Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Kalp masajı ile hayatta tutmuştu, şimdi bir araya geldiler

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura öderken kalp krizi geçiren yaşlı adam, Elazığ Belediyesi personelinin yaptığı kritik müdahaleyle kurtulmuştu. Mahmut Demir, hayatını kurtardığı 80 yaşındaki Nahit Aygün'ü ziyaret ederek bir araya geldi.

PALU-DER'de görev dağılımı gerçekleşti

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği'nde (PALU-DER) genel kurulun ardından görev dağımı yapıldı.

Gaziantep'te 2 ayda 45 ton atık geri dönüştürüldü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İller Bankası iş birliğinde Avrupa Birliği tarafından fonlanarak hayata geçirilen 'Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisinde son 2 ayda 45 ton atık geri dönüştürüldü.

İlk Evim, İlk İş Yerim projesinin tanıtım aracı Elazığ'da

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasına ilişkin merak edilen soruların cevaplanması amacıyla hazırlanan tanıtım aracı, Elazığ'da vatandaşlarla buluştu.

Yeşilyurt yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Horata Kanalının etrafında hizmete sunulacak 'Barguzu Kanalboyu Park' proje çalışmalarının yapıldığı alanda gerçekleştirdiği incelemede, ''Kentimize yeni bir cazibe merkezi daha kazandırmış olacağız' dedi.

Gaziray'ın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce hizmet verecek GAZİRAY Banliyö Hattı, 5 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle seferlere başlayacak.

Fırat Edaş’tan Solunum Cihazına Bağlı Hastaya Jeneratör Desteği

Fırat EDAŞ, Elâzığ Sugözü – Sarıcan bölgelerinde gerçekleşen planlı kesintiyle enerjisiz kalacak bölgede solunum cihazına bağlı hastaya jeneratör desteği sundu

Malatya'da tohum ve fidanlar toprakla buluştu

Malatya'da, bir program çerçevesinde Doğa Yürüyüşü, Tohum Serpme ve Fidan Dikim Etkinliği düzenlenip, tohum ve fidanlar toprakla buluşturuldu.

Başkan Şerifoğulları, kent genelinde devam eden çalışmaları inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kent genelinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Dicle Atıksu Arıtma Tesisinin temeli atıldı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ve İLBANK ortaklığıyla Dicle ilçesinin alt yapı sorununu 2056 yılına kadar çözecek 'Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımına başlandı.

Oluklu'da trafik akışını rahatlayacak

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Malatya'nın hem ticaret hem de tarımsal anlamda hızla gelişen mahallelerinden Oluklu Mahallesinde 2022 yılı Yatırım Programına alınan yol açma, yenileme ve sathi kaplama çalışmalarına hız verdi.

Elazığ'da keçiler otomobilin üzerine çıkarak yaprak yedi

Elazığ'da karnını doyurmak isteyen keçiler, bir otomobilin üzerine çıkarak ağaç yapraklarını yedi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Silvan'da yoğun sis etkisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, günün ilk ışıklarıyla ilçenin büyük bir kısmına hakim oldu.

Topsöğüt Malatya Caddesi'ne yeni asfalt

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri önümüzdeki günlerde havaların daha da soğuyacak olması nedeniyle sathi ve sıcak asfalt serim çalışmalarına hız vererek ulaşımı sağlıklı ve konforlu bir hale getiriyor.

Bağlar Belediyesinin yol yapım çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır'da, Bağlar Belediyesinin kırsal bölgeler yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

2 bin metre derinlikte jeotermal su kaynağına ulaşıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projede jeotermal kaynak suyu bulundu.

Hani atıksu arıtma tesisindeki çalışmalar hız kazandı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) ve İLBANK işbirliğiyle inşa edilen Hani Atıksu Arıtma Tesisinde yapılan çalışmalar sona geldi.

Elazığ'da zehirli uğur böceği görüntülendi

Elazığ'da halk arasında zehirli uğur böceği örümceği olarak bilinen 'Esus Cinnaberinus' görüldü.

Malatya için deprem uyarısı

Malatya'da son 10 günde yaşanan depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan deprem uzmanı İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Onat Doğu, ''Anadolu fay hattı üzerinde hareketlilikler devam edecek tedbirli olmakta fayda var' dedi

Toplam 3269 haber.