Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Başkan Güder: 'Projemizi 2022'de tamamlayacağız'

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Tandoğan Mahallesi'nde yapımı devam eden 'Gül Bahçesi Projesi'nin çalışmalarını yerinde inceleyerek, 3 milyon lirayı aşan projeyi 2022 yılında tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunacakları müjdesini verdi.

Akan sular buz tuttu

Adıyaman'da, havaların soğumasıyla birlikte kayalıklardan akan sular buz tuttu.

Elazığ-Tatvan arası tren yolculuğundan muhteşem kış manzaraları

Elazığ-Tatvan arası sefer yapan Van Gölü Ekspresi, kış aylarında muhteşem manzaralar eşliğinde yolculuk imkanı sunuyor.

Nemrut Dağı buz tuttu

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nda ki heykeller soğuk hava nedeniyle buz tuttu.

Elazığ Valisi Toraman, dağ keçilerini izleme çalışmasına katıldı

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, yaban dağ keçilerini gözlemleme ve izleme çalışmalarına katıldı.

DİSKİ Afet ve 500 Evler kanalizasyon hattında oluşan arızayı giderdi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezi ve 17 ilçede meydana gelen, kanalizasyon ve içme suyu arızalarını gidermek için 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürüyor.

Yenişehir Belediyesi atık malzemelerden sokak hayvanların için yuva yaptı

Sokak hayvanları için farkındalık oluşturmak, kedi ve köpekleri korumak adına sosyal sorumluluk projelerini sürdüren Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte atıl malzemelerle üretilen kedi evlerinin üretimini artırdı.

Bağlar Belediyesi'nden aralıksız hizmet

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, olumsuz hava şartlarına rağmen ilçe merkezi ve kırsal bölgelerde üst yapı hizmetlerini sürdürüyor.

Depremin merkezi Sivrice'deki göl manzaralı TOKİ konutları tamamlandı

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde yapımına başlanan göl manzaralı 305 konut, 86 iş yeri tamamlandı. Kışın kayak merkeziyle, yazın sahilleriyle Akdeniz ve Ege'yi aratmayan ilçe yeni yüzü ile misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Süryani Kadim Mezarlığı ağaçlandırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Süryani Kadim Mezarlığında gerçekleştirdiği peyzaj çalışmalarını tamamlayarak alanı ağaçlandırdı.

Darende'de yaban hayvanları unutulmadı

Malatya'nın Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün organizesiyle yaban hayvanları için karla kaplı dağlara yem bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etti, Elazığ Belediyesi hemen yerine getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokak hayvanları ile ilgili konuşmasının ardından Osmanlı geleneğini yaşatmak için harekete geçen Elazığ Belediyesi ekipleri, Başkan Şahin Şerifoğulları'nın talimatıyla sabah saatlerinden itibaren kuşların yemesi için ağaçlara elma, sokak hayvanları için mama ve su ile yaban hayvanları için de dağlara buğday bırakmaya başladı.

Elazığ'da temizlik görevlileri oturdu, öğrenciler caddeleri temizledi

Elazığ'da öğrenciler, temizlik görevlilerini dinlendirip Gazi Caddesinde 'Temizlik Bir Tercih Değil Sorumluluktur' sloganıyla temizlik yaparak farkındalık oluşturdu.

Daha yeşil bir Gaziantep için fidanlar toprakla buluştu

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğinde kente kazandırılacak 'Meyve Ormanı' için fidan dikimi töreni gerçekleştirildi.

Diyarbakır'ın su sorununu çözecek projede çalışmalar devam ediyor

Diyarbakır'ın 2055 yılına kadar içme suyu sorununu çözecek olan projede çalışmalar devam ediyor. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Diyarbakır 2. Merhale İçme Suyu Projesi'nin kentin en değerli hazinesi olduğunu belirtti.

Elazığ Belediyesi kışa hazır

Elazığ Belediyesi, kış mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte mevsimsel sorunlara karşı gerekli hazırlıklarını tamamladı.

Diyarbakır'da buzlanmalara karşı bin 500 ton soğuk asfalt kullanılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kış mevsimini sorunsuz bir şekilde geçirmesi için başlattığı hazırlıkları tamamladı.

Başkan Çınar, metruk evin yıkımı ve yol açma çalışmalarını inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İlyas Mahallesinde çevre ve insan sağlığına zarar vermesinin yanı sıra imar yolu açma çalışmalarına engel teşkil eden tek katlı binanın yıkım işlemlerini yerinde inceledi. Başkan Çınar, İlyas ve çevre mahallelerin sosyal gelişimlerini destekleyecek yatırımlarına bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Gaziantep'te mevsimin ilk kar yağışı başladı

Hava sıcaklığının gece eksi 6 dereceye kadar düştüğü Gaziantep'te mevsimin ilk kar yağışı başladı.