Sağlık

Sağlık Haberleri

Dünyada her yıl 800 bin kişi intihar ediyor

Psikiyatri Uzmanı Dr. Nihan Coşkun, 'İntihar düşüncesi olan kişi için yapılması gereken en önemli yardım 'yalnız olmadığını' hissettirmektir' dedi.

Şehir Hastanesi'nde 'Her Adımda' Teknoloji

Tetkik ve tedavide ileri teknolojinin kullanıldığı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) ve Taşıma Sistemi entegrasyonu sayesinde 'Numune Taşıma' hizmetleri de içinde güvenle gerçekleşiyor.

Okul çağındaki çocuklara beslenme uyarısı

Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Kader Lala, okul çağındaki çocukların beslenmesi konusunda ailelere uyarılarda bulundu.

Makas tekniği ile 15 yıllık çocuk hasreti son buldu

DİYARBAKIR (İHA) – Şırnak'ta yaşayan ve yaklaşık 15 yıldır çocuk hasreti çeken Bahar Özcan, Diyarbakır'da makas yöntemi ile rahim perdesi temizlendikten sonra akupunktur ve yumurta kalitesi artırılarak kendiliğinden gebe kaldı.

Kayınvalidesinden 23 yıllık damadına böbrek

Annesine böbrek yetmezliği teşhisi konulunca 2006 yılında kontrole giden Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi 50 yaşındaki Namık Ünlü'nün, kreatin değerleri çok yüksek çıktı ve tedaviye başladı. 2019 yılına kadar ilaç tedavisiyle hastalığın ilerlemesini yavaşlatan doktorlar, Ünlü'nün bayılmaları artınca son çare böbrek nakli olmasını önerdi. Ailesinde birçok kişi böbrek hastası olan Ünlü, kayınvalidesinin bağışladığı böbrekle yeniden doğduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, ABD Ticaret Bakanı Ross ile bir araya geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'yi ziyaret eden ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile bir araya geldi. Bakanlık makamında gerçekleşen görüşmede iki ülke arasında sağlık alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı.

Kronik ağrı, ortada belirli bir yaralanma veya hastalık olmadan da başlayabilir

'8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü' dolayısıyla Dünya Fizyoterapi Konfederasyonunun 2019 yılı için özel mesajı 'Kronik Ağrıların Kontrolü' oldu. Konfederasyonun mesajı kapsamında ağrı ve kronik ağrıya ilişkin açıklamalar yapan Medicana İnternational Ankara Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Ayşegül Demirci Çoban, ağrının, her insanın hayatında mutlaka karşılaştığı bir deneyim olduğunu ve vücudun herhangi bir yerinden kaynaklanan, organik bir nedene bağlı olan veya olmayan, insanın geçmişteki tüm deneyimlerini kapsayan, hoş olmayan bir duyu olduğunu açıkladı.

Dinlenmeyle geçmeyen kalça ağrılarına dikkat

Uzm. Dr. Tacettin Mirzaoğlu, kalça ağrısı olan 'Ankilozan spondilit' hastalığını bel fıtığından ayıran özellikler ve tedavileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Diyetisyen Yumakgil'Abur cubur tüketmektense protein ağırlıklı beslenmeliyiz'

Düzensiz beslenmenin bebek, çocuk ve yetişkinlerde obeziteye yol açtığını belirten Diyetisyen Neslihan Yumakgil, 'Yetişkinlik döneminde genelde obezite ile karşı karşıya kalıyoruz. Obez olmamak için abur cubur tüketmektense protein ağırlıklı beslenmeliyiz' uyarısında bulundu.

Migren tedavisinde kişiye özel yaklaşım

Baş ağrısı başın herhangi bir noktasında başlayabilir ve başın iç kısmı haricinde, kafa derisini ve yüzü de kapsayabilir. Ancak migren sıradan bir baş ağrısı değildir. Medicana International Ankara Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Songül Turgut, migreni Yetişkinlerde işgücü kaybına yol açan ve sık görülen ancak tedavisi mümkün kronik nörolojik bir hastalık olarak olarak tanımladı.

Uzmanlar uyardı: 'Beslediğiniz kuş katiliniz olabilir'

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, yaptığı bir araştırmaya göre güvercin besleyicilerinde öksürük, balgam, yüksek ateş, hırıltılı solunum, üşüme, titreme, nefes darlığı ve ölümlere neden olan hastalıkların olduğunu belirterek, Beslediğiniz kuş türü katiliniz olabilir' dedi.

(Özel) Okul çantası ağrı yapıyor

Okulların açılmasına kısa süre kala uzmanlar, aileleri uyarıyor. Ağır okul çantaları, çocuklarda sırt ve bel ağrılarına neden oluyor. Ağır çanta kullanımının çocuklarda sebep olduğu ağrılar ise ileride kronik ağrılara dönüşebiliyor. Çocukların, kendi ağırlıklarının yüzde 10'una kadar ağırlıkları taşıyabileceğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Demirkale, çocukların ağır çanta taşımaması konusunda ailelere uyarılarda bulundu.

Uzmanından kistik fibrozis uyarısı

Dicle Üniversite Çocuk Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Velat Şen, kistik fibrozis hastalığının akciğerleri ve sindirim sistemini etkileyen genetik bir hastalık olduğunu belirterek, büyüme, gelişme geriliği ve akciğer enfeksiyonları olan çocukların mutlaka Kistik Fibrozis Merkezi'ne yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Halk Sağlığı Günü

Mersin'in Bozyazı ilçesinde vatandaşlar, 'Dünya Halk Sağlığı Günü'nde broşür dağıtılarak sağlık konusunda bilgilendirildi.

Bebek sahibi olmak isteyen diyabetik kadınlara uyarılar

İnsülinin eksikliği veya etkisizliği sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olan diyabet, bebek sahibi olmak isteyen aileler için pek çok soru işaretini beraberinde akla getiriyor.

Bismil'de katarakt ameliyatı olan 30 kişi tekrar görmeye başladı

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Devlet Hastanesi'nde, katarakt ameliyatı olan 30 kişi, tekrar görme düzenine kavuştu.

Doğduktan 24 saat sonra yapılan 'yemek borusu' ile hayata tutundu

Elazığ'da doğuştan yemek borusu olmadığı tespit edilen kız bebek, doktorların doğumdan 24 saat sonra gerçekleştirdiği başarılı operasyonla yemek borusu yapılarak hayata tutundu. İlk önce burnundan beslenen bebek, bugün itibariyle ağızdan beslenmeye başlandı.

Sezaryen sonrası normal doğumla ikinci kez anne oldu

Mardin'de yaşayan Nazlı Özerdem, ilk bebeğini sezaryen ile dünyaya getirdi. İkinci bebeğinin gebeliğinde bu kez normal doğum yapmak isteyen ancak sezaryen sonrası normal doğumun bazı risklerinin bulunduğunu öğrenen Özerdem, Memorial Diyarbakır Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'ne başvurdu ve burada normal doğumunu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirerek ikinci kez anne olmanın mutluluğunu yaşadı.

Toplam 3604 haber.