Genel

genel

Genel Haberleri

Başkan Zafer’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Uluslararası Diriliş Hareketi Şehit Ve Gazi Yakınları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Zafer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Zafer ‘in Mevlid Kandili Mesajı

Uluslararası Diriliş Hareketi Genel başkanı Mehmet Zafer, Peygamber Efendimizin doğum haftası münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Fransa’da günlük vaka sayısı 50 bini aştı

Fransa'da korona virüs salgınında son 24 saatte 52 bin 10 yeni vakanın tespit edilmesi salgının başladığı günden bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

Korona virüse yakalanan İmamoğlu’ndan ilk açıklama

Korona virüse yakalanan İstanbul İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, görüntülü bir mesaj yayınladı. İmamoğlu, yayınladığı mesajda 'Dün akşam 9 sıralarında ateşim 38 dereceye yükseldi. Geceyi hastanede geçirdim. Şuan aslında iyiyim. Süreç devem ediyor' dedi.

Başkan Zafer 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

UDH Genel Başkanı Mehmet Zafer, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı.

Başkan Samanlı'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Devlet ile vatandaşlar arasında köprü görevi görerek, önemli görevler üstlenen muhtarlarımız yerel hizmetlerin de lokomotifidir.

Muhtarlarımız Demokrasimizin Temel Taşıdır

Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer, muhtarlar günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Teknofest birincilerinden Teknokent'e ziyaret

Teknofest 2020'de, Enkaz Altı Arama Kurtarma Robotu projesi ile 1'inci olan ekip, Malatya İnönü Üniversitesi Teknokent'i ziyaret etti.

Kaçak avlanan Suriye uyruklu avcılara 183 bin TL ceza kesildi

Kayseri'de yakalanması yasak olan kuşları avladıkları belirlenen iki Suriye uyruklu şahsa 183 bin 254 TL para cezası kesildi.

Dereli’de afetzedeler için ilk etapta 270 konut inşa edilecek

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel felaketinden en fazla etkilenen ilçe olan Dereli ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Dereli'de riskli ve hasarlı binaların yıkım işlemleri tamamlanırken alt yapı ve üst yapı çalışmaları başladı. Yıkılan hasarlı binaların yerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan konutların ise temel atma faaliyetleri başladı.

Çankaya’nın 2021 yılı bütçesi kabul edildi

Türkiye'nin en büyük ilçesi Çankaya'nın 2021 Mali yılı bütçesi 950 milyon TL olarak belirlenerek kabul edildi.

Likee, Türkiye’ye odaklandı

Küresel kısa video oluşturma platformu Likee şimdi de Türkiye'deki varlığını güçlendirmeye odaklanıyor.

Kuzey Ege’de şiddetli fırtına uyarısı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmeye göre, bugün Kuzey Ege bölgesinde fırtına bekleniyor. Bu nedenle, Çanakkale'nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde bazı feribot seferleri iptal edildi.

Tonlarca atık gübreye dönüştürülüyor

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün Sıfır Atık projesi kapsamında açılışını yaptığı Kompost (Organik gübre) Üretim Tesisi'nde sebze ve meyve atıklarından her ay ortalama 4 ton organik gübre üretiliyor.

Başkanlık koltuğuna oturan fazla yaşamıyor

Kilis'te, son 43 yılda 4 belediye başkanı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybederken, son olarak Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle başkanlık koltuğu 'Uğurrsuz koltuk' olarak adlandırılmaya başlandı.

Cadde ortasında nargile keyfi görüntüleri tüyler ürpertti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde amatör bir kişinin cep telefonu ile çektiği görüntüler tüyler ürpertti.

Sevgilisine sosyal medyadan

Bursa'da kentin ortasında karşı karşıya gelerek saç saça baş başa kavga eden 2 genç kızı, arkadaşları ve vatandaşlar ayırmakta zorluk çekti. Kavga eden 2 genç kız görenleri hayrete düşürdü. Kızların kentin ortasındaki kavgası, vatandaşlar tarafından cep telefonuna kaydedildi.

Kütük üzerine işlediği tabloları satarak öğrencilere burs veriyor

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Sedat Yenişen, TSK'dan emekli olduktan sonra kurduğu atölyede atıl ürünlerden yaptığı tabloları satarak elde ettiği gelirle mahallesindeki öğrencin okul masraflarını karşılamaları için burs veriyor.

Bunalıma girdi, kendini doğalgaz borusuna astı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bunalıma girdiği iddia edilen bir kişi, kendini doğalgaz borusuna asarak yaşamına son verdi.