Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ'da eve giren 1 metrelik yılan paniğe neden oldu, ailenin yardımına itfaiye ekipleri yetişti

Elazığ'da bir eve giren yılan, aile sakinlerini paniğe sürükledi. Yılan, itfaiye ekiplerinin yardımı ile evden çıkarılarak doğal ortamına bırakıldı.

Öğrenciler adına fidan dikildi

Dünyanın önemli markaları arasında bulunan Oba Makarna sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yer alan Oba İhsan-Türkan Özgüçlü Anadolu Lisesi'nde eğitim öğretim gören öğrenciler adına ' Doğayı Sev, Doğayı Koru' sloganıyla birer fidan dikerek Milli Ağaçlandırma Gününü kutladı.

Elazığ'da Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı oluşturuldu

Elazığ'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde binlerce fidan toprakla buluştu. Oluşturulan hatıra ormanına ise MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin ismi verildi.

Malatya'da Türkiye Yüzyılına Nefes için fidan dikildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes Kampanyası' bu yılda 11 Kasım Saat 11.11'de 80 İl ile aynı anda 'Türkiye Yüzyılına Nefes' sloganıyla fidan dikim töreni Malatya'da da gerçekleştirildi.

Yüzde 24'ü ormanlık olan Diyarbakır'a 4 bin yeni fidan

Diyarbakır'da Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Esnaf Hatıra Ormanı arazisinde 4 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Adıyaman'da sarı benekli semender görüldü

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde türüne az rastlanan sarı benekli semender görüldü.

Yasadışı avcılık yapan 3 şahsa ceza

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan 3 şahsa Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi tarafından idari işlem uygulandı.

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan şahsa idari işlem uygulandı

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan bir şahsa Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi tarafından idari işlem uygulandı. El konulan canlı keklik ise doğaya salındı.

Elazığ'da larva ile mücadele çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi ekipleri, larva ile mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan şahsa ceza

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan bir şahsa Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi tarafından idari işlem uygulandı.

Bağlar'da zehir tacirlerinin mesken edindiği yapılar ortadan kaldırılıyor

Geçmişe ait çarpık yapılaşmanın hakim olduğu eski Bağlar bölgesinde uyuşturucu tacirleri ve madde bağımlılarının meskeni haline gelerek çevreye tehlike saçan kullanılamaz haldeki yapılar, Bağlar Belediyesi tarafından temizleniyor.

Tarihi değirmenin restorasyonunda sona yaklaşıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmaları başlattığı tarihi Fiskaya Değirmeninin yüzde 90'ı tamamlandı.

10 ayda 17 bin deprem yaşayan Türkiye'ye uzmanından 'kritik' uyarı

Türkiye'de 10 ayda 17 bin adet depremin meydana geldiğini ve bunun çok ciddi rakam olduğuna dikkat çeken Elazığ Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Burhan Daş, 'Hissetmesen bile bu zeminde, binada, yapıda ve tabiatta ister istemez bir yorgunluğa sebep oluyor. Bu demek oluyor ki 6 ile 6.5 büyüklüğündeki bir deprem Elazığ özelinde Türkiye genelinde daha büyük hasarlara ve ölümlere yol açacaktır' dedi.

Elazığ'da onarımı tamamlanan gezi teknesi suya indirildi

Elazığ'da bulunan kanyonlarda hizmet verecek olan gezi teknesi, bakım ve onarımlarının ardından suya indirildi.

Adıyaman'da yaban hayatı fotokapana yansıdı

Adıyaman'da kurulan fotokapanlara yaban hayvanlarının birbirinden ilginç görüntüleri takıldı.

Esenlikten Motaş Ekiplerine Tatlı İkramı

Trambüsün Kataner (seyir teli) ve direklerde oluşan hasar Çalışması Yapan Motaş Ekibine Esenlik Şirketi yalnız bırakmayarak tatlı ikramında bulundu.

Hatunsuyu'nda hemzemin geçidi yol çalışmaları tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hatunsuyu mahallesindeki demiryolu hemzemin geçidi güzergahındaki yol çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı.

Sur ilçesinde kırsal mahalle yolları yenileniyor

Diyarbakır Sur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde mevcut yollar onarılırken ihtiyaç duyulan yerlerde de yeni yollar açılma çalışmaları devam ediyor.

Yağmur sonrası oluşan gökkuşağı hayran bıraktı

Elazığ'da yağmur yağışı sonrası havanın açılmasıyla birlikte Hazar Gölü'nde ortaya çıkan ikili gökkuşağı, seyrine doyumsuz bir manzara sundu.

Toplam 3268 haber.