Genel

genel

Genel Haberleri

Fotoğraf Makinesi müzesinde 'Güvercin drone' ilgi görüyor

2. Dünya savaşı döneminde posta güvercinlerine bağlanarak kullanılan İngiltere yapımı casus fotoğraf makinesi Malatya'da bulunan Fotoğraf Makinesi Müzesinde sergileniyor.

Bakan Akar, İngiliz mevkidaşı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İstanbul’daki etkili yağış esnafı da vurdu

İstanbul'da aniden bastıran sağanak yağış ve dolu esnafı da olumsuz etkiledi. Yenibosna'da bulunan bir işletmede su baskınları sebebiyle maddi hasar oluştu.

Selçuk Bayraktar montunu kaptırdı

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST 2020 Festivali'nde giydiği montu kaptırdı.

Tüfenkci'den Türkiye 1'ncisi ekibe teşekkür

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Teknofest bünyesinde yapılan TÜBİTAK Liselerarası İHA Yarışmasında 'Sabit Kanat Uçuşunda' birinci olan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

Başkan Çınar'dan Teknofest'e tam not

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest 2020'yi ziyaret ederek, Türkiye'nin farklı kentlerinden katılan binlerce gencin ürettiği farklı buluşları inceledi.

Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye birincisi olan Ebabil takımına sponsor oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, TEKNOFEST 2020 TÜBİTAK Liselerarası (İHA) Yarışmasının Sabit Kanat Uçuşunda 300 takım arasında Türkiye birincisi olan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ebabil Takımının gösteri uçuşunu izledi.

Teknofest'e Malatya damgası

Bu yıl Gaziantep'te düzenlenen Teknofest'e katılan Malatya Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yarışmanın İnsansız Hava Aracı Sabit Kanat Dalında birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Fransa’da son 24 saatte 16 bin 98 yeni korona virüs vakası tespit edildi

Fransa'da korona virüs salgınında son 24 saatte 16 bin 98 yeni vakanın tespit edilmesi ile salgının başladığı ilk günden bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

Malatya’nın 919 uncu Fetih Günü Kutlu Olsun

Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer Anadolu'nun Anayurt olduğu 1071 Malazgirt Zaferiyle birlikte Malatya’nın 1101 tarihinde fethedildiğini ve sonrasında da tarihinin hiçbir döneminde işgal görmediğini belirtti.

Başkan Alpaslan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe ALPASLAN mesajda, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verilişini her yıl 19 Eylül’de, gururla kutluyor, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyoruz dedi.

Mersinli şehit toprağa verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Pençe Kaplan Harekatı bölgesinde şehit düşen uzman çavuş Gökhan Kılınç, Mersin'in Mut ilçesinde toprağa verildi.

Yaşadığımız Her Günün En Önemli Şahsiyetleri Gazilerimizdir

Uluslararası Diriliş Hareketi Şehit Ve Gazi Aileleri Genel başkanı Mehmet Zafer , Gaziler günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

“Korona virüs” farkındalık tişörtleri yoğun ilgi görüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkent'te artan Covid-19 vakalarına dikkat çekmek için hazırladığı korona virüse karşı dikkat ve maske-mesafe-temizlik yazılı tişörtler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Keskin Ahilik yaşatılsaydı koronavirüs için polisiye tedbir almaya gerek kalmazdı

Keskin Ahilik yaşatılsaydı koronavirüs için polisiye tedbir almaya gerek kalmazdı

Milli Savunma Bakanlığından Afrin’deki saldırıya ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde terör örgütü PKK/YPG'nin düzenlediği bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Ramazan ayında verilen destekler sebebi ile teşekkür

Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aysun Bay Karabulut’a bir ziyaret gerçekleştirerek teşşekğr plaketi taktim etti.

Aziziye Belediyesi'nden sağlıklı yaşam yolları

Yaz ayları ile birlikte ilçeyi adeta şantiyeye çeviren Aziziye Belediyesi yeni yatırımları ile göz dolduruyor.

Şehit Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva unutulmadı

Mardin'de terör operasyonlarında PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde büyük mücadele veren ve canını ortaya koyan Şehit Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva, şahadetinin 1 yıl dönümünde Ankara'daki kabri başında dualarla anıldı.