Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Çelikevler'de kanalizasyon hattı çalışması tamamlandı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır altyapı ve içme suyu sorunu yaşanan Çelikevler'de kanalizasyon hattı döşeme çalışmasını tamamladı.

Erkek kuğuya eş aranıyor

Adıyaman'ın Gölbaşı Gölü'nde eşi tarafından terk edilen ve bir yıldan beri tek başına yaşayan erkek kuğuya eş aranıyor.

Kahta Belediyesi araç filosunu güçlendirdi

Adıyaman'ın Kahta İlçe Belediyesi yapılacak olan alt ve üst yapı çalışmalarında kullanılmak üzere yeni bir kepçe alarak araç filosunu güçlendirdi.

Şahinbey'e yeni kapalı pazar yeri

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılacak olan Yeşilvadi Kapalı Pazaryeri Üretim ve Satış Merkezinin temel atma töreni düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

DİSKİ, günlük 100 bin metreküp atık suyu arıtıp Dicle Nehri'ne bırakıyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, günlük 100 bin metreküp atık suyu çeşitli işlemlerden geçirip temiz şekilde Dicle Nehri'ne bırakıyor.

Eski Siverek Caddesinde altyapı çalışmaları tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eski Siverek Caddesinde altyapı çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehirden 'Yeşil Şehir' temalı çalıştay

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Avrupa Birliği (AB) ERASMUS güdümünde yürütülen 'Kentimin Sürdürülebilirliğinde Söz Sahibiyim Projesi' için 'Kentlerde Söz Sahibi Gençler Çalıştayı' nı topladı. Çalıştayda, Birleşmiş Milletler (BM) sürdürülebilir hedefleri çerçevesinde dört ana başlık görüşüldü, gençlerin kentin sürdürülebilirliği konusunda katkıları alındı.

Elazığ'da 12 bin fidan toprakla buluştu

Elazığ'ın Palu ilçesinde 120 dekarlık alanda Karataş ailesi hatıra ormanına 12 bin fidan dikildi.

Elazığ'da benekli semender izleme çalışması yapıldı

Nesli tükenmekte olduğu için koruma altında bulunan ve Anadolu benekli semenderi olarak bilinen Türk semenderinin Elazığ'da izleme çalışması gerçekleştirildi.

Battalgazi Belediyesi asfaltsız yol bırakmama adına kararlı ilerliyor

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Hanımınçiftliği Mahallesindeki 1.5 milyonluk ulaşım yatırımını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Bu tempo ile Battalgazi'mizde asfaltsız yol bırakmama hedefimiz var' dedi.

Terörün yıllardır engellemeye çalıştığı barajın müjdesi verildi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, yıllardır terör örgütü PKK tarafından projenin tamamlanmaması için saldırılara maruz kalan ve GAP'ın dev çılgın projesi olan Silvan Barajında 2022 yılında su tutacağını müjdeledi.

DİSKİ, altyapı çalışmalarını bir bir tamamlıyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Bağlar ilçe sınırları içinde yer alan Eski Siverek Caddesi'nde sürdürdüğü altyapı çalışmalarını tamamladı.

Battalgazi'ye 5 bin metrekarelik yeni bir park daha kazandırıldı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından Fırat Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkın açılışı gerçekleştirildi. Çocukların büyük bir sevgiyle karşıladığı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Battalgazi'yi güzelleştirmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz' dedi.

Muradiye Mahalle sokaklarına hizmet eli değdi

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, ilçenin eski yerleşim yerleri arasında yer alan Muradiye Mahallesinde yapısı bozulan kaldırımları ve sokakları yenileyerek yaya geçişleri için elverişli hale getirdi.

Görenler gözlerine inanamadı, 10 kiloluk kabak ağaçta yetişti

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yaşayan Nazime Arun'un bahçesinde bulunan erik ağacının dalında yetişen 10 kiloluk bal kabağı görenleri şaşkına çeviriyor.

DİSKİ, Diyarbakırlılara 108 milyon metreküp içme suyu ulaştırdı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), Genel Müdürü Fırat Tutşi, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinin yeni imar alanlarında yapımı devam eden içme suyu şebeke hattı denetiminde bulundu.

Üniversitede sonbahar ile kartpostallık manzara

Malatya İnönü Üniversitesi kampüsünde, sonbahar mevsiminde ağaçların sararması ile ortaya çıkan manzara öğrencilerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı oldu.

Binlerce yılda oluşan yüzen adaların su altı yapısı ilk kez görüntülendi

Dünyada eşine az rastlanan Adıyaman'ın Çelikhan Yüzen Adaları'nın içindeki organik karbonların atmosferdeki karbondioksitleri tuttuğu ve atmosferi koruduğu ortaya çıktı.

Adıyaman'da çiftçilere nar fidanı dağıtıldı

Meyvecilik alanında başta badem, Trabzon hurması, ceviz, zeytin, Antep fıstığı olmak üzere üretim desenini her geçen gün zenginleştiren Adıyaman'da çiftçilere 100 bin adet nar fidanı dağıtıldı.