Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Doğuyu Malatya ısıtacak

Malatya'da yaklaşan kış öncesi tarihi bakırcılar çarşısında tamiratı yapılan yüzlerce ikinci el soba, kışın uzun ve soğuk geçtiği doğu illerine gönderiliyor. Yeni soba fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşların ikinci el sobalara yöneldiğini belirten ustalar, ikinci el soba satışlarının artarak devam ettiğini söyledi.

Baştürk: 'Malatya TSO'da kadın meclis üyelerine ihtiyacımız var'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Akif Baştürk, Emeksiz Caddesinde esnafları ziyaret etti. Ziyaret esnasında açıklama yapan Baştürk, 'Malatya olarak hep birlikte kalkınacağız' dedi.

Tüfenkci, 'EXPO Malatya'ya çok yakışacak'

EXPO'nun Hollanda'nın Amsterdam kentinde yapılan 74. genel kuruluna katılan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, EXPO'nun 2028 yılında Malatya'da yapılacak olmasının Türkiye'nin ve Malatya'nın tanıtımı adına oldukça önemli olduğunu vurguladı.

İstanbul Boğazı’nda taşınan yük miktarı yüzde 40 arttı

İstanbul Boğazı'nda taşınan yük miktarı 16 yılda yüzde 40 arttı.

Sadıkoğlu, 'Pusula rengimiz beyaz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Eski Şire Pazarı, Kasap Pazarı ve Kuyumcular Çarşısı esnaflarını ziyaret etti.

DTSO Başkan adayı Karagöz, seçim öncesi esnafla bir araya geldi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanlığına 'mavi' listeden aday olan Musa Karagöz, seçime sayılı günler kala Bismil'de esnafla bir araya geldi.

ÇKS başvurularını artık E-Devlet üzerinden alınacak

Resmî Gazetede yayımlanan kararla, artık Çiftçi Kayıt Belgesi (ÇKS) başvuruları1 Ekim'den itibaren e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

EXPO 2028 Fuarı Malatya'da

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yapılan 74. EXPO Genel Kurulunda, Malatya'nın 2028 yılında EXPO'ya ev sahipliği yapacağına karar verildi.

Yurt dışında gördü, Lice'de milyonluk 'Pomeranian' çiftliği kurdu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşayan Engin Zengin, 2018 yılında yurtdışı seyahatinde beğendiği 'pomeranian' cinsini almak isterken ve cinsin değerli olduğunu öğrendikten sonra eğitimlerini tamamlayarak ilçede 1 milyon 300 bin liralık yatırımla çiftlik sahibi oldu.

Sanayi esnafı çırak bulamıyor

Malatya'da sanayi esnafı mesleklerini öğretecek çırak bulamamaktan dert yanıyor. Esnafın en büyük sorununun 'çırak' bulamamak olduğunu belirten ustalar bir çok meslek dalının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa, günü yüzde 0,65'lik düşüşle tamamladı.

Burdur’da 580 bin ton pancar işlenip 73 bin ton şeker üretilecek

Burdur Şeker Fabrikası 2022-2023 yılı Pancar Alım Kampanyası açılış töreni gerçekleştirildi. 102 gün sürecek yeni kampanya döneminde 6 il 24 ilçe 148 köyden 3 bin 822 çiftçinin üreteceği 580 bin ton şeker pancarı işlenerek, 73 bin ton kristal şeker, 22 bin ton melas, 158 bin ton yaş pancar posası üretimi hedefleniyor.

Baştürk, esnaf ziyaretlerine hız verdi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) başkanlık seçimlerine sayılı günler kala MTSO Başkan Adayı Akif Baştürk, Esnaf ziyaretlerine hız verdi. Tüm esnafları gezmeye gayret gösteren Baştürk'ün, esnaflardan tam destek mesajları aldığı bildirildi.

Sadıkoğlu: 'Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MAŞTİ, Yeni Köy Garajı ve Doğu Garajı esnaflarını ziyaret etti.

Başkan Güder'den Tekstilkent projesi için istişare

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Dr.Abdulvahap Yoğunlu'yu makamında ziyaret ederek, ilçede hayata geçirilecek olan Tekstilkent Projesi hakkında istişarelerde bulundu.

Ev hanımıydı kendi işinin patronu oldu

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Zeynep İlhan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı destekle tavuk çiftliği kurarak kendi işinin patronu oldu.

DTSO Başkan adayı Karagöz: 'Ticaret odası esnafın, sanayicinin, üreticinin sorunlarına çözüm bulduğu bir kurum olmalıdır'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, Kayapınar ilçesinde esnaf ve sanayicilerle bir araya geldi. 2 Ekim'de yapılacak DTSO seçiminde 'mavi liste' ile başkan adayı olduğunu hatırlatan Karagöz, Ticaret odası esnafın, sanayicinin, üreticinin sorunlarına çözüm bulduğu bir kurum olmalıdır' dedi.

Gaziantep Gastronomi Akademisi'nin açılışı törenle yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Gaziantep'in gastronomi kültürünü geliştirmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla faaliyete geçirdiği Gaziantep Gastronomi Akademisi'nin (GAGA) resmi açılışını T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı.

Malatya'da promosyon ihalesi

Malatya İnönü Üniversitesi çalışanlarının maaşları için banka tarafından verilen promosyon tutarının arttırılması için çaba gösteriliyor. 36 aylık süreyi içeren yeni promosyon ve maaş sözleşmesi için 26 Eylül 2022 tarihinde ihaleye çıkılacak.

Toplam 4927 haber.