep'te etkili olan yoğun kar yağışı, Mahrukatçılar Sitesi'ndeki 18 iş yerinin çatısının çökmesine neden oldu. Siteyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, esnafa destek olacaklarını söyledi.

Araban'da ikinci dalga için hazırlıklar tamamlandı

Araban'da beklenen yoğun kar yağışı öncesinde alınan tedbirleri açıklayan Araban Kaymakamı Ömer Sevgili, tüm kurumların koordineli bir şekilde vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi.

Uludağ ve Palandöken yerine Diyarbakır'ın tarihi mekanlarında snowboard keyfi

Diyarbakır'da, yoğun kar yağışı sonrası 5 arkadaş bir ilki gerçekleştirerek, tarihi mekanlarda snowboard keyfi yaşadı. O anları kaydeden grup, sosyal medyada paylaşarak beğeni aldı.

Hasta taşıyan ambulans kaygan yolda takla attı: 1 yaralı

Elazığ'da, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ambulans şarampole yuvarlandı. Kazada, sağlık personeli yara almadan kurtulurken ambulans içerisindeki hasta yaralandı.

Gaziantep'te 14 bin konut projesinde ilk kuralar çekildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından projelendirilen 14 bin Konut Projesi'nin 1'inci etabını oluşturan 490 konutluk Güneyşehir'in kuraları Talat Özkarslı Spor Salonu'nda çekildi.

Durakta bekleyen gençler eksi 8 derecede ateş yakarak ısındı

Gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 8 dereceyi gördüğü Adıyaman'da, minibüs bekleyen bir grup genç durakta ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Şehitkamil vefatının 102. yıldönümünde unutulmadı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehit Mehmet Kamil'in vefatının 102. yılı dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Beyoğlu vatandaş ve esnaf ziyaretlerine devam ediyor

Diyarbakır'da, son 49 yılın etkili karı yağarken, AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, zorlu iklim koşullarına aldırmadan esnaf ve vatandaş buluşmalarını sürdürdü.

Kayıp alzheimer hastasını zabıta ekipleri buldu

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaybolan 72 yaşındaki Alzheimer hastası İzzettin Köse'yi Hasanbey Caddesi'nde bularak ailesine teslim etti. Babalarına kavuşan aile, sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.

Dönüp gitmek yerine onları beslemek için yiyecekle geri dönmeyi seçti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde hayvansever vatandaş, soğukta kar üstünde kendisine bakan kedilere duyarsız kalmayıp kasaptan et alarak besledi.

Elazığ'da donmak üzere olan yavru köpeğe polisler sahip çıktı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kar altında donmak üzere olan yavru köpeği trafik polisleri kurtardı. Polis kulübesine alınan köpek, elektrikli ısıtıcı ile ısındı.

Diyarbakır'da kapalı yollar bir bir açılıyor, hastalara helikopterle yetişiliyor

Diyarbakır'da, etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı olan bin 524 kilometre yol Diyarbakır Büyükşehir tarafından, 750 kilometre ise Karayolları ekipleri tarafından açıldı.

Şahinbey'de karla mücadele sürüyor

Şahinbey Belediyesi, etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolların açılması ve yolda kalan vatandaşlar için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.