Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Battalgazi'de yeni imar yolları açılıyor

Battalgazi Belediyesi, Çamurlu Mahallesi'nde 5 kilometrelik yeni imar yolu açma çalışmalarını tamamladı.

Kuraklık alarmı Malatya için de çalıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, iklim değişikliği nedeniyle kuraklık riskinin sık sık tekrarlanacağını ifade ederek bu duruma karşı acil önlem alınmasını ve özellikle tarımsal alanda yağış rejimine göre planlamalar yapılması gerektiğini söyledi.

Gençler yeşillendirmeye destek

Malatya İnönü Üniversitesi merkez kampüsüne genç öğrenciler tarafından yaklaşık 300 fidan dikildi.

DİSKİ, başlattığı çalışmaları bir bir tamamlıyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Çermik ilçesinin yeni imar alanı olarak belirlenen Tepe Mahallesi'nde içme suyu şebeke hattında çalışmalarını tamamladığını bildirdi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çevre düzenlemesiyle su baskını yaşanmayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden vatandaşların yaşadığı sorunları en aza indirgemek için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

DİSKİ Bozoba Mahallesi'nin su sorununu çözüyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle ilçesine bağlı 295 hane 1460 nüfuslu Bozoba Mahallesi'nin içme suyu sorununu çözüyor.

Battalgazi'deki metruk binalar tek tek yıkılıyor

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yapıların yıkımına aralıksız devam ederken, Hasan Varol Mahallesi'nde terk edilmiş iki binanın güvenlik önlemleri altında yıkımı gerçekleştirildi.

Tut'ta 10 kilo ağırlığında 65 milyon yıllık deniz mercanı bulundu

Adıyaman'ın Tut ilçesinde 10 kilo ağırlığında 65 milyon yıllık deniz mercanı fosili bulundu.

Elazığ'da kedi, köpek ve gelinciklere 'Pasaport ve Mikroçip' zorunluluğu

Elazığ'da kedi, köpek ve gelinciklere 'Pasaport ve Mikroçip' zorunluluğu uygulaması başlıyor.

DİSKİ haftalık ortalama 214 arızaya müdahale ediyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 4 merkez ilçede haftalık ortalama, 214 kanalizasyon ve içme suyu arızasına müdahale ediyor.

İnönü Üniversitesi'nde 'Sıfır Atık' projesi

Malatya İnönü Üniversitesi Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü tarafından başlatılan sıfır atık projesi kapsamında, kampüste atık kutuları ve atık depolama merkezleri kuruldu.

Gaziantep'te iklim krizine dikkat çekildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla Gaziantep Ekolojik Bina'da Engelli Koordinasyon Merkezi kursiyerlerine ''İklim Krizi ve Sürdürülebilirlik'' konulu seminer ve söyleşi düzenlendi.

Bağlar belediyesinden kırsal mahalleye, şehir merkezini aratmayan kalitede yol hizmeti

AK Partili Bağlar Belediyesi, Karacadağ bölgesinde yer alan Topraktaş Mahallesinde hem şehir merkezi hem de çevredeki yerleşim yerleriyle bağlantıyı sağlayan yeni yol kazandırdı. Geçtiğimiz yıllarda iki mahalle arasında sorun yaşanmasına yol açan ulaşım sorununu çözülmesini memnuniyetle karşılayan Topraktaş Mahallesi sakinleri, Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na teşekkür etti.

Diyarbakır'da 'Mola evleri'nde son hazırlıklar yapılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere sahip ebeveynlerin gündelik işlerini yapabilmeleri için çocuklarını bırakabilecekleri 'Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evi' çalışmalarında sona yaklaştı.

Tutşi daha iyi hizmet için personelle bir araya geldi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, hizmet kalitesini, çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmak için personelle bir araya geldi.

Elazığ'da 10 kiloluk alabalık yakalandı

Elazığ'da balıkçılar Fırat Nehrinde 10 kilogram ağırlığındaalabalık yakaladı.

Elazığ'da vagonların bağlantı kancalarını çalan şüpheliler yakalandı

Elazığ'da tren vagonlarından 19 adet bağlantı kancasını çalan 2 şüpheli, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Yeşilyurt Belediyesi, kırsal yaşam alanlarında yoğun bir tempoyla çalışıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu ve Cavit Aslan ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Oluklu, Gözene ve Duruldu mahallelerinde gerçekleşen yol yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını inceledi.

Fırat EDAŞ, Malatya’ya yatırımlarında hız kesmiyor

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), sorumluluk bölgesindeki illerin birçok noktasında kesintisiz enerji hedefiyle yatırımlarını sürdürüyor.