Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Yeşilyurt Belediyesi'nden üretime katkı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yeşilyurt Belediyesi işbirliğiyle başlatılan 'Malatya İlinde Salep Yetiştiriciliğin Geliştirilmesi' projesi kapsamında; Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünden ücretsiz temin edilen 500 kilogram ağırlığındaki 50 bin adet Sahlep Fidesi, Yeşil Gıda Seracılık Alanında toprakla buluşturuldu.

Eğil atık su arıtma tesisi Dicle Barajı'nı koruyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin su havzası olan Dicle Barajı'nı korumak için inşa ettiği Eğil atık su arıtma tesisi, ilçenin kanalizasyon şebekelerinden gelen günlük 800 metreküp atık suyu arıtarak Dicle Barajını koruyor.

Manevi Evlat Büyükşehir’den Yaş Almışlara Sımsıcak Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, cadde ve sokaklarda budanan ağaç dalları ile kuvvetli rüzgâr ve fırtınada devrilen ağaçları yakacak odun haline getirerek yaş almış vatandaşlara ulaştırıyor.

Oltaya balık yerine yarasa takıldı, görenler şaşkına döndü

Elazığ'da balıkçının oltasına saldıran yarasa kancaya takıldı. Olay karşısında büyük şaşkınlık yaşayan balıkçı, yarasayı kurtarıp doğaya saldı.

Malatya'da karla mücadele çalışmaları başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, özellikle yağışların yoğun olarak görüldüğü kırsal mahalleler ile rakımı yüksek olan ilçelerde karla mücadele çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Başkan Gürkan, Danişment Gazi Bulvarında incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların devam ettiği Danişment Gazi Bulvarında incelemelerde bulundu.

210 bin lale soğanı toprakla buluşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezini süslemek için 10 bini ters lale olmak üzere 210 bin lale soğanını toprakla buluşturuyor.

Kar, çiftçi ve çocukları sevindirdi

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde kırsal mahallelerde etkili olan kar en fazla üretici ve çocukları sevindirdi.

Su sayacı donmasına karşı uyarı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su sayaçlarının donmasına karşı vatandaşları uyardı.

Yaralı halde bulunan kulaklı orman baykuşları tedavi altına alındı

Elazığ ve Tunceli'de vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kulaklı orman baykuşları, Fırat Üniversitesi (FÜ) Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Atık sudan üretilen gaz elektrik enerjisine dönüştürülüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin altyapısının daha modern hale gelmesi için doğa dostu projeler üretiyor. DİSKİ tarafından atık sudan üretilen biyogaz, elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

Organik tarım yapan üreticilere file desteği

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde organik tarım yapan üreticilere destek olunması kapsamında ücretsiz olarak kurutma filesi dağıtımı yapıldı.

Bağlar Belediyesi çalışmalarını bir bir tamamlıyor

Diyarbakır'da AK Partili Bağlar Belediyesi, Sakarya Caddesinde yürüttüğü hummalı sağlamlaştırma ve restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Üniversite öğrencileri fidan dikti

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes Ol' fidan dikme etkinliği öğrenci toplulukları ve fakülteler tarafından farklı zamanlarda gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Fiskaya'da kentsel dönüşüm başladı

Diyarbakır'da, Fiskaya Mahallesinde kentsel dönüşüm başladı. 1. Etabı başlanan yıkımı takip eden Vali Münir Karaloğlu, 'Diyarbakır'daki problemleri bir bir çözmeye devam edeceğiz, yeter ki Diyarbakırlılar bizimle beraber hayal etsinler bizimle beraber çözüme ortak olsunlar' dedi.

Rızvanağa Caddesi Turgut Özal Bulvarı'na bağlandı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Yenişehir ilçesinde Rızvanağa Caddesi'ni Turgut Özal Bulvarı'na bağlayan hemzemin geçidin açılışını yaptı.

Doğanşehir'de kar yağışı başladı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki yüksek mahallerde kar yağışı başladı.

Dicle'de 111 çiftçiye 33 bin 880 adet badem, ceviz ve fıstık fidanı dağıtıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile GAP İdaresi Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında Dicle ilçesinde güz dönemi fidan dağıtım töreni yapıldı.

Yenişehir'de hizmetler ortak akıl anlayışıyla

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'nde alışveriş merkezini ziyaret eden Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.