Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ'da altyapı yenileme çalışmaları sürüyor

Elazığ'da başlatılan altyapı yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Şahinbey'de üç katlı köprülü kavşak yapımı devam ediyor

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve şehrin trafik anlamında adeta can damarı görevini üstlenecek olan Yeşil Vadi Üç katlı Köprülü kavşak çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

Elazığ İl Özel İdaresi alt yapı çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Kovancılar ilçesine bağlı Akmezra köyünde yapılan içme suyu drenaj ve boru hattı döşeme çalışması tamamlandı.

Yeşilyurt'ta park sayısı artıyor

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde, Bostanbaşı ile Karakavak Mahallelerinin birleşme noktasında yeni bir parkın daha inşaatı devam ediyor. Yeşilyurt'ta ki park sayısını 232'ye çıkarttıklarını hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2019 yılından bugüne kadar hizmete sundukları parklarla birlikte kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5.07'e, toplamdaki yeşil alan miktarını ise 1 milyon 708 bin metrekareye yükseltip, Yeşilyurt'un güzelliklerine yeni güzellikler kattıklarını vurguladı.

Kaymakam Karaman, 300 bin mevsimlik çiçeğin ilk tohumunu attı

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, belediyenin park bahçeler müdürlüğüne ait sera ve fidanlık alanında kış sezonunda park ve bahçelere dikilmesi planlanan 300 bin adet kışlık mevsimlik çiçeğin üretimi için ilk tohumu attı.

Nesli tükenme tehlikesi olan çizgili sırtlan bulundu

Gaziantep'in Nizip ilçesinde mısır tarlalarına saldıran domuzlardan korunmak için kurulan tuzağa nesli tükenme tehlikesi olan çizgili sırtlan düştü.

STK'ların kadın temsilcilerinden hizmetlere tam not

Malatya'da aktif olarak faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri ve üyeleri, Battalgazi Belediyesi tarafından Battalgazi'ye kazandırılan bazı yatırımları ve yapımı devam eden proje alanlarını gezdi.

Bağlar Belediyesi, çocukların oyun parkı talebini yerine getirdi

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun mahalle ziyareti sırasında, 'Burada oyun oynayacak bir alanımız yok' diyerek talepte bulunan çocukların isteği üzerine Selahaddin Eyyubi Mahallesi'ne yeni çocuk oyun parkı kazandırıldı.

Sonbaharda kampın adresi doğunun gizli cenneti 'Hazar Gölü'

Üç tarafı sularla çevrili yarımada konumundaki Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yer alan Hazar Gölü, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kampçı ve doğaseverleri ağırladı. Etkinliğe katılan onlarca kişi sonbaharda doğanın keyfini çıkardı.

Gelinciktepe yol çalışması Kasım'da tamamlanacak

Malatya'da Bahçebaşı Mahallesini, depremzedeler için yapılan Gelinciktepe TOKİ konutları bölgesine entegre edecek yol çalışması Kasım ayı sonunda tamamlanacak.

Battalgazi'de 2022 sıcak asfalt serim yılı oldu

Malatya Battalgazi Belediyesi'nin ilçedeki muhtelif noktalarda sıcak asfalt çalışmaları aralıksız devam ediyor. Daha önce birçok noktada sıcak asfalt çalışması gerçekleştiren ekipler Hanımınçiftliği Mahallesi'ndeki yol sorununu da büyük oranda çözdü. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, '2022 yılı bizim için asfalt yol yapım yılı oldu' dedi.

Elazığ'da sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ'ın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış ve yer yer dolu uyarısında bulundu.

Yeşil kentten yeşil adaya projesi çerçevesinde zeytin çalıştayı düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Girne Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolüyle başlayan ve zeytin yetiştiricilerine eğitim, fidan ve ekipman desteği sunan 'Yeşil Şehirden Yeşil Adaya Projesi' çerçevesinde Girne Zeytinlik köyünde zeytin fidan dikim töreni yapıldı.

Malatya'da sağanak yağış etkili oldu

Malatya'da sabah saatlerinde başlayan ve belirli aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Geader'den enerji tasarrufunu zorunlu yapın çağrısı

Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği (Geader) Genel Başkanı Ömer Çelebi, enerji maliyetlerinde dünya genelinde yaşanan kriz ve ülkemizdeki etkisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ'ın 2 köyünde kanalizasyon çalışması tamamlandı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bulunan 2 köyde, kanalizasyon çalışmaları tamamlandı.

Meteorolojiden uyarı: 'Sıcaklılar 5 ila 7 derece azalacak'

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de sıcaklıkların 5 ile 7 derece azalarak mevsim normallerine, yer yer ise normallerinin altına ineceğini bildirdi.

Diyarbakır'da kaldırım işgallerine denetim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesi Gazi ve Melik Ahmet Caddesinde seyyar satıcı ve iş yeri sahiplerinin kaldırımları işgal etmesine izin vermedi.

Elazığ'da balıkçı, yarım saatlik mücadelenin ardından dev turnayı olta ile tuttu

Elazığ'da sportif olta balıkçılığı yapan Fatih Yayar, 20 kilo ağırlığında 150 santim büyüklüğündeki Fırat Turnasını 30 dakikalık mücadelenin ardından tutarak tekneye çıkarmayı başardı.

Toplam 3269 haber.