Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

515 yıllık tarihi Ahmet Bey Camisinde restorasyon çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından Harput'un, tarihi ve kültürel tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlatılan çalışmalar çerçevesinde 515 yıllık Ahmet Bey Camisinin restorasyon çalışmaları sürüyor.

Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve rüzgar uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, 5 il için kuvvetli sağanak ve rüzgar uyarısı yaptı.

Battalgazi Ziraat Odası'nın taşınacak iddiasına muhtarlardan tepki

Battalgazi Ziraat Odası'nın şehir merkezine taşınacağını iddia eden bir gurup mahalle muhtarı, duruma tepki göstererek bu yanlıştan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Dicle Üniversitesi 750 ağaç ile yeşillendirildi

Dicle Üniversitesi yönetimi, Hukuk Fakültesini 750 ağaç dikimiyle yeşillendirme çalışması gerçekleştirdi.

Taşlık araziyi ormana çevirmişti: Yetkililer teşekkür edip fidan desteğinde bulundu

Elazığ'da yaşayan 74 yaşındaki İsmail Yılmaz, çiftlik hayatına duyduğu özlemle kent merkezindeki evinin önündeki taşlık araziyi ormanlık araziye çevirdi. Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, Yılmaz'ın farkındalık çalışmasına kayıtsız kalmayarak hem kendisini ziyaret etti hem de gelir getirici 500 adet fidan verdi.

Yeşilyurt'ta 235'nci park Yavuz Selim Mahallesine

Malatya'nın yeni yerleşim alanlarında ikamet eden vatandaşlara konforlu ve güzel alanlar sunmak için çalışan Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yavuz Selim Mahallesinde atıl vaziyette olan toplam bin 300 metrekarelik alanı çocuk oyun grupları, spor aletleri, aydınlatmalar, oturma grupları ve yeşil alanlarıyla donatıp bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırmak için dört koldan çalışıyor.

Başkan Çelebi: 'Güneydoğu'ya enerji yatırımı yapılsın'

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği Başkanı Ömer Çelebi, Güneydoğu'ya enerji arz güvenliği için yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Denizi olmayan kent 2023'te sahile kavuşacak

Malatya'yı ilk kez sahille buluşturacak olan Kırkgöz Sahil Parkı Projesi'nde çalışmalar yüzde 50 oranında tamamlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Bu dev projemizi 2023 yılında vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız' dedi.

Su kuyusu ve künkler bulunan tarihi konak vatandaşın hizmetinde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Şehzadeler Konağı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. Kentteki birçok tarihi yapıda restorasyon çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, çalışması tamamlanan yapıları işlevlendirilerek vatandaşların hizmetine sunmaya devam ediyor.

Çermik'te yeni yerleşim yerlerine altyapı hattı döşeniyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Çermik ilçesinde yeni yerleşim yerlerine kanalizasyon şebekesi döşüyor.

Fıstıklık Ünite Merkezi 2'de sona gelindi

Halkın ihtiyaç ve taleplerine yönelik planlama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapımıyla ilgili söz verdiği bir yatırımı daha tamamlama aşamasına getirdi. Yapımı devam eden Fıstıklık Ünite Merkezi 2, önümüzdeki günlerde halkın kullanımına sunulacak.

Piknikçiler kirletti, doğaseverler temizledi

Malatya'nın Yazıhan ilçesindeki Karasu Göleti ve çevresi, piknikçiler tarafından kirletildikten sonra doğaseverler tarafından temizlendi.

Öğrenciler kampta stres attı

Malatya İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Rize'nin Fındıklı ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının tesislerinde 3 gün süren bir kamp gerçekleştirdi.

Şehitkamil 25. ormana can suyu verildi

Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil projesi çerçevesinde 25. Etap Şehitkamil Ormanı, Gaziler Mahallesi'nde oluşturuldu. Öğrencilerle birlikte fidan diken Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bugüne kadar toplam 208 bin 56 adet fidan ile 2 milyon 333 bin 769 metrekare orman alanı oluşturduklarını söyledi.

Elazığ'da yolcu dostu otobüs durakları hizmete geçiyor

Elazığ'da 'Yolcu Dostu Otobüs Durakları' projesi şehrin farklı noktalarında hayata geçiriliyor.

GAGİAD Danimarka'da yeşil diyaloğu konuştu

AB desteğiyle çevreci kimliğini ön plana çıkaran çalışmaları hayata geçiren Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer ve GAGİAD yönetimi, Dayanıklı Bir Yeşil Kalkınma için İş İnsanları ve Yeni Katılanlar Arasında Bilgi Değerleme ve Farkındalık Diyaloğu Projesi çerçevesinde gittiği Danimarka'da hem tecrübelerini anlattılar hem de iş fırsatları için görüşmeler gerçekleştirdiler.

Elazığ sis denizinde kayboldu, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı

Sabah saatlerinde etkili olan ve yer yer görüş mesafesini 5 metreye kadar indiren sis, güneşinde yüzünü göstermesiyle birlikte tarihi Harput Mahallesinde eşsiz manzaralar ortaya çıkardı. Kent merkezi sis denizinde kaybolurken dron ile çekilen görüntüler, görsel şölen oluşturdu.

Doğunun gizli denizi Hazar Gölünde sonbahar güzelliği

Elazığ'da doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölünde sonbahar güzelliği, seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor.

Elazığ'da sis etkili oldu

Elazığ'da meteorolojinin önceden uyardığı sis kent genelinde etkili oldu, görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü. Aynı zamanda sis ile sonbaharın buluşması keyfine doyumsuz görüntüler oluşturdu.

Toplam 3269 haber.