Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ'da 379 depremzede daha evlerine kavuştu

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent genelinde konutların yapımı ve teslimatı devam ederken, 379 depremzede vatandaş daha çekilen kura ile evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Elazığ Belediyesi larvalara karşı kış mücadelesine devam ediyor

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler haşere ile mücadele çalışmaları kapsamında sisleme ve larva çalışmalarını sürdürüyor.

15 bin metreküplük su deposu ve terfi merkezi yenilendi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü 15 bin metreküplük içme suyu deposunun yalıtımı ve terfi merkezini yeniledi.

Tekirsin Mahallesi'nde kilit taşı olmayan yol kalmayacak

Şehitkamil Belediyesi, kırsal bölgede bulunan mahallelerde kilit taşı çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Tekirsin Mahallesi'nde başlatılan çalışma sonunda mahallede kilit taşı olmayan yol kalmayacak.

Vatandaşlardan Başkan Kazgan'a hizmet teşekkürü

Malatya'nın Akçadağ İlçesinde kilitli parke taşı ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'a vatandaşlar yapılan hizmetler için teşekkür etti.

Öğrencilerden uygulamalı kamp eğitimi

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde bulunan Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu tarafından temel dağcılık eğitim kampı gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da sis hayatı olumsuz etkiledi

Diyarbakır'da gece başlayan ve sabah etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü, sürücüler zor anlar yaşadı. Kentten farklı kentlere giden uçak seferleri ise sis nedeniyle iptal oldu.

Silvan, sis içinde kayboldu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2 gündür etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü, sürücüler zor anlar yaşadı.

Sudan sebepler koronodan daha çok öldürüyor

Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür Aydıncak, son bir yılda sudan sebeplerin Covid-19 kaynaklı ölümlerden daha fazla olduğunu söyledi.

1 milyon 447 bin metre şebeke ağı elden geçirildi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kış hazırlıkları kapsamında kent merkezinin 4 ilçesinde çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Gürkan, Fidancılar ve Peyzajcılar sitesi esnafıyla buluştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye'de örnek bir site olduğu belirtilen Fidancılar ve Peyzajcılar Sitesi'nde incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, site içerisinde bulunan esnafları ziyaret etti.

Avcılara av eğitimi

Malatya'nın Arapgir İlçesi'nde düzenlenen eğitimde, ilçede yaban keçisi ve su samurunun dünya hayvanları koruma örgütlerinin koruma listelerinde olduğu ve kesinlikle avlanmaması gerektiği bildirildi.

Diyarbakır'ın 2055 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak dev proje

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın 2055 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak projenin boru kaynak töreni, Vali Münir Karaloğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Şahin, millet bahçesi çalışmalarını yerinde inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi'ne ilişkin çalışmaları yerinde inceledi.

Dicle'de dün geceden beri görünen sis, öğle saatlerine kadar etkisini sürdürdü

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün geceden beri görünün sis, ilçede öğle saatlerine kadar etkisini gösterdi.

DİSKİ yerinden çıkarılan rögar kapaklarının yerine yenisini bırakıyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 4 merkez ilçede yerinden çıkarılarak farklı alanlarda değerlendirilen rögar kapaklarının yerine yenilerini bırakıyor.

Elazığ'daki görüntü kirliliğine neden olan duvar yazıları siliniyor

Elazığ'da binaların duvarlarına yazılan ve görüntü kirliliğine neden olan yazılar Elazığ Belediyesi ekipleri tarafından siliniyor.

Köye inen dağ keçisi zarar görmesin diye saatlerce nöbet tuttular

Elazığ'da yolunu şaşırarak köye inen dağ keçisinin zarar görmemesi için koruma altına alan köylüler, yetkililer gelene kadar hayvanın başında saatlerce nöbet tuttu.

Elma ağacı mevsimleri şaşırdı, kış ayında yaprak açtı

Elazığ'ın Keban ilçesinde kış ayında elma ağacı yaprak açtı, görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.