Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Silvan'da yoğun sis etkisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, günün ilk ışıklarıyla ilçenin büyük bir kısmına hakim oldu.

Başkan Güder'den izcilere sürpriz ziyaret

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İzcilik Kampı'na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, kamp yapan öğrencilerle sohbet etti.

Gaziantep'te sis etkisini sürdürüyor

Çekya ile hazırlık maçı yapacak olan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Gaziantep'te 3 gündür sis etkili oluyor.

Belediye ekiplerinden yaprak üfleme makinesi ile sonbahar temizliği

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler park ve bahçelerde sonbahar temizliğine başladı. Hazan mevsiminde yaprak dökümünün zirve yaptığı kasım ayında ekipler, yaprak üfleme makinesi kullanarak hem zamandan kazanıyor hem de işleri kolaylaşıyor.

Van Gölü Ekspresi, yolculuğu ile Doğu Ekspresi'ni aratmıyor

Sonbahar aylarında muhteşem manzaralar eşliğinde yolculuk imkanı sunan Elazığ-Tatvan arası sefer yapan Van Gölü Ekspresi, Doğu Ekspresi'ni aratmıyor.

Yaşam Merkezi'ne Yeşil Bina Belgesi

Malatya İnönü Üniversitesi Yaşam Merkezi binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi USGBC tarafından geliştirilen LEED v4.0 değerlendirmesi ile SİLVER seviyesinde belge almaya hak kazandı.

Malatya karla mücadeleye hazırlanıyor

Malatya'da karla mücadelede herhangi bir sorun yaşanmaması için yağış öncesi, sırasında ve sonrasında yapılacak çalışmalar ve gerektiğinde koordinasyon sağlanması konuları ele alındı.

Lise öğrencilerine çevre eğitimi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çevre bilinci oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla düzenlenen 'Sıfır Atık ve Çevre Bilinci Farkındalık Eğitimi' programında öğrencilere sıfır atığın önemini anlattı.

Adıyaman'da yoğun sis

Adıyaman yoğun sisin etkisi altına girdi. Sis, özellikle ulaşımı olumsuz etkiledi.

Darende'de sis, kartpostallık görüntüler oluşturdu

Malatya'nın Darende ilçesinin yüksek kesimlerinde oluşan sis, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Nemrut'ta turistlere kar sürprizi

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesine sezonun ilk karı yağdı.

Elazığ'da onlarca yaban domuzu cep telefonuyla görüntülendi

Elazığ'ın Baskil ilçesinin yüksek kesimlerinde domuz sürüsü görüntülendi.

Diyarbakır'da milli maç öncesi çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türkiye-İskoçya milli takımları arasında oynanacak özel futbol karşılaşması öncesinde stadyumda yürüttüğü çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Elazığ'da kaçak avcılığın önlenmesi için denetimler sürüyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Üniversite öğrencileri kampüsü temizledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencileri çevre duyarlılığı projesi gerçekleştirerek, yüksekokul kampüsünü temizledi.

Kedilerin yılanla mücadelesi

Elazığ'da iki kedinin yılanla mücadelesi cep telefonu kamerasına yansıdı.

Doğanşehir halkının doğalgaz ve konut talebi gündeme getirildi

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ilçeye bağlı Sürgü, Erkenek ve Kurucuova Mahallelerine doğalgaz ile sosyal konut yapımı için yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

Elazığ'da mikrohavza sulaması tamamlandı

Elazığ'ın Palu ilçesinde Büyükdere Mikrohavzası Sulamaları inşaatında çalışmalar tamamlandı.

300 üniversiteli Yeşilyurt'ta

Malatya İnönü Üniversitesinde eğitim hayatını sürdüren 300 öğrenci, Yeşilyurt ilçesindeki tarihi ve kültürel yerleri gezerek, doğa yürüyüşüne katıldı.

Toplam 3269 haber.