Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ'da kaçak avcı denetiminde bıldırcın sesi çıkaran 2 cihaz ele geçirildi

Elazığ'da kaçak avcılığın önüne geçmek için yapılan denetimlerde, 2 adet kullanılması yasak olan bıldırcın sesi çıkaran cihaz ve 2 adet akü ele geçirildi.

Diyarbakır'da zabıtadan tabela-reklam denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, trafik ve yaya güvenliği açısından tehdit oluşturan kaldırım, sokak ve caddelerde bulunan duba, totem, reklam panolarını kaldırmaları için esnafı uyardı.

Elazığ Belediyesi'nden jeotermal sera yatırımı

Elazığ Belediyesi tarafından Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahası'nda, 15 bin metrekarelik alanda kurulacak jeotermal sera alanında çalışmalar devam ediyor.

Elazığ'da tarihi konaklar sonbahar renklerine büründü

Elazığ'ın Hüseynik Mahallesi'nde sonbaharla birlikte tarihi konaklar eşsiz manzaraya büründü.

Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi'nde 5 yılda 8 bin hayvan tedavi edildi

Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olan Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi'nde 5 yılda 8 bin hayvan tedavi edildi. Şu anda 150 köpek ve 20 kedinin bulunduğu merkez, aynı zamanda toplamda 2 bin 130 hayvanı da sahiplendirdi.

Elazığlı balıkçılar, olta ile 1.5 metrelik balık tuttu

Elazığ'da iki arkadaş olta ile 55 kilo ağırlığında 1.6 metre uzunluğunda turna balığını tuttu.

Gaziantep'te sağanak etkili oldu

Gaziantep'te hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte sağanak yağış etkili oldu. Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, ıslanmamak için sığınacak yer ararken, kentteki araç trafiği de yağıştan olumsuz etkilendi.

İnönü Üniversitesinden çevreci kampüs sınavında başarı

Malatya İnönü Üniversitesi, çevreye verilen zararların en aza indirgenmesini sağlayan ve kirliliği önlemek için planlamalar yapan 'ISO 14001 Uluslararası Çevre Yönetim Sistemi' belgelendirme çalışmalarını sonuçlandırdı.

Kayapınar'da Kadın Yaşam Merkezi açılıyor

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi kadınlara yönelik sosyal projelerinden biri olan Kadın Yaşam Merkezi hizmete giriyor. Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, 'Kadın Yaşam Merkezimiz Kayapınarlı hanım kardeşlerimiz başta olmak üzere yöremize hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

Kahtalı çiftçilere tohum desteği

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde hibe desteğiyle çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı.

11. Ulusal Hidroloji kongresi başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN)ev sahipliğinde düzenlenen 11. Ulusal Hidroloji Kongresi açılış töreni GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Ağaç gövdesinden kova kova bal çıktı, görenler hayrete düştü

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir ağacın gövdesini açan köylüler, kova kova balla karşılaştı.

Elazığ'da damızlık koç alımı için kura çekildi

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da yüzde 50 hibeli damızlık kaç alımı için yetiştiriciler arasında kura çekimi yapıldı.

Yayladan dönüşler devam ediyor

Malatya'da hayvancılıkla geçimlerini sağlayan yetiştiricilerin havaların soğumasıyla birlikte yayladan dönüşleri devam ediyor.

Kayapınar Belediyesinin projeleri hizmete hazır

Kayapınar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan spor parkı, eğitim akademisi, kadın yaşam merkezi ve 4 adet tenis kortu, cumartesi günü Diyarbakır'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Pütürge'nin yol sorunları çözülüyor

Pütürge'deki yol çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mikail Sülük, '60 yıllık arayı kapatarak, bir 60 yılda öne geçmek için çalışmalar yapıyoruz' dedi.

Elazığ'da arılı kovan denetimleri sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı destek kalemleri arasında yer alan, arılık ve arılı kovan desteklemesine ait kontroller, Sivrice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince sürüyor.

Yaralı şahin tedavi altına alındı

MALATYA (İHA) – Malatya'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan şahin, koruma altına alındı.

'Yeşil Gaziantep' hedefinde öğrenciler eğitiliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde, trafik kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla belirlenen pilot okullarda, öğrencilere sürdürülebilirlik eğitimleri veriyor.

Toplam 3269 haber.