Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Yeşilyurt'ta kırsal mahallelerin bağlantı yollarını yenileniyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yaptığı açıklamada, Özal, Bindal ve Kuyulu Mahallelerimizin bağlantı yollarını güçlü ve kalıcı yatırımlarla baştan aşağıya yenileyerek, hemşerilerimizin konforlu yollarda yolculuk etmesini sağlıyoruz' diye konuştu.

27 megavatlık güneş enerjisi santrali için resmi imzalar atıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Yeşil Şehir programına dahil olmasıyla beraber 27 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali Projesi için 17 milyon avroluk kredi ve hibe sözleşmesinin resmi imzaları atıldı.

Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından 15 bin 784 konut ve iş yeri vatandaşlara teslim edildi

Elazığ'da 24 Ocakta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent genelinde konutların yapımı ve teslimatı devam ederken, bin 894 depremzede vatandaş daha çekilen kura ile evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Son teslimlerle birlikte kentte 15 bin 784 konut ve iş yeri vatandaşlara teslim edilmiş oldu.

DİSKİ, 4 milyon 664 bin lira maliyetli projeyi tamamladı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesi Çelikevler Mahallesi kanalizasyon ve içme suyu şebeke döşenme projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Fetih 1382 Hatıra Ormanı'nda 10 bin 918 ağaç dikildi

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'da, Diyarbakır Fethi sitesinin açılmasıyla 10 bin 918 vatandaş ağaç dikme sertifikası aldı. Vali Münir Karaloğlu'nun katılımıyla 10 bin 918 ağaç toprakla buluştu.

Oltaya balık değil martı takıldı

Elazığ'da balıkçının oltasına saldıran martı kancaya takıldı. Balıkçı tarafından kenara çekilerek kurtarılan martı tekrar doğaya bırakıldı.

Yaralı halde bulunan yaban keçisi korumaya alındı

Malatya'da yaralı halde bulunan koruma altındaki yaban keçisi tedavisi tamamlandıktan sonra koruma altına alındı.

Arapgir'de kilit taş çalışmaları sürüyor

Malatya'nın Arapgir İlçesinde kilit parkı taşı ve çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Eğil'de çiftçilere 180 bin badem, fıstık ve ceviz fidanı dağıtıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Eğil'de düzenlenen 180 bin badem, fıstık ve ceviz fidanı dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, 'Bu fidanlar meyveye durduğunda 4-5 yıl sonra Diyarbakır sadece tarla tarımında değil, badem, ceviz ve fıstıkta da bölgenin ve Türkiye'nin en önemli illerinden birisi olacak' dedi.

Battalgazi'de 2023 yılında doğalgazsız mahalle kalmayacak

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya'da Doğalgaz Dağıtım Şirketi Müdürü Güngör Ateş'i makamında ziyaret ederek, 2022 yılında ilçede gerçekleştirilecek Doğalgaz altyapısı çalışmaları ile alakalı fikir alışverişinde bulundu. Güd

Elazığ'da 11 aylık yaban hayatı fotokapanlara yansıdı

Elazığ'da 11 aylık yaban hayatı, Doğa Koruma ve Mili Parklar Elazığ Şubesi tarafından kurulan fotokapanlara yansıdı. Aynı zamanda fotokapanlar sayesinde tespit edilen 57 kaçak avcıya da idari işlem yapıldı.

DİSKİ'nin ana sayaç uygulaması kayıp-kaçak kullanımının önüne geçiyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, toplu abonelerin yer aldığı alanlarda ana sayaç uygulamasıyla içme suyu kullanımında kayıp-kaçağın önüne geçiyor.

Baraj suları çekilince 4 bin yıllık höyük ortaya çıktı

Adıyaman'da Atatürk Baraj suyunun 15 metre çekilmesiyle 4 bin yıllık höyük ve bu höyükte bulunan mimari yapı, çanak ve çömlekler ortaya çıktı.

Yeşil Gaziantep için yeni orman

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde kente 'Meyve Ormanı' kazandırılması için imzalar atıldı.

Elazığ Belediyesi sokak hayvanları için üniversite kampüsüne beslenme otomatı bıraktı

Elazığ Belediyesi tarafından 'Can Dostlarımız Aç ve Susuz Kalmasın' Projesi kapsamında Fırat Üniversitesi kampüsüne sokak hayvanları için beslenme otomatları bırakıldı.

DİSKİ Dicle'de altyapı çalışmalarına devam ediyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Dicle ilçesine altyapı konusunda herhangi bir sorun yaşanmaması için çalışmalarına devam ediyor.

Elazığ İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ İl Özel idaresi ekipleri, güvenli ulaşım için yollardaki çalışmalarını sürdürüyor.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği salep tezgahlardaki yerini aldı

Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinin başında gelen salep, Diyarbakır'da tezgahlardaki yerini aldı.

DİSKİ Hazro Kavaklıboğaz'da altyapı çalışmalarını tamamladı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 183 hane 832 nüfuslu Diyarbakır'ın Hazro ilçesi Kavaklıboğaz Mahallesinde altyapı çalışmalarını tamamladı.