Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ'da domuz sürüsü görüntülendi

Elazığ'ın Baskil ilçesinin yüksek kesimlerinde domuz sürüsü görüntülendi.

Battalgazi'de 2023'te asfaltsız yol kalmayacak

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hatunsuyu Mahallesi Kıraç mevkiinde devam eden 4 bin 500 metrelik sathi kaplama çalışmasını yerince inceleyerek, 2023 yılında Battalgazi'de asfalt yol sözünü tutacaklarını söyledi.

GSO, yeşil dönüşümde model olma yolunda ilerliyor

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (GSO) Adnan Ünverdi, tüm dünyanın odaklandığı yeşil dönüşüm konusunda çok önemli adımlar attıklarını belirterek, oda olarak yürüttükleri altyapı ve proje çalışmalarıyla bölgeyle birlikte tüm Türkiye'ye model olma yolunda ilerlediklerini kaydetti.

Diyarbakır'da sağanak yağış etkili oldu

Diyarbakır merkezde kuvvetli sağanak yağış etkili olurken, kısa sürede yollar göle döndü.

Doğa yürüyüşü sırasında bitkin düşen akbaba buldular

Elazığ'da doğa yürüyüşü için tarihi Harput Mahallesi'ne keşif turuna çıkan bir grup arkadaş, bitkin halde bir akbaba buldu.

Diyarbakır'da 600 bin adet 'Şabut balığı' su kaynağına bırakıldı

Diyarbakır'da, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde 600 bin adet yavru 'Şabut balığı' su kaynağına bırakıldı.

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'de bahsettiği su kaynağında balıklar gün yüzüne çıktı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Anzele suyunda Şanlıurfa'da bulunan Balıklıgöl'deki gibi balıklar ortaya çıktı. Vatandaşlar, özellikle çocukların yaz sıcağında serinlemek için havuz olarak kullandığı alanın koruma altına alınarak turizme kazandırılmasını istiyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona gelindi

Elazığ'da yapımı süren Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı'nda sona gelindi.

Meteorolojiden yağış ve don uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl için zirai don ve yağış uyarısı yaptı.

Elazığ'ın köylerinde alt yapı çalışmaları sürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi, köylerdeki alt yapı çalışmalarını sürdürüyor.

Battalgazi'de derme deresi projesi 2023'de tamamlanacak

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, çalışmaları tüm hızıyla devam eden Derme Deresi Yürüyüş Alanı Proje alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Güder, Battalgazi'nin çehresini değiştirecek 72 milyonluk Derme Deresi Yürüyüş Alanı Proje'nin Battalgazi'nin estetiğine estetik güzelliğine ise güzellik katacağını belirterek, Cumhuriyetin 100.yılına burayı tamamlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan 3 kişiye idari işlem uygulandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili yaptığı denetimlerde 3 kişiye idari işlem uyguladı.

Başkan Şerifoğulları, 'Şehre değer katan dev yatırımları bir bir hayata geçiyoruz'

Şehre değer katan dev yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Bu çerçevede Güney Çevre Yolu üzerinde yapımına başladığımız Yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde çalışmalarımızı hummalı bir şekilde sürdürüyoruz. Şu an çalışmalarda yüzde 75 seviyesine geldik' dedi.

Diyarbekirspor idman sahasının bakım ve onarımı tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Diyarbekirspor'un idman sahasında bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.

Elazığ'da kaçak avcı denetiminde bıldırcın sesi çıkaran cihaz ele geçirildi

Elazığ'da kaçak avcılığın önüne geçmek için yapılan denetimlerde, 1 adet kullanılması yasak olan bıldırcın sesi çıkaran cihaz ve 1 adet akü ele geçirildi.

Bu 'Uğur böceği' o kadar da masum değil

Elazığ'da halk arasında zehirli uğur böceği örümceği olarak bilinen 'Esus Cinnaberinus' görüldü.

Elazığ'da yasa dışı avcılık yapan 6 kişiye idari işlem uygulandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili yaptığı denetimlerde 6 kişiye idari işlem uyguladı. 6 adet ölü kekliğe ve 1adet otomatik tüfeğe el konuldu.

Başkan Çınar, yol yenileme ve düzenleme çalışmalarını inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bostanbaşı mahallesinde devam eden kilit taşı kaldırım ve bisiklet yolu çalışmalarını inceledi.

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan 1 kişiye idari işlem uygulandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili yaptığı denetimlerde 1 kişiye idari işlem uyguladı.

Toplam 3269 haber.