Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Dicle Üniversitesinde, 'Atık geçici depolama alanı' kuruldu

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kampüsün muhtelif alanlarına atık pil toplama kutuları, bina içi kağıt, metal ve plastik toplama kutuları, bina dışı kağıt, metal ve plastik toplama kutuları ve ara depolama istasyonları kurulurken, şimdi Dicle Üniversitesinde 'atık geçici depolama alanı' kuruldu.

Gürkan, Orduzu bölgesinde yapılan spor kompleksi çalışmalarını inceledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Orduzu bölgesine yapılan Spor Kompleksi çalışmalarını inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Elazığ Belediyesi yön levhalarını yeniliyor

Elazığ Belediyesi, güvenli yolculuğu ve trafikteki düzeni sağlamak için trafik yönlendirme levhalarının montaj işlemine, deforme olan levhaların ise değişim çalışmalarına başladı.

'Tosun Paşa' filmindeki yeşil vadi sahnesi Malatya'da gerçek oldu

Yeşilçam'ın unutulmaz sinema filminden biri olan Tosun Paşa filmindeki 'Yeşil vadi' sahnesi Malatya'da gerçeğe dönüştü. Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş illeri arasındaki sınır tartışması ile yöre halkı yeniden karşı karşıya geldi.

Elazığ'da 24 bin adet lavanta toprakla buluştu

Elazığ'da tıbbi ve aromatik bitkilerin ekim alanı genişliyor. Bu kapsamda son olarak 24 bin adet lavanta bitkisi toprakla buluşturuldu.

Başkan Çınar, Melekbaba Mahallesindeki projeleri inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, deprem mağduru vatandaşlar için Melekbaba Mahallesinde inşa edilen TOKİ Konutlarının yanı sıra bölgenin en büyük spor kompleksi olan Gençlik Merkezi ile devam eden spor yatırımlarını yerinde inceledi.

Kahta'daki çevre yolu alt yapı çalışmaları devam ediyor

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi çevre yollarındaki alt yapı çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Bağlar Belediyesi projeyi hazırladı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk kazmayı vuruyor

Çarpık kentleşmenin hakim olduğu eski Diyarbakır'ın Bağlar bölgesini dönüştürmeyi amaçlayan kentsel dönüşüm projesinde ilk yıkım 19 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek.

Başkan Güder: 'İlçemizin sorunlarına neşter vuruyoruz'

Alt yapı çalışmaları tamamlanan Battalgazi Mahallesi Korkut Özal Caddesi'nde gerçekleştirilen sıcak asfalt serim çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Battalgazi'mizi yollarıyla, parklarıyla, sosyal yaşam alanlarıyla yeniliklere kavuşturmaya devam edeceğiz' dedi.

Mezarlıkların çevre duvarları yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerdeki mezarlık çevre duvarlarını yeniden inşa ediyor.

Fiskaya şelalesi ışıklandırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Fiskaya'da bulunan seyir terasında başlattığı yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Tutşi, 'Serapgüzeli'ndeki çalışmalarımız daha çok kadınların yüzünü güldürecek'

400 haneli bin 800 nüfuslu Serapgüzeli Mahallesinde yürütülecek içme suyu temini çalışmalarının startını veren DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, projenin tamamlanmasıyla günlük ev işlerinden, çocukların bakımına kadar birçok işin üstesinden gelen kadınların yüzünü güldüreceğini belirtti.

Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı sonbaharda ayrı güzel

Adıyaman'ın Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı sonbahar ile ayrı bir güzelliğe büründü.

Cumhuriyet meydanında çalışmalar devam ediyor

Malatya genelinde yapılan hizmet ve yatırımlarla Malatya'nın geleceğine yatırım yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, resmi törenler sırasında Malatya trafiğini rahatlatacak ve bölgedeki park sorununu çözecek meydan düzenleme çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.

Tutşi, 9 bin 19 nüfus ve 2 bin 596 hanenin yararlanacağı projeyi denetledi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, 9 bin 19 nüfus ve 2 bin 596 hanenin yararlanacağı Lice'de yapımı devam eden altyapı ile içme suyu çalışmalarını denetledi.

Malatya'da karayollarına ve kavşaklara fidan dikildi

Malatya'da yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolu, Kayseri-Gölbaşı kavşağında 'Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes' kampanyası kapsamında karayollarının ve kavşak noktalarının ağaçlandırılması için Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen bin 200 fidan toprakla buluştu.

Elazığ'da Ali Rıza Septioğlu Bulvarı'ndaki yol çalışmaları tamamlandı

Elazığ Ali Rıza Septioğlu Bulvarı'ndaki yol yenileme çalışmaları tamamlandı.

Bağlar'da hizmet seferberliği devam ediyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kış mevsimine doğru ilçe merkezi ve kırsal bölgelerde üst yapı sorunlarını çözme çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.

Diyarbakır yolları yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yılki asfalt sezonunda kent merkezi ve kırsalda yeni yol yapım ve yenileme çalışmalarında sona yaklaştı.