Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Karahan'da yeni asfalt sevinci

İl genelinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Battalgazi ilçesinde bulunan Hasan Basri Türbesi yolunu sıcak asfalt ile kaplayarak daha konforlu hale getirdi.

Başkan seçim öncesi söz vermişti, kent şantiye alanına döndü

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından kent genelinde başlatılan alt yapı ve yeni sosyal alan çalışmaları vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanırken, halk yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından Elazığ'ın farklı bir güzelliğe bürüneceğini söyledi.

Şahin, yeni millet bahçesi çalışmalarını inceledi

Yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılan Millet Bahçesi'nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yürütülen son çalışmaları Gaziantep Valisi Davut Gül ve teknik ekibiyle inceleyen Başkan Fatma Şahin, gelinen son durum hakkında bilgi aldı.

Elazığ'da kaçak avcılığın önlenmesi için denetimler sürüyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Elazığ Belediyesinden ağaç budama çalışması

Elazığ Belediyesi, yeşil dokunun daha sağlıklı gelişebilmesini sağlamak için şehir genelinde ağaç budama çalışmalarını sürdürüyor.

İl Özel İdaresinden 2 yeni sulama projesi

Elazığ İl Özel İdaresi kentte sulanabilir alan miktarını artırmak üzere başlattığı sulama projeleri hayata geçiyor.

Çiftçilere tarımda tasarruflu su kullanma eğitimi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, köylerde çiftçilere ve üreticilere yönelik eğitimleri sürüyor.

Vali Su, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi değirmende incelemelerde bulundu

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden çalışmalarını inceledi.

Battalgazi sokaklarında yenileme çalışmaları sürüyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Yeni Hamam Mahallesini daha da canlı hale getirmenin yanı sıra ilçeye yakışır, temiz, düzenli ve diğer yapılarla mimari bir bütünlük sağlaması amacıyla Battalgazi Belediyesi tarafından startı verilen 6 sokakta yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

DİKO'dan minik dostlara ziyaret

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren hayvan barınağını ziyaret etti.

Malatya'nın ilk sahil parkı projesi tüm hızıyla sürüyor

Malatya'nın Karakaya Baraj Gölü kenarında yapımı süren Kırkgöz Sahil Parkı Projesi önümüzdeki yıl tamamlanacak.

İnönü Üniversitesi'ne Çevre Yönetim Sistemi belgesi

Malatya İnönü Üniversitesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen Çevre Yönetim Sistemi Belgesi'ni almaya hak kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'a bağlandı, sosyal konutların temeli atıldı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantısıyla atıldı.

Doğunun çocukları güneşin dansını Zerzavan'dan izledi

Birçok yerde olduğu gibi Diyarbakır'da parçalı güneş ve ay tutuldu, doğunun çocukları o anları tarihi Zerzevan Kalesinde izledi.

Tarihi anı kaçırmamak için çay tabağını karartıp izledi

Diyarbakır'da vatandaşlar, birçok yerde olduğu gibi parçalı güneş ve ayın tutulma anını gözlük bulamayınca tabağı karartarak eski usulle izledi.

Öğrenciler güneş tutulmasını ilgiyle izledi

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Ortaokulu bahçesinde kurulan teleskop ile öğrenciler güneş tutulmasını izledi.

Sürdürülebilir Arıcılık Projesi'ne katılanlar eğitimini tamamlayarak meslek sahibi oldu

Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ve Türkiye Arıcılık Vakfı (TAV) işbirliğiyle yapılan 'Sürdürülebilir Arıcılık Projesi' kapanış programı ile sona erdi. Projeye katılan 30 yararlanıcı, eğitimleri tamamlayarak hem arıcılık sertifikası hem de arıcılık malzeme desteği aldı.

2022'nin son güneş tutulması Elazığ'da da görüldü

Bugün gerçekleşen güneş tutulması dünyanın birçok noktasında olduğu gibi Elazığ'da da gözlendi.

Yeşilyurt'a yeni bir cazibe merkezi kazandırılıyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesindeki 40 dönümlük alanda inşaatı devam eden Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası ile Millet Bahçesinin birbirini bütünleştirecek mimari yapıları ve tasarımlarının yanı sıra yeşil alanları, sosyal, kültürel ve sportif mekanlarıyla örnek bir yatırım olarak Yeşilyurt'ta hizmete sunulacağını söyledi.

Toplam 3269 haber.