Sağlık

Sağlık Haberleri

Ankara Şehir Hastanesi ile Türk Tıp Dünyası sağlık bilim köprüleri güçleniyor

Ankara Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Ankara Şehir Hastanesi tarafından yürütülen 'Ankara Şehir Hastanesi Türk Tıp Dünyası Sağlık Bilim Köprüleri Projesi' açılış töreni Ankara Şehir Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Elazığ'da 'Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Tedavileri' sempozyumu

Türkiye'nin 'Kök Hücre' tabanlı hücresel tedaviler noktasında ilerlediğine dikkat çeken Prof. Dr. Erdal Karaöz, Kök hücre tedavileri, doku ve organ mühendisliği, gen tedavileri bir arada inanılmaz bir süratle önemli bir noktaya doğru gidiyor, gelişmeler çok ümit vaat ediyor' dedi.

'Torasik Onkolojide Son Durum' sempozyumunda önemli mesajlar paylaşıldı

Türk Toraks Derneği tarafından 'Torasik Onkolojide Son Durum' konulu bir sempozyum düzenlendi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Meşe: 'TÜSKA ülkemiz için önemli bir değer'

Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, 'Gerek uluslararası geçerlilikte bir belge sağlaması, gerekse de her fırsatta dile getirdiğimiz 'yerli ve milli olma' amacımıza doğrudan hizmet eden ulusal bir kuruluşumuz olması hasebiyle, TÜSKA'nın ülkemiz için önemli bir değer olduğunu düşünüyoruz' dedi.

Çalışanlarda öğle yemeği tercihine dikkat

Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, çalışan kişilerde öğle yemeği tercihlerinde dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

10 yıllık çocuk hasreti histeroskopi tedavisi ile son buldu

Diyarbakır'da yaşayan 29 yaşındaki Merve Baygut, iki tüp bebek denemesi ve birçok aşılama tedavisi başarısızlıkla sonuçlandı. Öneri üzerine Diyarbakır'da gittiği tüp bebek kliniğinde histeroskopi tedavisi yapılan Baygut'un 10 yıllık çocuk hasreti son buldu.

Çekingen kişilik bozukluğuna dikkat

Memorial Diyarbakır Hastanesi Psikoloji Bölümü'nden Uz. Psk. Özlem Soysal, kişilik bozuklukları içerisinde değerlendirilen çekingen kişilik bozukluğu hakkında bilgi verdi.

Sinsi hastalık hipofiz tümörüne karşı uzmanlar uyarıyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin, sinsi hastalıklar arasında yer alan ve genelde belirti göstermeyen hipofiz tümörüne karşı toplumu duyarlı ve bilinçli olmaya çağırdı.

Elazığ'da organ bağışı haftası

Elazığ'da organ bağışı haftası kapsamında bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Tehlikeli bulaşıcı hastalığa dikkat

Op.Dr. Esra Demir Yüzer, cinsel yolla kolayca bulaşan genital siğillerin vakit geçirmeden tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlardan grip aşısı uyarısı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, grip ve salgın hastalıklar konusunda kronik hastalığı olanlar için tehlikeli dönemler olduğunu belirterek, 'Kalabalık ortamlara girmemiz gerekiyorsa maske takmalı ve mutlaka girip aşımızı yaptırmalıyız' dedi.

Arguvan'da 'diyabet' konulu toplantı düzenlendi

Malatya'nın Arguvan ilçesinde düzenlenen 'diyabet' konulu toplantıda konuşan Türkiye Diyabet Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, Türkiye genelinde şehirlere göre diyabet hastalığının en dazla olduğu şehrin Malatya olduğunu söyledi.

(Özel)Akciğerinin yüzde 90'ınını kullanamayan genç kız nakil sonrası rahat bir nefes aldı

Akciğer sertleşmesi nedeniyle akciğer kapasitesinin yüzde 90'ını kullanamayan ve yaşamını oksijen tüpüne bağlı sürdüren Pakize Can, yapılan akciğer nakliyle rahat nefes almanın mutluluğunu yaşıyor. Yeniden hayata tutunan genç kızın şimdiki hedefi yarım kalan eğitimini tamamlamak.

Baba adayları gebe okulunda eşleriyle empati kuruyor

Ankara Şehir Hastanesi Gebe Okulu'nun resmi açılışı gerçekleştirildi. Kurulan gebe okulunda anne adayları doğuma hazırlanırken, baba adayları da eşleriyle empati kuruyor.

'Çocuk sahibi olmazsın' denilen kadın 14 yıl sonra anne oldu

Diyarbakır'da yaşayan Meryem Çiçekçi, başvurduğu birçok tüp bebek merkezinde, 'Çocuk sahibi olamazsın' yanıtını aldı. Yakınlarının tedavisiyle Diyarbakır'da tüp bebek merkezine başvuran kadın, burada uygulanan tedavinin ardından 14 yıl sonra çocuk sahibi oldu.

Göz kapak düşüklüğüne dikkat

Op.Dr. Şeyda Atabay, göz kapağı düşüklüğüne dikkat edilmesi konusunda uyarılar da bulundu.

Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

Meme kanserinde erken teşhisin önemli olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Bekir Sarıcık, Her yıl ülkemizde yaklaşık 15 bin kişiye meme kanseri tanısı konuyor. Maalesef hastaların 3'te biri hayatını bu sebepten ötürü kaybediyor dedi.

'3 sene yaşarsın' denilen hasta sağlığına kavuştu

Gaziantep'te yaşayan 49 yaşındaki Bekir Özbağ'a, doğuştan kalp kası kalınlaşması tanısı konuldu. Gaziantep'te gittiği sağlık merkezlerinde sonuç alamayan ve '3 sene yaşarsın, mekanını hazırla' denilen Özbağ, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.

Yeni hastane hasta kabulüne başladı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bugün itibaren hasta kabulüne başladı.