Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Şahinbey'de 12 yılda 12 milyon mekrekare alan yeşillendirildi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu göreve geldiği günden bu yana Şahinbey İlçesi'nde yaptığı park ve ağaç dikimi çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştirdi.

Elazığ'da yaban hayatı ve kaçak avcılar, fotokapanlarla tespit ediliyor

Elazığ'da yaban hayatının takibi için kurulan foto kapanlar ile yaban hayvanları doğal yaşamlarında kayıt altına alınırken aynı zamanda kaçak avcılarda tespit ediliyor.

Son klorlama sudan kaynaklı hastalıkların önüne geçiyor

Diyarbakır'a günlük 270 bin ton sağlıklı, kaliteli ve çeşmeden içilebilir suyu temin eden Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, son klorlamayla sudan kaynaklanabilecek hastalıkların önüne geçiyor.

Diyarbakır'da sisten göz gözü görmüyor

Diyarbakır'da etkili olan sis, dört gündür devam ediyor. Sis nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi.

Battalgazi'deki yatırımlara tam not

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından oluşturulan Özel Sera Alanı, Çim Rulo Tesisleri, yapımı devam eden Gül Bahçesi Proje alanlarını Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile birlikte gezen Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, ilçede yapılan çalışmaları başarılı bulduğunu aktardı.

Tarihi surlarda sis manzaraları

Diyarbakır'da sabah saatlerinde başlayan sis saat 11.00 gibi şehir merkezinin bir kısmını da etkisi altına aldı. Birkaç gündür devam edem sis görüş mesafesini yer yer 10 metreye kadar düşürürken, kentte etkili olan sisle birlikte tarihi surlar da sis içinde kayboldu.

Ali Emiri Bilgi Evi'nde çalışmalar sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde çocukların eğitimlerine destek olmak için inşa ettiği Ali Emiri Bilgi evinde çalışmalar devam ediyor.

DİSKİ güneş enerjisinden 2,5 milyon gelir elde etti

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, doğaya zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynağı Güneş Enerjisi Santrallerinden (GES) 2021 Ocak-Ekim ayları arasında 2 milyon 546 bin 885 TL gelir elde etti.

Diyarbakır'da sis, 3 gündür etkisini sürdürüyor

Diyarbakır'da etkili olan sis, 3 gündür sürüyor. Sis nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi.

Malatya Büyükşehir entegre katı atık bertaraf tesisine ödül

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen 'Sürdürülebilir İş Ödülleri 2021' kapsamında Büyükşehirler arasında Malatya Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu ' Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi' projesi ödüle layık görüldü.

Plastik sandı canlı çıktı

Malatya'da, bir evin bahçesinde nesli tükenmekte olan semender görüldü. Ev sahibi ilk gördüğünde plastik zannettiği semenderin canlı olduğunu görünce o anları cep telefonuyla kaydetti.

DİSKİ, Hani Atıksu Arıtma Tesisi Daban Deresinin temiz akmasını sağlayacak

Hani ilçesinde yapımı devam eden Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunan Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, çalışmaların tamamlanıp tesisin faaliyete girmesiyle Daban Deresinin temiz şekilde akacağını söyledi.

Malatya'da sis

Malatya'da sabah saatlerinde etkili olan sis, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Başkan Güder gül fidanı dikti

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Tandoğan Mahallesi'nde yapımı devam eden 'Gül Bahçesi Projesi'nin çalışmalarını yerinde inceleyerek, bahçedeki ilk gülün dikimini gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da sis

Diyarbakır'da akşam saatlerinde başlayıp sabaha kadar etkili olan sis, görüş mesafesini düşürdü.

Güney Batı Çevre Yolu hizmete girdi

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı'nın seçim vaatlerinden biri olan Güney-Batı Çevre Yolu tamamladı.

Silvan sis altında kaldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sis, hayatı olumsuz etkiledi. Batman-Silvan arasındaki yolda mesafesinin yer yer 50 metrenin altına düşmesi nedeniyle, araçlar ikaz farlarını yakıp hızlarını düşürerek ilerledi.

Battalgazi'de bir mahallenin daha ulaşım sorunu çözüldü

Ulaşım yatırımları kapsamındaki çalışmalarını gece gündüz sürdüren Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, Yaygın Mahallesi'nde yaşanan ulaşım sorununa, gerçekleştirdiği birinci kat sathi kaplama asfalt öncesi temel hazırlık çalışmaları ile neşter vurdu.

Su temini projeleri ön tamamlama töreni gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası, JICA ve MASKİ Genel Müdürlüğü ortaklığıyla, Battalgazi ve Yeşilyurt başta olmak üzere, 11 ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili 'Su Temini Projeleri Ön Tamamlama Açılış Töreni' düzenlendi.