Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Tutşi daha iyi hizmet için personelle bir araya geldi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, hizmet kalitesini, çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmak için personelle bir araya geldi.

Elazığ'da 10 kiloluk alabalık yakalandı

Elazığ'da balıkçılar Fırat Nehrinde 10 kilogram ağırlığındaalabalık yakaladı.

Elazığ'da vagonların bağlantı kancalarını çalan şüpheliler yakalandı

Elazığ'da tren vagonlarından 19 adet bağlantı kancasını çalan 2 şüpheli, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Yeşilyurt Belediyesi, kırsal yaşam alanlarında yoğun bir tempoyla çalışıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu ve Cavit Aslan ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Oluklu, Gözene ve Duruldu mahallelerinde gerçekleşen yol yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını inceledi.

Fırat EDAŞ, Malatya’ya yatırımlarında hız kesmiyor

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), sorumluluk bölgesindeki illerin birçok noktasında kesintisiz enerji hedefiyle yatırımlarını sürdürüyor.

Dicle'de şehiriçi trafiğini rahatlatacak yol genişletmeyi bekliyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde merkez 15 Temmuz Mahallesi ile Çelebi, Bağlarbaşı ve Yeşiltepe Mahallelerini bir birine bağlayan noktalardan biri olan yol yıllardır genişletmeyi bekliyor.

Elazığ'da hadis ve özlü sözler ile temizlik uyarısı

Elazığ'da hadis ve özlü sözlerin yazılı olduğu tabelalar asılarak, temizlik uyarısı yapıldı.

Arapgir'de kar etkili oldu

Malatya'nın Arapgir İlçesi'nde etkili olan yağmur yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü.

Kahta'daki köylülerin köprü çilesi

Adıyaman'nın Kahta ilçesine bağlı Bölükyayla Beldesi sakinleri, 10 köyü birbirine bağlayan ve derenin içinden geçen yolda köprü yapılmasını bekliyor.

Bağlar Belediyesinden kırsal mahallelere 247 kilometrelik yol

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, son üç yıllık dönemde 92 mezra ve 36 mahalleden oluşan 128 kırsal yerleşim yerine 247 kilometre yeni yol kazandırarak bu bölgelerdeki mahalle içi ulaşım sorununu çözüme kavuşturdu.

'Yeşil şehirler huzurlu nesiller' için 20'nci durak Fıstıklık mahallesi oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller' sloganı ile başlattığı Yeşil Antep Projesi için 20'nci durak Fıstıklık Mahallesi oldu.

Elazığ'a mevsimin ilk karı yağdı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde mevsimin ilk kar yağdı.

DİSKİ kentin geleceğine yön verecek olan projede çalışmalarını sürdürüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin en önemli içme ve kullanma suyu kaynaklarından olan 'Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma' planında çalışmalarını sürdürüyor.

Darende'ye mevsimin ilk kar yağışı sevindirdi

Malatya'nın Darende İlçesi'ne mevsimin ilk karı sevindirdi.

Malatya beyaza büründü

Malatya'da mevsimin ilk kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili olurken şehir merkezinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü.

Sıcaklıkların düştüğü Elazığ'ı sis teslim aldı

Elazığ'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis, tarihi Harput Mahallesi ve kent genelini etkisi altına aldı. Sisten dolayı Harput Mahallesi görünmez hale geldi.

Diyarbakır'da yoğun sis gecede devam etti

Diyarbakır'da 4 gündür devam eden yoğun sis gecede sürerken, trafikte aksamalara sebep oldu. Pandemi nedeniyle 2 yıldır halı sahada maç keyfine ara veren vatandaşların ise yoğun sis altında maç keyfi yaptığı görüldü.

Polisten vatandaşlara 'soba zehirlenmelerine' karşı uyarı

Elazığ'da polis ekipleri, evlerinde ziyaret ettiği vatandaşlara sobadan sızan karbonmonoksit gazıyla zehirlenmelere karşı uyarılarda bulundu.

Deprem konutlarının etrafı yeşillendirilmeye başladı

Malatya'nın Kale İlçesi'nde yaptırılan deprem konutlarının etrafı yeşillendirilmeye başladı. Bent Mahallesi'ndeki deprem konutlarında yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.