Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Türkiye'nin en büyük hayvan barınağının yapımı tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Burç Yazıbağ'da yapımı tamamlanan ve yakın zamanda hizmete açılması planlanan yeni hayvan barınağını inceledi.

Aracın motoruna sıkışan kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Araç motoruna giren inatçı yavru kedi, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kurtarma anları ise 'kaputa vur' başlığı ile sosyal medyada gündem oldu.

Başkan Çınar'dan 2022 değerlendirmesi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeni yılda toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek Yeşilyurt'umuzun gelişmesi ve kalkınmasını sağlayacak çalışmaları yapmak en önemli hedefimiz olacaktır' dedi.

İkinci semt pazarı çalışmaları hızlandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı devam eden ikinci Çok Amaçlı Kapalı Semt Pazarı'nda çalışmalar hızlandı.

Başkan Güder'den 2022 değerlendirmesi

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yeni yılı mesajında, Yeni yılda Battalgazi'miz için önemli ve yeni projeleri halkımızın hizmetine sunacağımızı belirtmek istiyorum' dedi.

Yeşil şehirler huzurlu nesiller projesinin 23. durağı Aydınlar mahallesi oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller' sloganı ile başlattığı Yeşil Antep Projesi'nin 23'üncü durağı olan Aydınlar Mahallesi'nde 2 bin 245 zeytin ağacı toprakla buluştu.

Betül Dürgen Hatıra Ormanı'na 250 fidan

18 Ekim 2021'de vefat eden Malatya İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen adına İnönü Üniversitesi Kampüsü'nde 'Betül Dürgen Hatıra Ormanı' oluşturuldu.

Ergani Pompa İstasyonu'nda yenileme ve bakım çalışması yapıldı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması adına çalışmalarına devam ediyor.

Elazığ'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Elazığ'da kış mevsimi nedeniyle yüksek rakımlı bölgelere yaban hayvanları için 250 kilogram yem bırakıldı.

Başkan Gürkan ile AK Partililer, fidancılar esnaflarını ziyaret etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte yapımı tamamlanan Fidancılar ve Peyzajcılar Sitesi'nde incelemelerde bulundu.

DİSKİ kırsal mahallelere motopomp odaları monte etti

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezi ve 17 ilçenin kırsal mahallelerine sondaj kuyularına ait tesislerde bulunan dalgıç pompa, elektrik panoları, klor cihazları ve kuyu kontrol sistemlerinin daha güvenli şekilde muhafazası için belirlenen mahallelere betonarme mono blok motopomp odaları monta çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır'da Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı'nda şehitlerin adını taşıyan 10 bin fidan dikilecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı, Kırklar Dağı mevkiinde bulunan 210 dönüm arazi üzerinde şehitlerin adını taşıyan 10 bin fidan dikimiyle Dr. Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı yapıyor.

Şahinbey'in çehresi değişiyor

Şahinbey Belediyesi 18 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ederken, Şahinbey İlçesi'ni çarpık yapılaşmadan yaşanılabilir modern kent görünümüne kavuşturuyor.

Tehlike oluşturan hayvanlara karşı alınacak tedbirler görüşüldü

Son günlerde artarak gündeme gelen özellikle tehlikeli hayvan türlerin insan sağlık ve güvenliği açısından tehlike oluşturması nedeniyle bu türlere karşı alınacak tedbirlerle ilgili konular toplantıda ele alındı.

DİSKİ Diyarbakır'da 2022'de suya yüzde 16,5 indirime gitti

Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, 'Her Damlası Rahmet Sen Suya Dikkat Et Yüzde 16,5 İndirim Bizden' sloganıyla 16,5 indirim uygulayacakları müjdesini verdi.

Yeşilyurt 'ta kentsel dönüşüm proje alanında temel atma töreni yaptı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın seçim vaatleri arasında yerini alıp, Yeşilyurt Belediyesinin kendi öz bütçesi, kaynakları ve gücüyle hizmete sunulacak olan Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Elazığ'da 60 kiloluk dev turna balığı yakalandı

Elazığ'da balıkçılar yaklaşık 2 metre boyunda ve 60 kilogram ağırlığında turna balığı yakaladı.

Üniversite öğrencileri atık topladı

Malatya İnönü Üniversitesi Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü tarafından başlatılan 'Sıfır Atık' projesi kapsamında atık toplama etkinliği düzenlendi.

DİSKİ, verimli arıtma için çalışmalarına devam ediyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, sağlıklı su temini sağlamak adına çalışmalarına devam ediyor.